ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Ένα όνειρο ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας και ιδιαίτερα των καθηγητών και γονέων του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής επιτέλους ευοδώνεται. Αναφερόμαστε βέβαια στην κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τα δύο σχολεία στο οικόπεδο των οδών Παπαδάκη, Σαντορίνης και Ανάφης (Ο.Τ. 527).

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ για την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, σχετικά με την επικείμενη έναρξη του έργου. Μετά λοιπόν από μια μεγάλη καθυστέρηση, το έργο, που εκτελείται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) με προϋπολογισμό 6.915.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες με την πραγματοποίηση των χωματουργικών εργασιών.
Στο οικόπεδο των 5 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν συνολικά τρία σύγχρονα κτίρια (ισόγειο-1ος όροφος), που θα διαθέτουν όλους τους απαιτούμενους διδακτικούς αλλά και βοηθητικούς χώρους, αλλά και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού θα προαυλίζονται σε διαφορετικούς χώρους που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ κερκίδες, χώρους υψηλού πρασίνου, καθιστικά, επιφάνειες με γκαζόν. Επίσης, θα κατασκευαστεί και υπόγειο γκαράζ ενώ στα κτίρια έχουν εφαρμοστεί οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού αλλά και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό συστεγάζονται με άλλα δύο δημοτικά σχολεία (7ο-14ο) στο σχολικό συγκρότημα της οδού Καζαντζάκη του Ηρακλείου Αττικής, ένα γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Από το www.xtypos.gr