Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ


Απαντήσεις στις καταγγελίες περί ασυμβίβαστου που είχε διατυπώσει εις βάρος του η παράταξη “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη” έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κ. Ηλίας Θεοδώρου, δια γραπτής ανακοίνωσής του, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης 22 Μαΐου.
κ. Θεοδώρου υποστήριξε πως η εταιρεία “Europlace”, από το Μάϊο του 2004 δεν έχει καμία δραστηριότητα και είναι ανενεργή και υπογράμμισε πως το μοναδικό λειτούργημα που ασκεί είναι αυτό του Γενικού Γραμματέα και δεν έχει καμία παράλληλη δραστηριότητα.

Ερωτήματα από την αντιπολίτευση
Αφού αναγνώστηκε η επιστολή του κ. Θεοδώρου (παραθέτουμε πιο κάτω το κείμενο) το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, αφού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα προσωπικά με τον κ. Θεοδώρου αλλά πολιτικό για τη διοίκηση, παρατήρησε αρχικά πως ο Γενικός δεν αρνείται το γεγονός πως συμμετέχει και είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. Σημείωσε δε πως ανάμεσα στους σκοπούς της εταιρείας είναι η παροχή συμβουλών και σε όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μπάμπαλος ενημέρωσε πως έχει στα χέρια του από τις 18 Απριλίου πιστοποιητικό από το Πρωτοδικείο βάσει του οποίου φαίνεται πως δεν υπάρχει τροποποίηση της σύνθεσης του Δ.Σ. της εταιρείας. “Η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι επάγγελμα και όχι λειτούργημα” τόνισε ο κ. Μπάμπαλος που αναφέρθηκε στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου που εξομοιώνει τους Γενικούς Γραμματείς με τους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου. 

Κατέθεσε ακόμα πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναφέρεται σε Ειδικό Σύμβουλο αλλά κατ' επέκταση αφορά και τους Γ.Γ. και στην οποία αναφέρεται πως για τη μόνιμη άσκηση των καθηκόντων τους απαιτείται η διακοπή ή αναστολή της άσκησης επαγγέλματος από την εφορία, κάτι που δεν έχει γίνει σε αυτήν την περίπτωση. Ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε από τον Δήμαρχο να πάρει ξεκάθαρα θέση για το θέμα και αν εμμένει στην απόφαση του για τον Γ.Γ. Τον ρώτησε δε αν έχει ζητήσει βεβαίωση από τον κ. Θεοδώρου πως δεν συμμετέχει σε εταιρεία. Παρεμβάσεις έγιναν και από άλλους Συμβούλους, Η κα Ειρήνη Κατσινοπούλου είπε πως τίθεται ζήτημα εγκυρότητας των σχετικών αποφάσεων και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ενημερωθεί το Σώμα με όλα τα σχετικά έγγραφα. Ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης είπε πως καίριο ζήτημα είναι η διακοπή-αναστολή της άσκησης επαγγέλματος, στο οποίο η επιστολή του κ. Θεοδώρου δεν δίνει απάντηση. Μάλιστα έθεσε θέμα νομιμότητας των ενταλμάτων που έχουν υπογραφεί από τον Γενικό και ζήτησε άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος

Η δήλωση του κ. Θεοδώρου
“... To γεγονός της ύπαρξης της εταιρείας είναι αληθές. Το 2003 συστήσαμε Εταιρεία Συμβούλων με βασικό στόχο τη δραστηριοποίηση στον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο και προερχόμουν. Τον Μάϊο του 2004 ταυτόχρονα με τη διαφαινόμενη ενασχόλησή μου με τη δημόσια διοίκηση (Πρόεδρος στο ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας) διέκοψα τη λειτουργία της εταιρείας όχι γιατί μου το επέβαλε κάποιος ή γιατί ο νόμος το προέβλεπε, αλλά γιατί η δική μου ηθική δεν το επέτρεπε να έχω και παράλληλη ενασχόληση. Η εταιρεία αυτή από τον Μάϊο του 2004 έως και σήμερα δεν έχει καμία δραστηριότητα και είναι ανενεργή. Για την απόδειξη της αλήθειας των παραπάνω σας καταθέτω αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλε ανελλιπώς η εταιρεία στην εφορία από το 2005 έως και τις 31/12/2010 που είναι όλες μηδενικές καθώς και αντίγραφα των Ισολογισμών της εταιρείας που επίσης είναι μηδενικοί. Μόλις δημοσιευτεί ο Ισολογισμός του 2011 θα σας τον υποβάλλω άμεσα. 

Για να απαντήσω λοιπόν στο θέμα του ασυμβίβaστου μεταξύ των δύο θέσεων που επικαλείται ο κ. Μπάμπαλος σας παραπέμπω στην ετυμολογία της λέξης: “Ασυμβίβαστο: Η απαγόρευση να ασκεί το ίδιο πρόσωπο ταυτόχρονα δύο η περισσότερα λειτουργήματα ή να κατέχει δύο θέσεις”. Όπως είναι κατανοητό και αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα της εταιρείας προς την εφορία το μοναδικό λειτούργημα που ασκώ είναι αυτό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και δεν έχω καμία παράλληλη δραστηριότητα. Η επαγγελματική μου πορεία τα τελευταία οχτώ χρόνια (Διοικητής στην Υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας, Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής στο Θεραπευτήριο “Υγεία”, Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αθήνας, Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένη) συνοδεύτηκε από δημιουργικές επιτυχίες και υπερκομματική αναγνώριση γεγονός που αποτελεί τίτλο τιμής για εμένα. Τα παραπάνω ασφαλώς είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και αγάπης για το λειτούργημα που ασκούσα και όχι πολυδιάσπασης της απασχόλησης μου σε διάφορες δραστηριότητες. 

Ο κ. Μπάμπαλος έχει το θεσμικό δικαίωμα να ασκήσει τον προβλεπόμενο από το νόμο έλεγχο για τη νομιμότητα των πράξεων και της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής. Έπρεπε όμως να έχει και την θεσμική και ηθική υπομονή που επιβάλλεται εκ της θέσης του να πάρει τις απαντήσεις μέσα από το αρμόδιο όργανα που υπέβαλλε και το ερώτημά του, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο”. Αντί αυτού όμως γίναμε μάρτυρες πληθώρας δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που διαστρεβλώνουν την αλήθεια που σας παρουσιάζω σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να χτυπήσουν τη Δημοτική Αρχή, μη διστάζοντας όμως σ' αυτήν τους την προσπάθεια να επιχειρήσουν να τσαλακώσουν τη δική μου υπόληψη...”.

Δήμαρχος: “Πολιτική δεν γίνεται με καταγγελίες και προσφυγές” Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, έκανε παραλληλισμό με την περίοδο Μαστοράκου όταν υπήρχαν καταγγελίες και προσφυγές και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τον τότε Δήμαρχο βρίσκονταν συνεχώς στα δικαστήρια. Θύμισε δε πως τότε κάποιοι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, είχαν στηρίξει αποφάσεις του Δημάρχου και είχαν ταχθεί ενάντια σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση. “Πολιτική δεν γίνεται με καταγγελίες και προσφυγές” είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Μπάμπαλο. Για τον Γενικό Γραμματέα είπε πως όταν θήτευσε στο Δήμο Αθηναίων επί τέσσερα χρόνια (επί Νικήτα Κακλαμάνη) δεν υπήρξε καμία αντίδραση και ανέφερε και αυτός πως η εταιρεία είναι ανενεργή. Εξέφρασε δε τη θεση πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει δραστηριότητα που να φορά το Δήμο Ηρακλείου Αττικής δεν τίθεται θέμα και υπογράμμισε πως όλες οι σχετικές διαδικασίες με την πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα έχουν γίνει νόμιμα. “Το σκληρό ροκ που ξεκινήσατε θα το χορέψουμε” ήταν η διαβεβαίωση του Δημάρχου προς τον κ. Μπάμπαλο.

Καταγγελία για συμμετοχή και σε δεύτερη εταιρεία
Ο κ. Μπάμπαλος, δευτερολογώντας, απάντησε στον Δήμαρχο πως η άσκηση πολιτικής αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι τα δικαστήρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση τίθεται ζήτημα νομιμότητας των οργάνων του Δήμου. Αποκάλυψε δε πως ο κ. Θεοδώρου συμμετέχει και στην κλωστοϋφαντουργική εταιρεία “Επίλεκτος” ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. “Είναι και αυτή εταιρεία αδρανής;” αναρωτήθηκε ο κ. Μπάμπαλος που επιβεβαίωσε πως έχει προσφύγει στην Περιφέρεια κατά των αποφάσεων του Δημάρχου. “Είναι μια πολιτική θέση. Μιλάμε για τον προϊστάμενο των υπηρεσιών του Δήμου, μια θέση κάτω από εσάς κύριε Δήμαρχε” τόνισε. Εδώ παρενέβη ο ίδιος ο κ. Θεοδώρου που δεν διέψευσε την αποκάλυψη, αλλά αναρωτήθηκε απο πού προκύπτει πως ένας Γενικός Γραμματέας Δήμου δεν μπορεί να είναι απλό μέλος μιας εταιρείας που δεν έχει σχέση με το δημόσιο.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

4 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω για υπερκομματική αναγνώριση αλλά μηνυσούλα από την ΔΑΚΕ στην Θεσσαλία είχε γίνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προς τον κ. Θεοδώρου: Είπατε "“... To γεγονός της ύπαρξης της εταιρείας είναι αληθές. Το 2003 συστήσαμε Εταιρεία Συμβούλων με βασικό στόχο τη δραστηριοποίηση στον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο και προερχόμουν. Τον Μάϊο του 2004 ταυτόχρονα με τη διαφαινόμενη ενασχόλησή μου με τη δημόσια διοίκηση (Πρόεδρος στο ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας) διέκοψα τη λειτουργία της εταιρείας όχι γιατί μου το επέβαλε κάποιος ή γιατί ο νόμος το προέβλεπε, αλλά γιατί η δική μου ηθική δεν το επέτρεπε να έχω και παράλληλη ενασχόληση." H ηθική σου επέτρεπε να συνάψεις σύμβαση έργου με τον Δήμο « για το έργο της συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα οργάνωσης (θέματα οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, καθηκοντολόγιο, διάθρωση προσωπικού για την ΚΕΑΕΔΗΑ που έχει μόλις ένα (1) άτομο προσωπικό!!!); Η διάρκεια της σύμβασης οριζόταν για πέντε μήνες αλλά ολοκληρώθηκε στους δύο γιατί από 1/1/2012 διορίστηκες γραμματέας και η αμοιβή σου ήταν 5.000. Πήρες λοιπόν 5.000 για ένα "άχρηστο" έργο σαν εξωτερικός συνεργάτης - εργολάβος του μετέπειτα εργοδότη σου! Ωραία ηθική, σαν την καπότα, ξεχειλώνει ανάλογα με τις καταστάσεις και το ζόρι που θα βρεί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς τον Δήμαρχο: Δήμαρχε υπάρχει ασυμβίβαστο και είναι παράνομη η πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα; Ναί ή όχι; Γιατί μασάς τα λόγια σου και κρύβεσαι πίσω από γελοίες δικαιολογίες (μη ενεργή εταιρεία- λες και το διακρίνει ο νομοθέτης). Δήμαρχος: “Πολιτική δεν γίνεται με καταγγελίες και προσφυγές” Γι' αυτό δεν πλήρωσε κανείς για το Wi- Fi (που δεν λειτουργεί), για το καθεστώς που έριξε στα βράχια τον ραδιοφωνικό σταθμό, για τις άχρηστες μελέτες για τα ενυδρεία, που δόθηκαν στους γνωστούς κολλητούς, κλπ; Θα εξυγιάνεις το Δήμο ή αλλη μια αποτυχία, άλλα 4 χρόνια χαμένα Παντελή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΠΟ ΤΟ VIDEO ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ:
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ :
  1. ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ
  2. ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. (γι αυτό και κάνει γαργάρα όλες τις μαμουδιες ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ)
  3. ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ. Και γι αυτό όταν έκανε επί Μαστορακου τουμπέκι ψιλοκομμένο ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ
  4. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 2500 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

  Για τον ΜΠΑΜΠΑΛΟ:
  ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ή όπου τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Ίσως οι καθαρίστριες του δώσουν μεθαύριο μερικούς ψήφους )

  Για τον βλασοπουλο:
  Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων πανω στους οποίους άρχει..."
  Θουκιδίδης ( ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΣΟΥ)

  ΥΓ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ Ή ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ. ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ

  ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή