ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τα ζήτημα του υποσταθμού της ΔΕΗ που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κηφισίας και Μαρίνου Αντύπα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δίπλα στις γραμμές του ΗΣΑΠ, έθιξε με παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Η κα Κατασινοπούλου είπε πως διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα κινητικότητα στο υποσταθμό, όπου έγιναν εργασίες, και ζήτησε να έρθει σε επαφή ο Δήμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ ώστε να ενημερωθεί που αποσκοπούν αυτές οι εργασίες. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει στην πόλη για ελεύθερους χώρους όπως είναι ο συγκεκριμένος που είναι σε κεντρικό και ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, ενημέρωσε το Σώμα πως η διοίκηση σκοπεύει να απευθυνθεί στη ΔΕΗ για να εξεταστεί τι μπορεί να γίνει εκεί. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε το www.xtypos.gr μαζί του λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση μας αποκάλυψε πως είχε την πληροφόρηση από τη ΔΕΗ ότι ο χώρος θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται από την επιχείρηση οπότε μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί κάθε σκέψη παραχώρησής του στο Δήμο.

Επικίνδυνη τάφρος έξω από το κτήριο
Το www.xtypos.gr περιηγήθηκε πριν λίγες ημέρες γύρω από το ακίνητο όπου μπορεί το κτήριο να είναι εγκαταλελειμμένο αλλά τουλάχιστον ο προαύλιος χώρος είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Ωστόσο, γύρω από το κτήριο υπάρχουν κάποιες παγίδες για τους πεζούς όπως μια μικρή ακάλυπτη τάφρος από την πλευρά της οδού Κηφισίας (στις γραμμές του ΗΣΑΠ) όπου περπατάνε καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας. Επίσης, παραμελημένος είναι και ο μικρός χώρος πρασίνου έξω από το ακίνητο.

Από το www.xtypos.gr


Σχόλιο Blogger
Η ΔΕΗ πλέον δεν είναι κρατική, συνεπώς αν σκοπεύει να διατηρήσει την χρήση του χώρου, θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στον δήμο μας, διαφορετικά θα πρέπει να αποδεσμεύσει τον χώρο.