ΑΚΥΡΗ Η ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Στην ακύρωση της Απόφασης του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελή Βλασσόπουλου για την τοποθέτηση νέων προϊσταμένων σε τμήμα και υπηρεσίες του Δήμου προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Ηλίας Λιακόπουλος.

Προσφυγή κατά της Απόφασης είχαν καταθέσει οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης “Ηράκλειο Η Πόλη μας” και “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, οι οποίες είχαν καταγγείλει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (είχαμε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ με τις αντιδράσεις), ότι η απόφαση του Δημάρχου δεν ήταν νόμιμη.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της Απόφασης του κ. Λιακόπουλου, υπάλληλος κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) δεν μπορεί να τοποθετηθεί ως προϊστάμενος Διεύθυνσης παρα μόνο ως προϊστάμενος τμήματος, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Και στην σχετική απόφαση του Δημάρχου υπάρχουν έξι τοποθετήσεις υπαλλήλων ΔΕ ως προϊσταμένων διευθύνσεων.
Επίσης, αναφέρεται πως στον εν ισχύ Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν το Τμήμα Προμηθειών, το Τμήμα Ειδικών Συνεργείων, το Τμήμα Συντήρησης και Κίνησης, το Τμήμα Παιδείας και το Τμήμα Πολιτισμού στα οποία γίνεται η τοποθέτηση προϊσταμένων. Όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο ρεπορτάζ, τα τμήματα αυτά δημιουργούνται με το νέο Οργανισμό που όμως ακόμα δεν έχει έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Την Απόφαση του κ. Λαικόπουλου γνωστοποίησε στη Δημοτική Αρχή, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 8 Μαΐου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Ηράκλειο Η Πόλη μας”, κ. Κυριάκος Κουτρούλης χωρίς να υπάρξει κάποιο σχόλιο από την πλευρά της διοίκησης.

Από το www.xtypos.gr