ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.... ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

H κατάσταση στον προβληματικό τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ειδικότερα, η επικεφαλής της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, επανέλαβε το αίτημα της (είναι η πέμπτη-έκτη φορά που το καταθέτει) να γίνει ειδική συζήτηση για την καθαριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Το καμπανάκι του κινδύνου έχει χτυπήσει εδώ και καιρό και εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Πρόκειται για ένα ζήτημα ουσίας” τόνισε και ζήτησε να γίνει η συνεδρίαση σύντομα διαφορετικά η παράταξη θα κινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών από την αντιπολίτευση.
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή έχει εκφράσει έμπρακτα τη θέση της υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας. “Εμείς δεν έχουμε θέμα. Φαίνεται πως εσείς έχετε πρόβλημα” ήταν η αιχμή του προς την κα Κατσινοπούλου. “Αφήστε πια την καραμέλα της ιδιωτικοποίησης” συμπλήρωσε ακολούθως απευθυνόμενος τόσο προς την κα Κατσινοπούλου όσο και προς τον Σύλλογο Εργαζομένων.

Παράπονα του Γιώργου Μαστοράκου
Ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, μίλησε για “ακαταστασία” και μια όχι καλή εικόνα στον τομέα της καθαριότητας την περίοδο των εορτών του Πάσχα. “Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Έχουν γίνει κάποια βήματα τους τελευταίους μήνες και η προσπάθεια θα συνεχιστεί” είπε ο κ. Κεσκινίδης που αναγνώρισε πως υπάρχουν παγιωμένα προβλήματα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος τα οποία είναι εις γνώση όλων σχεδόν των Συμβούλων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ασκήσει διοίκηση στο παρελθόν τους οποίους κάλεσε να μην “στρουθοκαμηλίζουν”.

Ο Αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε πως η υπηρεσία έχει μπει σε έναν δρόμο και έθεσε ως ζητούμενο την αλλαγή κουλτούρας που θα ξεκινάει από τα μέλη της διοίκησης και θα περάσει στους εργαζόμενους. Την άποψη πως έγινε σημαντική προσπάθεια, παρά τα προβλήματα, για να μείνει καθαρή η πόλη την περίοδο των εορτών εξέφρασε ο Δήμαρχος.

Επίθεση του Δημάρχου στο Σύλλογο Εργαζομένων
Την έκρηξη του κ. Βλασσόπουλου προκάλεσε η αναφορά της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, κας Καραγεώργου για το θέμα των μετακινήσεων υπαλλήλων (είχαμε κάνει σχετικό ρεπορτάζ). Συγκεκριμένα η κα Καραγεώργου είπε η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή σε αυτές τις μετακινήσεις ιδιαίτερα σε μια νευραλγική υπηρεσία όπως είναι η καθαριότητα. 

Ο Δήμαρχος κατηγόρησε την κα Καραγεώργου για αχαριστία καθώς δεν σέβεται τη συμπαράσταση που δείχνει η Δημοτική Αρχή σε μια σειρά εργασιακών ζητημάτων με κίνδυνο ακόμα και για ποινικές συνέπειες. “Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο...αυτήν την αχαριστία δεν την καταλαβαίνω από κανέναν σας. Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν πήρε ούτε έναν εργαζόμενο από την καθαριότητα στα γραφεία κάναμε το αντίθετο” είπε μεταξύ άλλων ο εκνευρισμένος Δήμαρχος.

Από το www.xtypos.gr