125 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 125 (!) μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Ηρακλείου Αττικής βραβεύτηκαν στον 6ο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας στην τελετή που έγινε το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κ. Καραθεοδωρής».

Την επιτροπή διαγωνισμού αποτελούσαν δάσκαλοι, μαθηματικοί και σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόεδρο τον Δρ Μαθηματικών- Πληροφορικής κ. Ανδρέα Τριανταφύλλου και Αντιπρόεδρο τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Δημάκο. 

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Παντελής Βλασσόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Δημήτρης Μπούκης.
«Στην σύγχρονη κοινωνία η μόρφωση είναι το σημαντικότερο όπλο που μπορεί ένας νέος άνθρωπος να έχει, και δεν μιλάω μόνο για συσσώρευση γνώσεων αλλά και για βασική συμβολή στην διαμόρφωση του ήθους και στη ανάπτυξη της ελεύθερης σκέψης.
Στόχος πρέπει να είναι πάντα η ανάπτυξη όλων των δυνάμεων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε παιδιού. Συγχαρητήρια σε όλα τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που παρ’όλες τις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε στέκονται δίπλα στα παιδιά μας και μεταδίδουν την αγάπη για τη γνώση.» δήλωσε, ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Από το www.xtypos.gr