ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ TΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Μέχρι σήμερα στους 34 εργαζομένους στην Δημοτική Ραδιοφωνία Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM» οφείλεται έναντι υπόλοιπου μισθού από το προηγούμενο έτος 2011 και οι μισθοί για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2012, ενώ η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει καμία απολύτως δέσμευση, πέρα από μία γενικόλογη «αναγνώριση του χρέους».

Αντιπροσωπεία μας επεδίωξε και πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων στο δήμο Ηρακλείου προκειμένου να τους ενημερώσει για τα παραπάνω. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι θα προασπιστούν με κάθε δυνατό τρόπο τις συλλογικές συμβάσεις και τις θέσεις εργασίας και ζήτησαν την συνδρομή της αντιπολίτευσης στο να μπει φρένο στην απλήρωτη εργασία.

Τέλος, έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία εκφράστηκαν προβληματισμοί για την απαξίωση του ραδιοφωνικού σταθμού (ακριβώς μέσω της απλήρωτης εργασίας) και για το ίδιο το κανάλι που αποτελεί δημοτική περιουσία.

Κατά την συνάντηση:

Η παράταξη του κ. Σπυρόπουλου
Από την παράταξη «Ηράκλειο- η πόλη μας», ο επικεφαλής Νώντας Σπυρόπουλος δήλωσε ότι θα ζητήσει τα επίσημα στοιχεία σχετικά με το πόσους (εργαζομένους απασχολεί η επιχείρηση) και το πόσο (μισθό λαμβάνουν) ώστε να αντικρούσει αοριστολογίες που μεταφέρονται στην τοπική κοινωνία και ότι θα εξετάσει με συμβούλους ποιες είναι οι δυνατότητες αξιοποίησης αυτού του περιουσιακού στοιχείου που έχει στα χέρια του ο Δήμος αναφορικά με την ραδιοφωνική συχνότητα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι κρατούνται ως «όμηροι» και μάλιστα ζήτησε «συγγνώμη στο μέρος που του αναλογεί», όπως είπε, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα στη Ραδιοφωνία θα έπρεπε ήδη να έχει λυθεί, διότι πρόκειται για εργαζομένους που μετά από τόσα χρόνια εργασίας έχουν αποκτήσει παιδιά και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η παράταξη του κ. Μπάμπαλου
Σύμφωνος με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και με τις ενέργειές τους να διεκδικήσουν με δικαστική προστασία τους οφειλόμενους μισθούς ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη», Νίκος Μπάμπαλος. «Έχετε την απόλυτη στήριξή μου» δήλωσε, «εμείς θα εξετάσουμε την πρόταση που θα καταθέσει η δημοτική αρχή για την δημοτική ραδιοφωνία και θα επανέλθουμε με όλα τα στοιχεία, το Ραδιόφωνο είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου» υπογράμμισε, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι κράτησαν ζωντανό τον σταθμό, μεταδίδοντας κάτω από εξαιρετικά σκληρές συνθήκες το πρόγραμμά του.

Η παράταξη του κ. Γεωργόπουλου
Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων και να μην υπάρξει ούτε μία απώλεια όπως είπε «μέσα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες όπου η ανεργία έχει οδηγήσει στην απόγνωση».

Η παράταξη του κ. Λυκούρα
Ότι πρόκειται για «δίκαια αιτήματα» και ότι ο ίδιος και η παράταξή του στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σημείωσε ο Βασίλης Λυκούρας από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο οποίος αναρωτήθηκε αν ένας αυτοδιοικητικός οργανισμός δεν είναι σε θέση για να προστατέψει τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας στην περιοχή του, τότε τι μπορεί να κάνει; Εξήγησε ότι υπάρχει η λογική της απαξίωσης, «έπειτα σιγά σιγά συνηθίζουμε στο να ζητάμε όλο και πιο λίγα» σχολίασε και πρόσθεσε «εμείς θέλουμε ένα δημοτικό ραδιόφωνο με κοινωνική κατεύθυνση» προεκτείνοντας την συζήτηση ως την παραγωγή και την προώθηση Πολιτισμού.

Η παράταξη της κας Κατσινοπούλου
Ότι άμεσα η Δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει ζητήσει μία έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ραδιοφωνία, υποστήριξε η Ειρήνη Κατσινοπούλου από το «Δίκτυο Πολιτών» η οποία επεσήμανε ότι από την πλευρά της ότι θα επιδιώξει ένα διάλογο με τους κατοίκους του Ηρακλείου και θα καταθέσει μία πλήρη πρόταση για την λειτουργία της Ραδιοφωνίας. «Είναι ο Καλλικράτης που έχει ανοίξει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση, αυτό ισχύει και για τη δημοτική Ραδιοφωνία» υποστήριξε και τόνισε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μία Κοινωνική Επιχείρηση.

Σωματείο εργαζομένων του δήμου
Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής κατά την οποία ζητήθηκε η ενεργή συμπαράσταση και η έμπρακτη στήριξη στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Για το Σωματείο Εργαζομένων «Επικοινωνία»