ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ...

Τις μέχρι σήμερα δράσεις του αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών παρουσίασε το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής σε Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, η Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου-Σπετσιώτη, η Δημοτική Σύμβουλος κα Βαρβάρα Τζιατζιά, μέλη του Σώματος Εθελοντών μεταξύ των οποίων ήταν ο γνωστός ερμηνευτής Αλέξανδρος Χατζής, καθώς και δημοσιογράφοι τοπικών αλλά και κεντρικών Μέσων μαζικής Ενημέρωσης. Δηλώσεις στήριξης στο έργο των εθελοντών έκαναν ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος. “Οι εθελοντές καλύπτουν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε μια δύσκολη περίοδο. Έχουν υπερβάλλει εαυτούς” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλασσόπουλος. “Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα” ήταν το κάλεσμα της Γαλακτοπούλου προς τους πολίτες. 

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Εθελοντισμού, κα Ελένη Υφαντή παρουσίασε με θέρμη το έργο, το πρόγραμμα και τις επιδιώξεις των πέντε ομάδων-τμημάτων του Σώματος (Κοινωνικής Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας) που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2012 και ήδη έχει καταγράψει μια αξιοπρόσεκτη πορεία διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε διάφορα δρώμενα και εκδηλώσεις. Η κα Υφαντή έθεσε ως βασικές αρχές των ανθρώπων που ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια για εθελοντική βοήθεια και προσφορά στην πόλη την εντιμότητα και την αγάπη για αυτό που κάνουν. “Γίνεται κάτι πολύ όμορφο στην πόλη μας. Ελάτε μαζί μας” ήταν το μήνυμα του Σώματος που μετέφερε η κα Υφαντή.

Πρωτοβουλία στήριξης οικογενειών από επιχειρήσεις
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κοινωνικό τομέα όπου φαίνεται πως ρίχνει το βάρος του το Σώμα Εθελοντών με την κα Υφαντή να εξηγεί την αναγκαιότητα της γνωστοποίησης των προσπαθειών και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα Κοινωνικά. Αξίζει να αναφερθεί πως το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Σώματος αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο όπως ψυχολόγους, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την κα Υφαντή, ήδη το Σώμα έχει θέσει υπό την προστασία του 20 οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα (π.χ. άνεργοι γονείς, μονογονεϊκές). Αυτές οι οικογένειες ήδη βοηθιούνται και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το Σώμα για να γίνουν καταστήματα της περιοχής “ανάδοχοι” οικογενειών που έχουν καταγραφεί από το Σώμα. Και ήδη κάποια καταστήματα έχουν ανταποκριθεί προσφέροντας γεύματα, κρέας, ψωμί και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν ανάγκες.
Στη συνέχεια μίλησε ο Αλέξανδρος Χατζής, ο οποίος αφού ανέφερε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να υποστηρίξει τους Εθελοντές, τόνισε ότι "η αγάπη που βασίζεται σε αρχές είναι η πιο σημαντική" ενώ δήλωσε έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει σε συμπολίτες του. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις των Δημοσιογράφων. Στο τέλος προσφέρθηκαν αναψυκτικά και σνακς στους παρευρισκόμενους.

Που μπορείτε να τους βρείτε
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου στον 1ο όροφο του Δημαρχείου (Στ. Καραγιώργη 2). Τηλέφωνο 213-2000188, email:ethelirakleioatt@yahoo.gr (facebook) και στο γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής στον 3ο όροφο του Δημαρχείου (τηλέφωνο 213-2000141.
Το Σώμα Εθελοντών απέξτησε προσφάτως και εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Επικοινωνία FM με τον τίτλο “Εθελοντισμός εδώ κάτι συμβαίνει” που θα ακούγεται κάθε δεκαπέντε ημέρες και ημέρα Σάββατο (από τις 09.00 π.μ. έως και τις 10.00 π.μ.)

Από το www.xtypos.gr