Τρίτη, Ιουνίου 05, 2012

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΛΟΣ


Νομίζω ότι ήρθε η ώρα όσοι δημότες παρακολουθούν το blog να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στον δήμο μας, και να πάψει η υποκρισία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων να χρεώνουν τα στραβά και τα ανάποδα στις διοικήσεις, νυν και πρώην, και όταν γίνονται διοίκηση να κάνουν τα ίδια με απίστευτη ακρίβεια.

Παραμάγαζα διαφόρων «πολιτικών» προσώπων, μαγαζάκια από πάλιουρες εργαζόμενους που κάνουν ότι γουστάρουν στον δήμο μπορεί να βγάζουν και κανένα χαρτζιλίκι, πάντως στα ταμεία του δήμου δε μπαίνουν αυτά που οφείλονται, η αναξιοκρατία έχει κτυπήσει κόκκινο, οι διακρίσεις υπέρ προσώπων είναι μόνιμο φαινόμενο και σε βάθος χρόνου, το χαμηλό επίπεδο εργαζομένων δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την «κούραση» του δημόσιο-υπαλληλικής ρουτίνας.

Με λίγα λόγια μιλάμε για βούρκο. Μιλάμε για παιδική χαρά ή καλύτερα για Αγ. Παντελεήμονα. Πώς να δουλέψει μετά ο δήμος? Πώς να συζητήσεις και να συνεργαστείς με εργαζόμενους που δεν έχουν τα προσόντα, που χαρακώνονται πίσω από συνδικαλιστικά τερτίπια, όταν προσπαθούν να προστατεύσουν το βάλτωμα γιατί διαφορετικά θα είναι χαμένοι, δε θα έχουν στον ήλιο μοίρα.

Φυσικά όλοι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι εργαζόμενοι στον δήμο δε λειτουργούν μόνοι τους.
Ο καθένας έχει πιάσει και από έναν πολιτικάντη – προστάτη, ο οποίος πολιτικάντης, που φυσικά χέστηκε για το καλό του δήμου, φροντίζει να μην πειραχθεί ο προστατευόμενος του.

Έχετε ιδέα ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ?
δε μπορείτε να φανταστείτε.

Υπάρχουν εργαζόμενοι παντός καιρού και ανεξάρτητα από ποια παράταξη διοικεί τον δήμο οι οποίοι είναι εντελώς άχρηστοι – τρωκτικά, που πουλάνε εκδούλευση για να κάνουν την δουλειά τους και αν την κάνουν!, (αντί αυτών την κάνουν άλλοι που μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο) αλλά κανείς δε τους πειράζει γιατί υπάρχουν από πίσω οι προστάτες πολιτικάντηδες, ναι, αυτοί οι τύποι στο δημοτικό συμβούλιο διοίκηση και αντιπολίτευση, εξαιρώ την παράταξη της Κατσινοπούλου και του Λυκούρα.

Οι υπόλοιποι είναι ΟΛΟΙ (όσοι θεωρούν ότι αδικούνται να φροντίσουν να διαφοροποιηθούν) υπεύθυνοι για το μπάχαλο και τον ιδρυματοποιημένο δήμο μας.
Όλοι εκείνοι που κόπτονται για το καλό του δήμου μας και πως θα πάρει μπροστά ο δήμος, που με την παρουσία τους και την ψηφοθηρική συμπεριφορά τους όλα αυτά τα χρόνια τον έχουν απαξιώσει χρεώνοντας το αποτέλεσμα στις προηγούμενες διοικήσεις.

Είναι το ίδιο ακριβώς που μπορεί να το έχετε βιώσει, να φτιάχνει ένα πεζοδρόμιο ο δήμος και οι καινούργιες πλάκες να σταματάνε στην εξώπορτα του ψηφοφόρου αλλά όχι στην δική σας.
Μέχρι και σαμαράκια τοποθετούνταν με παραγγελία...

Ξεπερασμένες λογικές και πρακτικές που καταδεικνύουν το επίπεδο των πολιτικάντηδων που εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν. Όλοι τους θέλουν να γίνουν βλαχοδήμαρχοι χωρίς να έχουν ξεπεράσει τα κόμπλεξ τους και χωρίς να έχουν καμία συναίσθηση ευθύνης, προσωπικής και κοινωνικής.

Το πολιτικό τοπίο του Ηρακλείου πρέπει να απαλλαγεί από όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι, επί σειρά ετών, για την σαπίλα που επικρατεί στον δήμο, οι δημότες πρέπει να απαλλαγούν από όλους αυτούς τους θρασύτατους πολιτικάντηδες που τολμούν να ξαναζητούν την ψήφο μας ενώ ο καθένας από αυτούς έχει βάλει το λιθαράκι του να απαξιωθεί ο δήμος ως οργανισμός και μηχανισμός.

Το μόνο τους μέλημα είναι να κάνουν «κάτι» που θα φέρει πολιτικό όφελος, διαφορετικά δε τους νοιάζει αν ο δήμος είναι ρημάδι, αν οι δημότες δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους προσφέρει ο δήμος, για αυτό το μόνο που τους νοιάζει, και πάλι δε μπορούν να τα φέρουν βόλτα, είναι η καθαριότητα, που έχει άμεσο αντίκτυπο στους δημότες, η καθαριότητα δεν είναι όμως η μοναδική παροχή από έναν δήμο.

Το θέμα πλέον δεν έχει να κάνει με παρατάξεις με ιδεολογίες και ιδεολογήματα, αλλά με συγκεκριμένα πρόσωπα που χρόνια τώρα συντηρούν αυτή την κατάσταση και δημιουργούν εμπόδια σε οποιαδήποτε ανάπτυξη και εξέλιξη στον δήμο μας.

Σε ότι αφορά τους αντιπολιτευόμενους που διεκδικούν την διοίκηση, ΘΕΛΟΥΝ να παραλάβουν έναν δήμο απαξιωμένο και διαλυμένο για να έχουν την δικαιολογία ότι δε μπόρεσαν να κάνουν έργο λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος της προηγούμενης διοίκησης, για την οποία δε θα φροντίσουν να την θέσουν ενώπιο των ευθυνών της, θα καταλογίσουν ευθύνες προφορικά αλλά όχι πρακτικά.
Δεν γνώριζαν πριν θέσουν υποψηφιότητα τι θα παραλάμβαναν? παρόλα αυτά η δίψα για το δημαρχιλίκι ξεπερνάει κάθε αξία και ηθική.

Πόσες φορές ακόμα πρέπει να δούμε να παίζεται το ίδιο κουκλοθέατρο, με απίστευτη ακρίβεια στις παραστάσεις?
Δεν έχετε κουραστεί?
Δε τα παίρνετε στο κρανίο που υποτιμούν την νοημοσύνη μας?

Υπάρχουν αρκετοί που προσκολλάνε σε κάποια πρόσωπα αντιμετωπίζοντας τους σαν μεσσίες, πιστεύοντας ότι θα είναι οι ακόλουθοι του νυν ή του επόμενου δημάρχου, παρότι έχουν δει στο παρελθόν ότι και άλλοι έτρεχαν και ήλπιζαν σε κάτι τέτοιο και στο τέλος οι μεσσίες τους αντιμετώπιζαν σαν γνωστούς, ενώ τους αποκαλούσαν φίλους προεκλογικά.

Μέχρι που θα πάει αυτή η βλακεία?

Όσοι πολίτες λειτουργούν έτσι είναι επίσης υπεύθυνοι και συνένοχοι στο βάλτωμα.
Τέτοιοι δημότες συντηρούν τους πολιτικάντηδες και οι πολιτικάντηδες με την σειρά τους συντηρούν τους άεργους, τους ανειδίκευτους και τους απρόθυμους στον δήμο μας.

Από όποια μεριά και να το πιάσεις, όσοι έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στον δήμο μας, δεν είχαν καμία σοβαρή καριέρα πριν, συν το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς έφτιαξαν πελατεία από την παρουσία τους στον δήμο.

Σου λέει ο γάτος – δημότης, θα αναθέσω την υπόθεση στον αντιδήμαρχο που είναι δικηγόρος, εκείνος δε μπορεί θα με προσέξει για να τον ψηφίσω… άσχετα αν ο αντιδήμαρχος μπορεί να ήταν γνωστός χασοδίκης.

Τολμούν όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι, να κρίνουν μόνο εκείνους που δεν είναι προστατευόμενοι τους. Δε φτάνει που έχουν «βαφτιστήρια» όλους τους άχρηστους στον δήμο, αλλά τολμούν και να κρίνουν όσους δε τους έχουν γλείψει ή δε τους ψηφίζουν.
Πως θα μείνουν ανοικτές οι θέσεις για τους φίλους?
Αν μπουν ή αναδειχθούν άξιοι τότε χαλάει η πιάτσα.
Αυτό θέλουν.
Μια λαχαναγορά που θα αναδεικνύεται εκείνος που φωνάζει περισσότερο για εκείνον που θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι τύποι κονταροχτυπιούνται για το τι μόρφωση έχει ο ένας ή ο άλλος, όταν άπαντες με τέτοια στοιχεία αποδεικνύουν ότι όποια ακαδημαϊκή μόρφωση απέκτησαν πήγε χαμένη, ως άνθρωποι και ως προσωπικότητες είναι ξύλα απελέκητα, και φυσικά ακατάλληλοι για τα κοινά.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθούν κάποιες προτάσεις που θα εξελιχτούν σε παρατάξεις και θα εκτεθούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά όσο θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι σημερινοί πολιτικάντηδες τότε το Ηράκλειο είναι από χέρι καταδικασμένο.


Το θέμα δε τελειώνει σε αυτή την ανάρτηση…
Θα υπάρχει και συνέχεια.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

32 σχόλια:

 1. Και για να αντισταθμισθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την δεκα-εξαετία Μαστοράκου ( μόνο και μόνο 16 χρόνια ο ίδιος άνθρωπος είναι μεγάλο πρόβλημα ) που τα ανέχθηκαν όσοι συμμετείχαν, ήρθαν οι προσωπικότητες, οι ογκόλιθοι αυτοί της ηγετικής ομάδας της ΑΚΕΠ απόφοιτοι Γυμνασίου ( σημερινού Λυκείου ) σε μεγάλο ποσοστό , που αναδείχθηκαν / τακτοποιήθηκαν από τον Γεωργόπουλο και κατόπιν τον εγκατέλειψαν και προσποιούνται σήμερα αυτούς που επαναστάτησαν …για το καλό μας, και οι οποίοι προσθέτουν με ταχύτητα προβλήματα τόσο στα παλαιοκομματικά πλαίσια, όσο και στα πλαίσια της άγνοιας που τους διακρίνει .
  Οι σημερινοί «Δημοτικοί άρχοντες» έχουν υπηρετήσει τις πιο διαφορετικές πολιτικές και τα πιο άσχετα μεταξύ τους «καθηκοντολόγια» χωρίς κανένα όραμα και σχέδιο. Ανειδίκευτοι ως προς τις θεματικές που καλούνται να υπηρετήσουν, αλλά «ειδικοί» στην προσαρμογή και παραμονή σε θέσεις.

  Το σημερινό Δημοτικό πολιτικό σύστημα είναι απαξιωμένο και κατώτερο των περιστάσεων, ο Δήμος είναι σε ακόμη χειρότερη θέση και το οικονομικό μοντέλο λειτουργίας του υπερτροφικού Δήμου - τέρατος, ξοφλημένο.

  Με άλλα λόγια, ο Δήμος για να επανέλθει, πέραν των ρυθμίσεων και της διάσωσής του από την χρεοκοπία, χρειάζεται επειγόντως νέο εμπνευσμένο και υψηλού επιπέδου πολιτικό σχήμα, ικανό να αναδιοργανώσει τον Δήμο και να υποστηρίξει ένα νέο παραγωγικό και όχι παρασιτικό και πελατειακό όπως μέχρι τώρα μοντέλο λειτουργίας , που η βασική του δομή φιλοτεχνήθηκε την δεκαεξαετία , και μάλιστα κατά τρόπο που δύσκολα αλλάζει. Πολύ περισσότερο όταν οι διασώστες είναι οι σημερινοί λόγω του κατεστημένου συστήματος , ενώ χιλιάδες προσοντούχοι νέοι με ουσιαστικά προσόντα και δυνατότητες για προσφορά έργου είναι άνεργοι ή ξενιτεύονται. Παρακαλούν πολλοί από αυτούς αγράμματους κομματικούς να τους τοποθετήσουν σε ΄κάποια θέση, που όπως το κατάντησαν το πράγμα, οι περισσότερες είναι ψεύτικες,
  Η ικανότητα των σημερινών εξαντλείται και περιορίζεται στο να θυμίζουν που και πως τοποθετήθηκαν πλακάκια αντιοικονομικά μια δεκαετία πριν ( AN ισχύουν αυτά που λένε διότι ΔΕΝ κάνουν κάτι να διεκδικήσουν τα νόμιμα απλά πετούν μέχρι τώρα άσφαιρα στον αέρα ) , ενώ οι περιορισμένοι ορίζοντες και ικανότητές τους κοστίζουν στο Δήμο πολλαπλάσια.
  Αυτό δε που δείχνει και τη σοβαρότητα των σημερινών που διοικούν το Δήμο είναι ότι ενώ συνεργάζονται με τον αρχηγό της δεκαεξαετίας ( πρόχειρο παράδειγμα η από κοινού επιλογή του «συνήγορου του πολίτη» ώστε να είναι στην πραγματικότητα συνήγορος δικός τους ), κατηγορούν για τα όποια θέματα της περιόδου αυτής , αυτούς που διαχώρισαν τη θέση τους από τον αρχηγό της δεκαεξαετίας και όχι τον ίδιο με τον οποίο συνεργάζονται. Ο τελευταίος δε φαίνεται να σχεδιάζει να ξαναδιεκδικήσει τον Δήμο, αφού έβγαλε τους σημερινούς και ήταν σίγουρος ότι θα εκτεθούν.

  Κάποιο παρασκήνιο κομματικών και καφενόβιων σε συνδυασμό με ΜΜΕ εμποδίζει τους όποιους ικανούς να περάσουν στο προσκήνιο και να διορθώσουν την κατάσταση. Αυτό δεν πρέπει να κρατήσει για πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 5 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 1:34 Μ.Μ
  ωραία αυτά που γράφεις αλλά δε βλέπω μέσα τον μπάμπαλο...
  ιδέα μου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. βρεγμένη σανίδα5 Ιουνίου 2012 - 5:43 μ.μ.

  Καλά τα γράφεις! Τα 'χουμε ξαναγράψει και παλιότερα.
  Ο δήμος Ηρακλείου πάει για φούντο και οι αιρετοί μας εξακολουθούνε να μετράνε τσατσονάκια και ρουσφετάκια. Άκουγα στο ράδιο τις προάλλες τον Καμίνη (Ξέρεις, τον αγέλαστο γυαλάκια καθηγητή που ήτανε συνήγορος του πολίτη κι έγινε δήμαρχος Αθηναίων!) που έλεγε ότι σε 17 μήνες δημαρχίας εξασφάλισε 120 μύρια από την ευρωπαϊκή ένωση και ξεπλήρωσε το 40% των χρεών του δήμου Αθηναίων στους προμηθευτές του. Εγώ καταλαβαίνω ότι, παρόλο που δεν ήτανε "αυτοδιοικητικός", παρόλο που είναι ασυμπάθιστος, κατάφερε κάτι για το δήμο του που δεν ήτανε μόνο καλές προθέσεις και κουραφέξαλα, αλλά κάμποσα φραγκάκια στο ταμείο. Οι δικοί μας ομορφάντρες και γοργόνες τί έχουνε κάνει 40 χρόνια φουρναραίοι; Τρίχες κατσαρές! Κάνει μπαμ ότι στο δήμο Ηρακλείου μας λείπουνε αυτοί που θα μπορούσανε να κάνουνε τη δουλειά. Γιατί καλός πχ ο ωραίος Γιάννης στην πλατεία και στα πανηγυράκια, αλλά από έργο σαν τα γένια του: Τρίχες! Καλός πχ ο Γιώργος ο προοδευτικός, αλλά από έργο σαν τη μαλλούρα του: Τρίχες! Καλοί πχ ο Γιώργος ο νυν και αει γοητευτικός και ο Νίκος ο ιζνογκούντ, αλλά από έργο σαν τις φαλάκρες τους: Τρίχες πεσμένες! Επειδή όλοι αυτοί και άλλοι που είναι τάλε κουάλε τα κάνανε τόσο ωραία, προβλέπω να κλείνει το μαγαζί, οι υπάλληλοι να ψάχνουνε στα γεράματα να βρούνε καμιά δουλειά του ποδαριού, για να την παλέψουνε, και τα κορόιδα οι Ηρακλειώτες να πνίγονται μέσα στο σκουπίδι, να μην έχουνε σχολεία για τα παιδιά τους και να πουλάνε τα σπίτια τους όσο-όσο - μαζί με τις καινούργιες πλάκες πεζοδρομίου που τους έβαλε ο αντιδήμαρχος - και να μην τ' αγοράζει κανένας.
  Καταλάβετέ το, φιλαράκια! Το λογαριασμό γι' αυτά που κάνουνε και που δεν κάνουνε οι αιρετοί μας, θα τον πληρώσουμε ακριβά εμείς. Στο χωριό μου, αυτά τα λένε γαμησιάτικα, με το συμπάθιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ .
  ΤΟ ΟΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.
  ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στην προκείμενη περίπτωση : ΣΧΟΛΕΙΑ έγγραφα δηλαδή:
  “Επ ευκαιρία ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;;;;;;
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;;;;;;
  ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ;;;;;;;;; “ και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ

  ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ έχω να πω ότι η ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ πλέον ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΖΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ και από ότι φαίνεται τις απολαμβάνουν κιόλας.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. όσο οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν ψήφο και όσο υπάρχουν ανασφαλείς δημοτικοί σύμβουλοι το φαινόμενο θα διαιωνίζεται. Ειδικά οι τελευταίοι τρώνε το παραμύθι ότι οι εργαζόμενοι και το σόϊ τους θα τους ψηφίσουν. Μόνο που αυτοί το έχουν τάξει σε 3-4 από κάθε παράταξη. Και το κλάμα έρχεται μετά. Το βασικό όμως πρόβλημα είναι πως ασκούν διοικητική λειτουργία οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μέγα λάθος. Αυτοί πρέπει να χαράζουν την πολιτική και την υλοποίηση να την αναλαμβάνουν ο υπηρεσιακοί παράγοντες. Από που και ως που μπορεί ένας διαπρεπής έμπορος σωβράκων και ρομπών να διοικεί ένα Ρ/Σ ή ένας μανάβης την κοινωνική πρόνοια? Δεν μπορούν και έτσι αρχίζουν τα ευτράπελα. Οι εργαζόμενοι το παίρνουν αμέσως είδηση και τους δουλεύουν. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις οικονομικής ιδιοτέλειας. Κυρίως πέριξ του δημάρχου και σχετικά με την καθαριότηα, κυρίως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. PALI GIA SKATA KAI KOPROUS MILAEI O GAMODELTAS...

  EKASTOS STO EIDOS TOY...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. FOTI KAI ESI KOPROLATRIS;;;;;;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μήπως η επίθεση στον κ.Θεοδώρου,έχει να κάνει με το ότι ξεβολεύτηκαν κάποιοι Μπαμπαλικοί υπάλληλοι;Λέω μήπως......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μήπως η επίθεση στον κ.Θεοδώρου,έχει να κάνει με το ότι έχει αυμβίβαστο και είναι παράνομη η τοποθέτησή του ;Λέω μήπως......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σε αυτη την αποφαση που αναρτηθηκε στη Διαυγεια Β4Ω8ΩΡ3-ΕΝΛ αναφερεται ολο το πρωσωπικο του Δημου.
  Αν ηθελαν να τους επιστρεψουν στη θεση τους θα το ειχαν ηδη κανει .
  Οσο για την καταγγελια που αφορα τα παρανομα δοθεντα νυχτερινα , ο αντιδημαρχος ειπε εμμεσως πλην σαφως πως το συστημα λειτουργιας της υπηρεσιας δεν θα δωσει μια ξεκαθαρη εικονα μιας και το γκαραζ ειναι μακρια κλπ κλπ.

  Προσωπικο δεν θα παρουν παρα μονο κατι διμηνα (γιατι δεν υπαρχουν χρηματα )για "αναγκες πυροπροστασιας" , αλλα δεν μας διευκρινησε απο ποτε η αποκομιδη των σκουπιδιων ονομαζεται πυροπροστασια.

  Θα ηθελα να σας ενημερωσω πως οι δημοτες πληρωνουν ανταποδοτικα τελη για καθαριοτητα και ηλεκτροφωτισμο και γενικα για υπηρεσιες τις οποιες δεν παρεχετε αυτη τη στιγμη με καθαρα δικη σας ευθυνη.

  Το να κοροιδευετε τον κοσμο δεν ειναι ουτε νομιμο ουτε ηθικο και μην ξεχνατε πως ο κοσμος τιμωρει στις εκλογικες αναμετρησεις σε αντιθεση με αλλα χρονια...........

  ΕΝΑς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. http://tempsreel.nouvelobs.com/politique/20120606.OBS7560/retraite-a-60-ans-le-gouvernement-devoile-un-decret-ce-mercredi.html


  Για να δείτε πόσο μπροστά είμαστε...!!!!

  Στο παραπάνω άρθρο αναφέρεται ότι ο Ολάν εξετάζει διάταγμα περί δυνατότητας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια όσων ξεκίνησαν να εργάζονται νωρίς και κατά συνέπεια διαφοροποιείται απ' όσα είχε ψηφίσει πρόσφατα ο Σαρκοζί...
  Και αυτό (πρόωρη σύνταξη στα 60) στη Γαλλία παρουσιάζεται ως πολύ μεγάλη ανατροπή, φοβερά προοδευτικό και επικρίνεται από την αντιπολίτευση που ομιλεί για δημαγωγία...

  Εδώ στην Ελλαδάρα έχουμε ανθρώπους που βγαίνουν στην σύνταξη στα 46 τους, παίρνουν εφάπαξ πάνω από 200.000 ευρώ, τους κάνουμε δημάρχους και ... τους αναγνωρίζουμε και το δικαίωμα να το παίζουν και ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, οι οποίοι κλείνουν και το δήμο (όντας διοίκηση) για να διαμαρτυρηθούν για το κακό μνημόνιο, στο οποίο φτάσαμε επειδή κάποιοι, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι, ωφεληθηκαν (άλλοι πολιτικά και άλλοι οικονομικά) από τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις του ελληνικού συστήματος....

  Και περιμένουμε με τέτοιες νοοτροπίες και τέτοιους ανθρώπους να πάμε μπροστά...

  Όσο δεν αλλάζουμε μυαλά αυτοί μας αξίζουν: Τσίπρες, Σαμαράδες και Βλασσόπουλοι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012
  Από Επιστολή Τζήμερου στη Μέρκελ
  Τμήμα από την επιστολή ( από τα πλέον ήπια )

  Έτσι, ο Δημόσιος Τομέας καταλήφθηκε από τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά:
  θεωρούν ότι πληρώνονται επειδή υποστηρίζουν τον βουλευτή που τους διόρισε και όχι επειδή οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό
  οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία έχοντας στενή επαφή με την εξουσία λειτουργούν υπεράνω νόμων και αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν οι πολιτικοί φίλοι τους θα τους καλύψουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο Αριστοφάνης και η κωμωδία

  Ο Αριστοφάνης, που κορόιδευε τους Αθηναίους πολιτικούς, θα έδινε την εξής συμβουλή: διαλέξετε καλούς ηγέτες, αλλιώς θα ξεμείνετε με τους κακούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αν εχεις τα κακαλα βγαλε ονοματα οχι ετσι!!!!!εκει θα σου βγαλω το καππελο.Λιγο απ`ολα και μπολικο τιποτα εισαι αυτη την στιγμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πρός 6 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 6:45 Μ.Μ., άμα είχαν κάκαλα οι φίλοι σου, τότε θα έβλεπες και συγκεκριμένα ονόματα, επειδή είναι ύπουλοι άτιμοι και ανεύθυνοι, δε πρόκειται να δεις σε κείμενο στο blog, κάνε υπομονή και θα δεις κλήσεις από την περιφέρεια προσεχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ‘Oταν υπάρχει ένα πραγματικό φαινόμενο όπως είναι η βαθιά κρίση στο Δήμο, σε μια στοιχειωδώς σοβαρή κοινωνία , προκύπτει άμεσα το ερώτημα αν και πως αυτή η κρίση θα εξελιχθεί σε μια εξυγιαντική διαδικασία , ή θα οδηγηθεί σε μια τρομακτικών διαστάσεων διάλυση .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μακαρι γιατι μαζι σου ειμαι ολα πρεπει να βγαινουν πραγματικα στο φως και οχι να κρυβονται πισω απο κλειστες πορτες οπως τωρα!!!blogger και γω και σε καταλαβαινω αλλα πρεπει μερικες φορες να γινεται και η υπερβαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Προς 7 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 12:59 Π.Μ.,
  αγαπητέ φίλε, γράφω προσεκτικά για να μην δώσω το δικαίωμα σε κανέναν από δαύτους να το παίξει θύμα και παράλληλα να με τρέχουν στα δικαστήρια. Ή έχουν τσίπα ή δεν έχουν.

  Στο παρελθόν έχουν κάνει κωλοτούμπες, άλλα λένε μπροστά σε κάποιον και άλλα πίσω από την πλάτη του. Υπάρχει τρόπος να βγουν τα ονόματα τους στην φόρα με καταγγελίες αλλά και μηνύσεις.
  Έχει φτάσει μια περίπτωση στα αυτιά μου, που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, την πρώτη κίνηση θα την κάνουν κάποιοι καλοθελητές δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και μετά θα πάρει η μπάλα τα "βαφτιστήρια" τους και την διοίκηση. υπομονή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Εξαιρετικό το άρθρο σου, ιδίως αν απεύφευγες (κατά την ταπεινή γνώμη μου την εξαίρεση των παρατάξεων Λυκούρα (κυρίως) και Κατσινοπούλου - που 'ναι κατεξοχήν επαγγελματίες εργατοπατέρες και προστάτες των συνδικαλιστών). Η μικρή μου εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά δυστυχώς είναι άσχημη. Πολύ Μπλά - Μπλά ανούσιο χωρίς αποφάσεις και ουσιαστικό έργο, ανειδίκευτοι κομματικοί παράγοντες και στελέχη ανίκανα να παρέξουν έργο ή να αντιληφθούν καταστάσεις, ανοργάνωτες παρατάξεις χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, προσωπικές θέσεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις για να γίνεται μόνο ντόρος. Στρογγυλεμένες γραμμές και αποφυγή ξεκάθαρων θέσεων για να μην χάσουμε πελάτες (ψηφοφόρους). Προτείνω να γίνει μια κίνηση μέσα από το blog, να μαζευτούν 30-50- 100 ικανοί και τίμιοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, να γίνουν ευρείες - πολιτισμένες συζητήσεις και να αναδειχθούν μέσα από αυτές οι 30 ικανοί που θα μας εκπροσωπήσουν σ' ένα σοβαρό δημοτικό συμβούλιο. Κοινή μας αγωνία η ανικανότητα όσων διοικούν εδώ και χρόνια το Ηράκλειο. Ας αφήσουμε την ανέξοδη κριτική μέσα από τα Blog και βουτήξουμε στα δύσκολα. Εγώ πάντως ξέρω 4-5 ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.
  ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΣΤΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. βρεγμένη σανίδα7 Ιουνίου 2012 - 12:31 μ.μ.

  Κι εσύ τα γράφεις ωραία!
  Δως μου τώρα και μια κρίσιμη απάντηση: Γιατί τίμιοι, ικανοί και σοβαροί άνθρωποι να θελήσουνε να μπλέξουμε με τους ομορφάντρες και τις γοργόνες και το μπάχαλο του δήμου; Το παιχνίδι στο δήμο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα συνταξιούχων και ανεπάγγελτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Απάντηση στη βρεγμένη σανίδα: "Γιατί τίμιοι, ικανοί και σοβαροί άνθρωποι να θελήσουνε να μπλέξουμε με τους ομορφάντρες και τις γοργόνες και το μπάχαλο του δήμου; " Γιατί φίλε μου δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Γιατί τίμιοι, ικανοί και σοβαροί άνθρωποι άφησαν τους ανίκανους, τα λαμόγια και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα να διαχειριστούν τα ΠΑΝΤΑ σ' αυτή την κοινωνία (από τις σχολικές επιτροπές που γνωρίζουμε καλά μέχρι τα Υπουργεία και τη δημόσια διοίκηση). Και τα αποτελέσματα τα μάθαμε πια αλλά πολύ αργά. Γιατί δεν φτάνει να' μαστε καλοί κι άξιοι μόνο απέναντι στην οικογένεια μας αλλά πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας απέναντι στην κοινωνία (στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους άνεργους συμπολίτες μας, στο περιβάλλον μας). Όχι με λόγια κι ανούσιες εκδηλώσεις τιμής, αλλά με έργα αντιμετωπίζοντας το δύσκολο σήμερα και διασφαλίζοντας μια προοπτική για το αύριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μην μιλάτε τόσο πολιτισμένα γιατί θέλει να παρέμβει ο γαμοδέλτας στη συζήτηση και δεν μπορεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. βρεγμένη σανίδα7 Ιουνίου 2012 - 2:06 μ.μ.

  Ήμουνα σίγουρος ότι θα το πιάσεις το υπονοούμενο! Η ερώτησή μου ήταν προβοκατόρικη, αλλά για καλό σκοπό. Συμφωνώ μαζί σου με τα χίλια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Το πρόβλημα των υποβαθμισμένων επαγγελματιών κομματικών είναι η διάρηξη των πάλαι ποτέ προνομιακών σχέσεών τους με την κοινωνία, αφού δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν πλέον για πλιάτσικο, και για να δημιουργήσουν δεν είναι ικανοί . Επιπλέον τα έχουν χάσει τελείως. Οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚαπό δήθεν υπερασπιστές των μη προνομιούχων έγιναν εφαρμοστές της ακραίας νεοφιλελεύθερης θεραπείας σοκ του μνημονίου που τους έφερε σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνική βάση. Οι φιλελεύθεροι της Ν.Δ. …..είναι αντίθετοι με το μνημόνιο χωρίς βέβαια να γίνονται πιστευτοί, αλλά και επειδή στην πράξη το εφαρμόζουν , και μόνο στα ψεύτικα είναι αντίθετοι για να πάρουν καμιά ψήφο. Συνεπώς είναι ευκαιρία τώρα να μπει μια τάξη από αυτούς που μπορούσαν και δεν τους άφηναν. Βέβαια τα προβλήματα είναι τεράστια, αλλά μόνον κάποιοι που ξέρουν και έχουν τις δυνατότητες μπορούν να τα λύσουν. Και βέβαια όχι αυτοί που συγχέουν την επαγγελματική αποκατάσταση με την άσκηση δημοσίου αξιώματος. Αρκεί να τους βρει ο κόσμος και να τους το ζητήσει και να τους βοηθήσει , διότι αυτοί συνήθως έχουν άσχημες εμπειρίες από προσπάθειες της μορφής αυτής, καθ’ ότι χωρίς να έχουν ανάγκη οι ίδιοι όποτε ενεπλάκησαν τους έχουν ζητήσει και τα ρέστα. Πρέπει να σταθούμε στην κοινωνία (στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους άνεργους συμπολίτες μας, στο περιβάλλον μας), όχι με λόγια αλλά με έργα αντιμετωπίζοντας το δύσκολο σήμερα και διασφαλίζοντας μια προοπτική για το αύριο, αλλά πρέπει να βοηθήσει και να θέλει και η κοινωνία, που πολλές φορές κάνει επιλογές αντίθετες με αυτά που όλοι φαίνεται να συμφωνούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΠΡΟΣ 7 Ιουνίου 2012 1:37 μ.μ.

  ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΜΟΗΣΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ:

  ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;;;;;;;;;

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ FOTIS ή κάποιος ρουφιανακος ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΣ

  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ή τα καλά παιδιά (ενίοτε ανάξιους) ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


  ΠΡΟΣ ΤΟΝ 7 Ιουνίου 2012 2:05 μ.μ.

  ΠΟΝΑΣ ΑΛΛΑ Μ ΑΡΕΣΕΙ αυτά έχει η ζωή , άλλους τους ΑΝΕΒΑΖΕΙ και άλλους τους ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. http://www.youtube.com/watch?v=jS62LQUk1DI


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ειμαι ο 7 Ιουνίου 2012 12:59 π.μ.
  Ειμαι σιγουρος οτι ξερεις αρκετα πραγματα τα οποια πρεπει να βγουν στο φως.Καποια στιγμη θα σου στειλω το mail μου για να μαθεις και ποιος ειμαι και να ανδημοσιευτουν αυτα τα πραγματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Εκθεση εργαζομενων σε κινδυνο
  Παρανομη αποκρυψη στοιχειων με δολο

  ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ?????


  ΑΔΑ: Β49ΜΩΡ3-Α9Ο

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΑΡ. ΠΡ Τ: OIK. 7213/25-5-2012
  Α Α:
  Ημερ. Επίδοσης της 6828/18-5-12
  πρόσκλησης σε όλα τα μέλη της Οικ. Επιτρ.
  είναι η 18 -5- 12
  Πρόσκληση 10η
  Συνεδρίαση της 23-5-2012
  Αριθμός Θέματος : 4ο
  Αριθμός Απόφασης : 111
  ΤΑ ΜΕΛΗ
  ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΠΟΝΤΑ
  Στ. Λεζγής (Αντ/χος- Πρόεδρος) Π. Κράλλη
  Β. Τζιατζιά Κ. Μήνας
  Μ. Γαλακτοπούλου Β. Τσαπίνου
  Ι. Γκίκας Κ. Κουτρούλης
  Π. Γονατάς (αναπλ. μέλος) Β. Λυκούρας
  . Μπούκης (αναπλ. μέλος)

  Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισαγωγή και ψήφιση ενός επείγοντος θέματος και
  συζητήθηκε και επί της ουσίας.
  Σειρά συζήτησης θεμάτων: 1ο ΕΠΕΙΓΟΝ,1ο ΤΑΚΤΙΚΟ, 2ο ΤΑΚΤΙΚΟ τα
  υπόλοιπα με την σειρά τους.
  Κατά την διάρκεια συζήτησης του 4ου θέματος προσήλθε ο κ. Γκίκας Ι.
  Στην αρχή συζήτησης του 5ου θέματος απεχώρησε ο κ. Μπούκης .


  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ
  ΘΕΜΑ: Έγκριση απευθείας ανάθεσης λόγω του κατεπείγοντος της
  ασφάλισης των οχημάτων του ήμου μας.
  Μετά την εκφώνηση του θέματος , το λόγο πήρε ο Πρόεδρος-
  Αντιδήμαρχος της Οικονομικής Επιτροπής ο οποίος διάβασε την
  εισήγηση του !ημάρχου και είπε τα εξής :

  Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος ασφάλιζε τα οχήματα του στην
  Εθνική Ασφαλιστική μέσω του πρακτορείου ΕΑΣΣΥ (πρώην ασφάλειες
  !ήμου Αθηναίων)
  Η Εθνική Ασφαλιστική προχώρησε στην ανάκληση των ασφαλιστηρίων
  με αποτέλεσμα τα οχήματα να μείνουν ανασφάλιστα γεγονός που
  εγκυμονεί κινδύνους για τους εργαζόμενους και ευθύνες για την
  υπηρεσία.

  Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για την απευθείας ανάθεση
  ασφάλισης των οχημάτων λόγω του κατεπείγοντος για χρονικό διάστημα τριών μηνών και έως ότου ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες και ενέργειες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
  Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα διακοπούν της εν λόγω
  ανάθεσης και τα οχήματα θα ασφαλιστούν από τον ανάδοχο.
  Το κόστος ορίζεται στο ποσό των 15.000,00€ και η πίστωση έχει εγκριθεί
  με την υπ.αριθμόν 86/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
  Παρακαλώ για την λήψη σχετικής απόφασης.

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  Αφού άκουσε την εισήγηση του Δικηγόρου του Δήμου και του
  Προέδρου – Αντιδημάρχου θεωρώντας τα όσα αναφέρονται ορθά και
  νόμιμα και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
  Εγκρίνεται ομόφωνα η απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος τηςασφάλισης των οχημάτων του Δήμου για χρονικό διάστημα μέχρι τριών μηνών(και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού),στην εταιρεία ΙΝΤΕRLΙFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ με ποσό προσφοράς της 11.163,38 Ε και σύμφωνα με την προσφορά της η οποία μειοδότησε έναντι της εταιρείας ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΙΣ με ποσό προσφοράς 13.998,00 Ε ως η εισήγηση.


  Συντάχτηκε και υπογράφεται
  Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ- ΑΝΤ/ΧΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
  Β. Τζιατζιά
  Στέφανος Λεζγής Μ. Γαλακτοπούλου
  Ι. Γκίκας
  Π. Γονατάς (αν.μελ.)
  . Μπούκης (αν. μελ.)
  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή