ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΛΟΣ

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα όσοι δημότες παρακολουθούν το blog να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στον δήμο μας, και να πάψει η υποκρισία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων να χρεώνουν τα στραβά και τα ανάποδα στις διοικήσεις, νυν και πρώην, και όταν γίνονται διοίκηση να κάνουν τα ίδια με απίστευτη ακρίβεια.

Παραμάγαζα διαφόρων «πολιτικών» προσώπων, μαγαζάκια από πάλιουρες εργαζόμενους που κάνουν ότι γουστάρουν στον δήμο μπορεί να βγάζουν και κανένα χαρτζιλίκι, πάντως στα ταμεία του δήμου δε μπαίνουν αυτά που οφείλονται, η αναξιοκρατία έχει κτυπήσει κόκκινο, οι διακρίσεις υπέρ προσώπων είναι μόνιμο φαινόμενο και σε βάθος χρόνου, το χαμηλό επίπεδο εργαζομένων δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την «κούραση» του δημόσιο-υπαλληλικής ρουτίνας.

Με λίγα λόγια μιλάμε για βούρκο. Μιλάμε για παιδική χαρά ή καλύτερα για Αγ. Παντελεήμονα. Πώς να δουλέψει μετά ο δήμος? Πώς να συζητήσεις και να συνεργαστείς με εργαζόμενους που δεν έχουν τα προσόντα, που χαρακώνονται πίσω από συνδικαλιστικά τερτίπια, όταν προσπαθούν να προστατεύσουν το βάλτωμα γιατί διαφορετικά θα είναι χαμένοι, δε θα έχουν στον ήλιο μοίρα.

Φυσικά όλοι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι εργαζόμενοι στον δήμο δε λειτουργούν μόνοι τους.
Ο καθένας έχει πιάσει και από έναν πολιτικάντη – προστάτη, ο οποίος πολιτικάντης, που φυσικά χέστηκε για το καλό του δήμου, φροντίζει να μην πειραχθεί ο προστατευόμενος του.

Έχετε ιδέα ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ?
δε μπορείτε να φανταστείτε.

Υπάρχουν εργαζόμενοι παντός καιρού και ανεξάρτητα από ποια παράταξη διοικεί τον δήμο οι οποίοι είναι εντελώς άχρηστοι – τρωκτικά, που πουλάνε εκδούλευση για να κάνουν την δουλειά τους και αν την κάνουν!, (αντί αυτών την κάνουν άλλοι που μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο) αλλά κανείς δε τους πειράζει γιατί υπάρχουν από πίσω οι προστάτες πολιτικάντηδες, ναι, αυτοί οι τύποι στο δημοτικό συμβούλιο διοίκηση και αντιπολίτευση, εξαιρώ την παράταξη της Κατσινοπούλου και του Λυκούρα.

Οι υπόλοιποι είναι ΟΛΟΙ (όσοι θεωρούν ότι αδικούνται να φροντίσουν να διαφοροποιηθούν) υπεύθυνοι για το μπάχαλο και τον ιδρυματοποιημένο δήμο μας.
Όλοι εκείνοι που κόπτονται για το καλό του δήμου μας και πως θα πάρει μπροστά ο δήμος, που με την παρουσία τους και την ψηφοθηρική συμπεριφορά τους όλα αυτά τα χρόνια τον έχουν απαξιώσει χρεώνοντας το αποτέλεσμα στις προηγούμενες διοικήσεις.

Είναι το ίδιο ακριβώς που μπορεί να το έχετε βιώσει, να φτιάχνει ένα πεζοδρόμιο ο δήμος και οι καινούργιες πλάκες να σταματάνε στην εξώπορτα του ψηφοφόρου αλλά όχι στην δική σας.
Μέχρι και σαμαράκια τοποθετούνταν με παραγγελία...

Ξεπερασμένες λογικές και πρακτικές που καταδεικνύουν το επίπεδο των πολιτικάντηδων που εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν. Όλοι τους θέλουν να γίνουν βλαχοδήμαρχοι χωρίς να έχουν ξεπεράσει τα κόμπλεξ τους και χωρίς να έχουν καμία συναίσθηση ευθύνης, προσωπικής και κοινωνικής.

Το πολιτικό τοπίο του Ηρακλείου πρέπει να απαλλαγεί από όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι, επί σειρά ετών, για την σαπίλα που επικρατεί στον δήμο, οι δημότες πρέπει να απαλλαγούν από όλους αυτούς τους θρασύτατους πολιτικάντηδες που τολμούν να ξαναζητούν την ψήφο μας ενώ ο καθένας από αυτούς έχει βάλει το λιθαράκι του να απαξιωθεί ο δήμος ως οργανισμός και μηχανισμός.

Το μόνο τους μέλημα είναι να κάνουν «κάτι» που θα φέρει πολιτικό όφελος, διαφορετικά δε τους νοιάζει αν ο δήμος είναι ρημάδι, αν οι δημότες δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους προσφέρει ο δήμος, για αυτό το μόνο που τους νοιάζει, και πάλι δε μπορούν να τα φέρουν βόλτα, είναι η καθαριότητα, που έχει άμεσο αντίκτυπο στους δημότες, η καθαριότητα δεν είναι όμως η μοναδική παροχή από έναν δήμο.

Το θέμα πλέον δεν έχει να κάνει με παρατάξεις με ιδεολογίες και ιδεολογήματα, αλλά με συγκεκριμένα πρόσωπα που χρόνια τώρα συντηρούν αυτή την κατάσταση και δημιουργούν εμπόδια σε οποιαδήποτε ανάπτυξη και εξέλιξη στον δήμο μας.

Σε ότι αφορά τους αντιπολιτευόμενους που διεκδικούν την διοίκηση, ΘΕΛΟΥΝ να παραλάβουν έναν δήμο απαξιωμένο και διαλυμένο για να έχουν την δικαιολογία ότι δε μπόρεσαν να κάνουν έργο λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος της προηγούμενης διοίκησης, για την οποία δε θα φροντίσουν να την θέσουν ενώπιο των ευθυνών της, θα καταλογίσουν ευθύνες προφορικά αλλά όχι πρακτικά.
Δεν γνώριζαν πριν θέσουν υποψηφιότητα τι θα παραλάμβαναν? παρόλα αυτά η δίψα για το δημαρχιλίκι ξεπερνάει κάθε αξία και ηθική.

Πόσες φορές ακόμα πρέπει να δούμε να παίζεται το ίδιο κουκλοθέατρο, με απίστευτη ακρίβεια στις παραστάσεις?
Δεν έχετε κουραστεί?
Δε τα παίρνετε στο κρανίο που υποτιμούν την νοημοσύνη μας?

Υπάρχουν αρκετοί που προσκολλάνε σε κάποια πρόσωπα αντιμετωπίζοντας τους σαν μεσσίες, πιστεύοντας ότι θα είναι οι ακόλουθοι του νυν ή του επόμενου δημάρχου, παρότι έχουν δει στο παρελθόν ότι και άλλοι έτρεχαν και ήλπιζαν σε κάτι τέτοιο και στο τέλος οι μεσσίες τους αντιμετώπιζαν σαν γνωστούς, ενώ τους αποκαλούσαν φίλους προεκλογικά.

Μέχρι που θα πάει αυτή η βλακεία?

Όσοι πολίτες λειτουργούν έτσι είναι επίσης υπεύθυνοι και συνένοχοι στο βάλτωμα.
Τέτοιοι δημότες συντηρούν τους πολιτικάντηδες και οι πολιτικάντηδες με την σειρά τους συντηρούν τους άεργους, τους ανειδίκευτους και τους απρόθυμους στον δήμο μας.

Από όποια μεριά και να το πιάσεις, όσοι έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στον δήμο μας, δεν είχαν καμία σοβαρή καριέρα πριν, συν το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς έφτιαξαν πελατεία από την παρουσία τους στον δήμο.

Σου λέει ο γάτος – δημότης, θα αναθέσω την υπόθεση στον αντιδήμαρχο που είναι δικηγόρος, εκείνος δε μπορεί θα με προσέξει για να τον ψηφίσω… άσχετα αν ο αντιδήμαρχος μπορεί να ήταν γνωστός χασοδίκης.

Τολμούν όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι, να κρίνουν μόνο εκείνους που δεν είναι προστατευόμενοι τους. Δε φτάνει που έχουν «βαφτιστήρια» όλους τους άχρηστους στον δήμο, αλλά τολμούν και να κρίνουν όσους δε τους έχουν γλείψει ή δε τους ψηφίζουν.
Πως θα μείνουν ανοικτές οι θέσεις για τους φίλους?
Αν μπουν ή αναδειχθούν άξιοι τότε χαλάει η πιάτσα.
Αυτό θέλουν.
Μια λαχαναγορά που θα αναδεικνύεται εκείνος που φωνάζει περισσότερο για εκείνον που θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι τύποι κονταροχτυπιούνται για το τι μόρφωση έχει ο ένας ή ο άλλος, όταν άπαντες με τέτοια στοιχεία αποδεικνύουν ότι όποια ακαδημαϊκή μόρφωση απέκτησαν πήγε χαμένη, ως άνθρωποι και ως προσωπικότητες είναι ξύλα απελέκητα, και φυσικά ακατάλληλοι για τα κοινά.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθούν κάποιες προτάσεις που θα εξελιχτούν σε παρατάξεις και θα εκτεθούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά όσο θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι σημερινοί πολιτικάντηδες τότε το Ηράκλειο είναι από χέρι καταδικασμένο.


Το θέμα δε τελειώνει σε αυτή την ανάρτηση…
Θα υπάρχει και συνέχεια.