Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2012

ΚΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...


Ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τις οφειλές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο ζήτησε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Στέφανου Λεζγή, ήταν πως το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στα 1.700.00 ευρώ χωρίς να έχει υπολογιστεί ο δημοτικός φόρος του 2011. Ο Αντιδήμαρχος είπε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατασχέσεων-πλειστηριασμών για να συμπληρώσει πως ένα σημαντικό μείον είναι πως ο Δήμος δεν έχει στη διάθεση του ανάλογο ελεγκτικό μηχανισμό με αυτόν που έχουν οι εφορίες. Σχετικά με το τρέχον έτος, ο Αντιδήμαρχος είπε πως για τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας η συνολική οφειλή είναι περίπου 97.000 ευρώ εκ των οποίων έχουν ήδη εισπραχτεί τα 75.000 ευρώ

Από το www.xtypos.gr

Σχόλιο του Blogger

100.000 ευρώ τον χρόνο τα καταστήματα της πλατείας?
Σα λίγα δε σας φαίνονται? Πλέον χειμώνα καλοκαίρι οι καφετέριες της πλατείας δουλεύουν περισσότερο με τα παραπήγματα παρά με τους εσωτερικούς χώρους, μήπως δεν έχει γίνει σωστή καταμέτρηση των τραπεζοκαθισμάτων? Μήπως κάποιος από την αντιπολίτευση καλό είναι να ζητήσει ακριβή στοιχεία για το πόσα τραπεζοκαθίσματα έχουν δηλωμένα τα καταστήματα της πλατείας?

Αν οι καφετέριες είναι συνεπείς στις οφειλές τους ποιος χρωστάει 1.600.000 εκατομμύρια ευρώ?

Θεωρώ απαραίτητο να γίνει καταγραφή για όλα τα καταστήματα που κάνουν χρήση δημόσιου χώρου, κατά επωνυμία και αριθμό τραπεζοκαθισμάτων και να βγουν στην δημοσιότητα.

Με λίγα λόγια νομίζω ότι η ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών όχι μόνο κατατοπιστική δεν ήταν αλλά δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά .

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

8 σχόλια:

 1. ΘΑ ΣΑΣ Γ.....Ι Ο ΠΟ....Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει στα ελληνικά ¨για τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας η συνολική οφειλή είναι περίπου 97.000 ευρώ εκ των οποίων έχουν ήδη εισπραχτεί τα 75.000 ευρώ¨.

  Εάν από τα 97 έχουν εισπραχθεί τα 75 η οφειλή είναι 22...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Κάποτε το Ηράκλειο ήταν μια εντελώς διαφορετική Πόλη απ'τη σημερινή.Με κυρίαρχα στοιχεία της το πράσινο,τους ελεύθερους χώρους,τις πλατείες σαν τόπους συνάντησης και διακίνησης ιδεών,την ήπια κυκλοφορία των οχημάτων,τα πεζοδρόμια,τα πάρκα Ήταν μια ανθρώπινη Πόλη.

  Η λαίλαπα της «ανάπτυξης» που έγινε πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων,σε γενικές γραμμές,υποβάθμισε την ποιότητα ζωής στις Πόλεις του λεκανοπέδιου και βέβαια η Πόλη μας δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις όποιες συνέπειες.

  Οι Διοικήσεις του Δήμου όμως,άλλες σε μεγάλο βαθμό άλλες σε μικρότερο,έχοντας διαχρονικά την ευθύνη,όχι μόνο δεν προστάτεψαν την Πόλη ώστε να έχει το μικρότερο κόστος,αλλά αντίθετα με τις πολιτικές τους την έσυραν και την κατάντησαν στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Απάνθρωπη,βρώμικη,χωρίς κοινωνικό ιστό, με όγκους από μπετόν,με κυκλοφοριακό χάος,χωρίς πεζοδρόμια,με ελάχιστο πράσινο,που απέμεινε σαν γαρνιτούρα στο κυρίως πιάτο της τσιμεντοποίησης,για να μην χαθεί η «αίγλη» του Βορείου Προαστίου και πέσουν οι τιμές των ακινήτων.Αθλητισμός και πολιτισμός βιτρίνα σε άδειο μαγαζί.

  Διοικήσεις που αναδείχθηκαν από τα κομματικά επιτελεία με τις γνωστές «διαφανείς» διαδικασίες και που σαν απαραίτητα προσόντα είχαν την κομματική υποταγή και τις προσωπικές δεσμεύσεις.

  Διοικήσεις που άφηναν η μία στην άλλη άδεια ταμεία στον Δήμο,που ότι καλό είχαν στα προεκλογικά τους προγράμματα το άφηναν παρακαταθήκη για τα επόμενα.

  Διοικήσεις με προεκλογικούς φανφαρονισμούς,ανέφικτους μεγαλοιδεατισμο ύς,αλαζονεία,υπόγειες υποσχέσεις με επίγειες συνέπειες,προεκλογικές χρηματοδοτήσεις με μετεκλογικά ανταλλάγματα,μακριά απ 'τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.


  Διοικήσεις,που αφού πρώτα πειθανάγκαζαν τους εργαζόμενους στον Δήμο να συμμετέχουν στον προεκλογικό τους μηχανισμό,μετεκλογικά έπαιζαν με τον χειρότερο τρόπο με το ψωμί τους


  Φτάσαμε πια στο «δεν πάει άλλο».Ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή.Γι'αυτό αποφασίσαμε όσοι συμμεριζόμαστε τις παραπάνω διαπιστώσεις να συνεργαστούμε με στόχο να σταματήσει ο κατήφορος και με την ελπίδα ότι κάποια πράγματα δεν είναι αργά για να διορθωθούν.Σ' αυτή μας την προσπάθεια καλούμε να συμμετέχουν όσοι πολίτες του Ηρακλείου,ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις κομματικές τους προτιμήσεις,πιστεύουν ότι την Πόλη που κληρονομήσαμε την χρωστάμε ήδη στα παιδιά μας και ότι η επόμενη Διοίκηση του Δήμου πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

  Οι πολιτικές και κομματικές διακρίσεις είναι πέρα απ' την δική μας λογική.Η λογική μας αρχίζει και τελειώνει στις ανθρώπινες σχέσεις.Η φιλία,η εκτίμηση,η εμπιστοσύνη.η ειλικρίνια είναι αξίες που συνδέουν διαχρονικά τους ανθρώπους και με βάση αυτές ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε μια πολυσυλλεκτική Δημοτική Κίνηση.Ο ρόλος των κομμάτων στην αστική κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία είναι απόλυτα σεβαστός,όπως απόλυτα σεβαστό είναι και το δικαίωμα κάθε τοπικής κοινωνίας να επιλέγει από μόνη της τους εκπροσώπους της.Γι' αυτό το μοναδικό χρίσμα που θα επιδιώξουμε είναι αυτό των πολιτών του Ηρακλείου.Επιδίωξη μας είναι η επιλογή ενός άλλου τρόπου οργάνωσης και επικοινωνίας μαζί τους με διαφορετικό ύφος και ήθος,που να μη προκαλεί,να μη προσβάλει,να μη λερώνει,να μη διχάζει.


  TO BE CONTINUED

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό σίγουρα δεν είναι ενημέρωση . Κάπως αλλοιώς λέγεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. δηλαδή 6-7 καφέ που έχουν στήσει τις παράγκες στην πλατεία αποδίδουν 97 χιλ. το χρόνο? Δηλαδή 15 χιλ. η καθεμιά το χρόνο. Δηλαδή 1.250 το μήνα. Μια χαρά! Θέλω και γω μια παράγκα στην πλατεία. Αν και υποψιάζομαι ότι τα μαγαζιά πληρώνουν πολύ περισσότερα. Τα παραπάνω ποσά είναι αυτά που φτάνουν στο Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το θέμα δε αφορά το περιβάλλον οπότε δεν είχαμε την παρέμβαση του Κου Λειβαδά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μέρος Β


  Το γενικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα διαμορφώσουμε την πολιτική μας στον Δήμο, συνοψίζεται στις παρακάτω θέσεις.
  Ευέλικτες παρεμβάσεις που δεν αναστατώνουν την ζωή μας παράλληλα με επιλογή εναλλακτικών τρόπων κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων για να δοθεί ανάσα στην Πόλη.
  Στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση στις επιτροπές πολιτών που πασχίζουν να περισώσουν όσους ελεύθερους χώρους πράσινου, διασκέδασης και μαζικής άθλησης απέμειναν όπως π.χ. το κτήμα ΦΙΞ.

  Με μοχλό τους εργαζόμενους στον Δήμο και τις προτάσεις τους,για μια Πόλη καθαρή,για προφύλαξη και επέκταση του πράσινου και για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη.

  Ξεκίνημα του πολιτισμού από τις συνοικίες,με προτάσεις και συμμετοχή των πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων για να επανασυνδεθεί ο κοινωνικός ιστός της Πόλης,να ξαναζωντανέψει η γειτονιά,να γνωριστούμε μεταξύ μας,να δημιουργήσουμε ελεύθερους χώρους έκφρασης των νέων που να καλύπτουν τις καλλιτεχνικές και άλλες ανησυχίες τους.

  Σε στενή συνεργασία με τις Διοικήσεις των Αθλητικών Σωματείων να αναπτύξουμε τον αθλητισμό,να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις με στόχο να αναδείξουμε την Πόλη και τα παιδιά μας,μέσα από τις επερχόμενες επιτυχίες.

  Για να τα επεκτείνουμε όμως όλα αυτά και να τα μετουσιώσουμε σε πράξη μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις,χρειαζόμαστε απαραίτητα την συμβολή όλων όσων ανησυχούν και θέλουν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των λόγων και των πράξεων της Κίνησης μας.

  Στόχος μας είναι οι ενεργοί,υποψιασμένοι και ενδιαφερόμενοι πολίτες να πάρουν την τύχη της Πόλης στα χέρια τους,να αφυπνισθεί κάθε αδρανής συνείδηση,να ξεφύγουμε απ' το τέλμα της αδιαφορίας και της απάθειας στο οποίο συνειδητά μας είχαν οδηγήσει οι πολιτικές των κομματικών παρατάξεων που διοίκησαν και διοικούν τον Δήμο.


  Θεωρούμε λοιπόν,ότι για λόγους πολιτικής συνέπειας δεν μπορούμε να συναντηθούμε σ' αυτήν την πορεία με όσους-ες στήριξαν στα Δημοτικά Συμβούλια επιλογές των Διοικήσεων του Δήμου που οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα της Πόλης και επιμένουν ακόμα να τις υπερασπίζονται.

  Σ'αυτή την Πόλη των ιοο.οοο περίπου κατοίκων μετά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα πρέπει όλοι να τολμήσουμε να «σπάσουμε αβγά,να μη βάλουμε το προσωπικό ή οικονομικό μας συμφέρον πάνω απ' το γενικό, να μην επιτρέψουμε η ματαιοδοξία μας να διακυβεύσει το μέλλον των παιδιών μας.

  Πάμε λοιπόν μαζί για ένα καλύτερο αύριο αφήνοντας πίσω το μακρινό και γκρίζο χτες.

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΜΟΡΦΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
  Ηράκλειο Αττικής 22 Μαρτίου 2009


  Α - δέσμευτη (όντως δεν δεσμεύετε με αυτά που γράφει)
  Κ – ίνηση
  Ε – νεργών
  Π – ούστιδων (πολιτικών εννοείται διότι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν Λόγο )


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο δήμος μας χρεώνει την περίοδο δύο εβδομάδων του καλοκαιρινού προγράμματος για παιδιά 95 ευρώ! Δείτε πόσο χρεώνουν το αντίστοιχο πρόγραμμα γειτονικοί δήμοι:
  ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 25 ευρώ Αθλήματα, εικαστικά κ.α.
  ΜΑΡΟΥΣΙ 80 ευρώ αθλήματα
  ΧΑΛΑΝΔΡΙ δωρεάν αθλητισμό, ζωγραφική-καλλιτεχνικά, θεατρική αγωγή, μουσική
  ΜΕΛΙΣΣΙΑ- ΠΕΝΤΕΛΗ 60 ευρώ (30 ευρώ / εβδομάδα) Αθλήματα, εικαστικά κ.α.
  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 76 ευρώ (38 ευρώ / εβδομάδα) Αθλήματα, χοροί, σκάκι, εκδρομές κ.α.
  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Δωρεάν Αθλήματα
  ΓΑΛΑΤΣΙ 80 ευρώ αθλήματα


  ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ;;; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙς ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!! ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΠΙΣΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή