ΚΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τις οφειλές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο ζήτησε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Στέφανου Λεζγή, ήταν πως το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στα 1.700.00 ευρώ χωρίς να έχει υπολογιστεί ο δημοτικός φόρος του 2011. Ο Αντιδήμαρχος είπε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατασχέσεων-πλειστηριασμών για να συμπληρώσει πως ένα σημαντικό μείον είναι πως ο Δήμος δεν έχει στη διάθεση του ανάλογο ελεγκτικό μηχανισμό με αυτόν που έχουν οι εφορίες. Σχετικά με το τρέχον έτος, ο Αντιδήμαρχος είπε πως για τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας η συνολική οφειλή είναι περίπου 97.000 ευρώ εκ των οποίων έχουν ήδη εισπραχτεί τα 75.000 ευρώ

Από το www.xtypos.gr

Σχόλιο του Blogger

100.000 ευρώ τον χρόνο τα καταστήματα της πλατείας?
Σα λίγα δε σας φαίνονται? Πλέον χειμώνα καλοκαίρι οι καφετέριες της πλατείας δουλεύουν περισσότερο με τα παραπήγματα παρά με τους εσωτερικούς χώρους, μήπως δεν έχει γίνει σωστή καταμέτρηση των τραπεζοκαθισμάτων? Μήπως κάποιος από την αντιπολίτευση καλό είναι να ζητήσει ακριβή στοιχεία για το πόσα τραπεζοκαθίσματα έχουν δηλωμένα τα καταστήματα της πλατείας?

Αν οι καφετέριες είναι συνεπείς στις οφειλές τους ποιος χρωστάει 1.600.000 εκατομμύρια ευρώ?

Θεωρώ απαραίτητο να γίνει καταγραφή για όλα τα καταστήματα που κάνουν χρήση δημόσιου χώρου, κατά επωνυμία και αριθμό τραπεζοκαθισμάτων και να βγουν στην δημοσιότητα.

Με λίγα λόγια νομίζω ότι η ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών όχι μόνο κατατοπιστική δεν ήταν αλλά δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά .