Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2012

ΑΠΑΞΙΩΣΗ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ


Με αφορμή την επιστολή της Έρης Φιλίππου (http://irakleionews.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8856.html) σχετικά με την απαξίωση των δημοτικών παιδικών σταθμών , για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η πολιτική βούληση μιας αντικοινωνικής λογικής που αφορά υπηρεσίες και δημοτική περιουσία.

Αυτό που μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί οι αιρετοί μας είναι ότι ο ρόλος τους δεν είναι να συρρικνώνουν τις υπηρεσίες του δήμου και να απαξιώνουν την δημόσια περιουσία, αλλά να την διαχειριστούν με τρόπο που θα παρέχουν οφέλη στην κοινωνία του δήμου μας.

Η παρουσία των αιρετών στην διοίκηση και στην αντιπολίτευση είναι προσωρινή, αν και στον δήμο μας δυστυχώς τα ίδια πρόσωπα έχουν παγιωθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Αυτό ενδεχομένως τους δίνει την εντύπωση της μονιμότητας αλλά και τους ανοίγει την όρεξη για διάφορες εμπνεύσεις που στο όνομα των παροχών και της υποτιθέμενης καλύτερης λειτουργίας του δήμου καταλήγουν στο να απομονώνουν υπηρεσίες ή οργανισμούς προφανώς που δεν είναι αξιοποιήσιμες ψηφοθηρικά.

Ο κυρίως ρόλος των αιρετών είναι η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και η διαχείριση τους με τέτοιο τρόπο να είναι χρήσιμη και λειτουργική για τους δημότες.
Καμία υπηρεσία και κανένας οργανισμός δεν είναι κακός από μόνος του, αυτό που μπορεί να τον κάνει προβληματικό είναι οι επιλογές η απαξίωση και η κακή διαχείριση που δυστυχώς αποτελεί μόνιμο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι μόνο οι αιρετοί που φροντίζουν να απαξιώνονται υπηρεσίες στον δήμο μας αλλά και ένας σεβαστός αριθμός εργαζομένων σε αυτές. Η μονιμότητα αλλά και η προστασία πολλών εργαζομένων από διάφορους δημοτικούς συμβούλους τους έχει οδηγήσει στο να απαξιώνουν οι ίδιοι την εργασία τους για τον δήμο, φυσικά με δική τους ευθύνη.

Από την άλλη η χαλαρότητα από την εκάστοτε δημοτική αρχή που δεν θέλει να σπάσει αυγά με τους εργαζόμενους ή να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας δραστικής αντιμετώπισης του επι σειράς ετών προβλήματος ενισχύει την αναποτελεσματική λειτουργία υπηρεσιών και οργανισμών.

Τι πιο εύκολο λοιπόν, να απαξιώνουν και επίσημα κάποιες υπηρεσίες στο δήμο μας, να φροντίσουν οι ημέτεροι να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες και τελικά να μειώνουν τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς.

Αυτό σαν αντίδραση υποδηλώνει την ανυπαρξία σχεδίου και αδυναμία διαχειριστικής ικανότητας. Κάποιοι εργαζόμενοι που χρόνια προσπαθούν να αναδείξουν τα οφέλη που μπορούν να προσφερθούν από απαξιωμένες υπηρεσίες πέφτουν στο κενό, μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστούν διάφοροι φίλοι και σύντροφοι δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι όποια και αν είναι η εξέλιξη κάπου θα βολευτούν.

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι η παρουσία σας στο δημοτικό συμβούλιο είναι προσωρινή, και όσο περνάει ο καιρός και όπως έχει εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση στην χώρα θα το διαπιστώνετε πιο έγκαιρα, εκλεχτήκατε για να διαχειριστείτε αυτά που παραλάβατε και όχι να τα απαξιώνεται και να τους βάλετε λουκέτο, χάριν των πολιτικών σας φίλων ή από πολιτική ατολμία.

Αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε δεν είναι απαραίτητο να καταστρέφετε για να δείξετε ότι κάτι κάνατε. Υπάρχουν εκκρεμότητες που έχετε αφήσει ανοικτές εδώ και πολλά χρόνια που θα μπορούσαν οι απαξιωμένες υπηρεσίες και οργανισμοί να μην αποτελούν βαρίδια για τον δήμο.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

27 σχόλια:

 1. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Κάποτε το Ηράκλειο ήταν μια εντελώς διαφορετική Πόλη απ'τη σημερινή.Με κυρίαρχα στοιχεία της το πράσινο,τους ελεύθερους χώρους,τις πλατείες σαν τόπους συνάντησης και διακίνησης ιδεών,την ήπια κυκλοφορία των οχημάτων,τα πεζοδρόμια,τα πάρκα Ήταν μια ανθρώπινη Πόλη.

  Η λαίλαπα της «ανάπτυξης» που έγινε πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων,σε γενικές γραμμές,υποβάθμισε την ποιότητα ζωής στις Πόλεις του λεκανοπέδιου και βέβαια η Πόλη μας δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις όποιες συνέπειες.

  Οι Διοικήσεις του Δήμου όμως,άλλες σε μεγάλο βαθμό άλλες σε μικρότερο,έχοντας διαχρονικά την ευθύνη,όχι μόνο δεν προστάτεψαν την Πόλη ώστε να έχει το μικρότερο κόστος,αλλά αντίθετα με τις πολιτικές τους την έσυραν και την κατάντησαν στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Απάνθρωπη,βρώμικη,χωρίς κοινωνικό ιστό, με όγκους από μπετόν,με κυκλοφοριακό χάος,χωρίς πεζοδρόμια,με ελάχιστο πράσινο,που απέμεινε σαν γαρνιτούρα στο κυρίως πιάτο της τσιμεντοποίησης,για να μην χαθεί η «αίγλη» του Βορείου Προαστίου και πέσουν οι τιμές των ακινήτων.Αθλητισμός και πολιτισμός βιτρίνα σε άδειο μαγαζί.

  Διοικήσεις που αναδείχθηκαν από τα κομματικά επιτελεία με τις γνωστές «διαφανείς» διαδικασίες και που σαν απαραίτητα προσόντα είχαν την κομματική υποταγή και τις προσωπικές δεσμεύσεις.

  Διοικήσεις που άφηναν η μία στην άλλη άδεια ταμεία στον Δήμο,που ότι καλό είχαν στα προεκλογικά τους προγράμματα το άφηναν παρακαταθήκη για τα επόμενα.

  Διοικήσεις με προεκλογικούς φανφαρονισμούς,ανέφικτους μεγαλοιδεατισμο ύς,αλαζονεία,υπόγειες υποσχέσεις με επίγειες συνέπειες,προεκλογικές χρηματοδοτήσεις με μετεκλογικά ανταλλάγματα,μακριά απ 'τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.


  Διοικήσεις,που αφού πρώτα πειθανάγκαζαν τους εργαζόμενους στον Δήμο να συμμετέχουν στον προεκλογικό τους μηχανισμό,μετεκλογικά έπαιζαν με τον χειρότερο τρόπο με το ψωμί τους


  Φτάσαμε πια στο «δεν πάει άλλο».Ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή.Γι'αυτό αποφασίσαμε όσοι συμμεριζόμαστε τις παραπάνω διαπιστώσεις να συνεργαστούμε με στόχο να σταματήσει ο κατήφορος και με την ελπίδα ότι κάποια πράγματα δεν είναι αργά για να διορθωθούν.Σ' αυτή μας την προσπάθεια καλούμε να συμμετέχουν όσοι πολίτες του Ηρακλείου,ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις κομματικές τους προτιμήσεις,πιστεύουν ότι την Πόλη που κληρονομήσαμε την χρωστάμε ήδη στα παιδιά μας και ότι η επόμενη Διοίκηση του Δήμου πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

  Οι πολιτικές και κομματικές διακρίσεις είναι πέρα απ' την δική μας λογική.Η λογική μας αρχίζει και τελειώνει στις ανθρώπινες σχέσεις.Η φιλία,η εκτίμηση,η εμπιστοσύνη.η ειλικρίνια είναι αξίες που συνδέουν διαχρονικά τους ανθρώπους και με βάση αυτές ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε μια πολυσυλλεκτική Δημοτική Κίνηση.Ο ρόλος των κομμάτων στην αστική κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία είναι απόλυτα σεβαστός,όπως απόλυτα σεβαστό είναι και το δικαίωμα κάθε τοπικής κοινωνίας να επιλέγει από μόνη της τους εκπροσώπους της.Γι' αυτό το μοναδικό χρίσμα που θα επιδιώξουμε είναι αυτό των πολιτών του Ηρακλείου.Επιδίωξη μας είναι η επιλογή ενός άλλου τρόπου οργάνωσης και επικοινωνίας μαζί τους με διαφορετικό ύφος και ήθος,που να μη προκαλεί,να μη προσβάλει,να μη λερώνει,να μη διχάζει.


  TO BE CONTINUED

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΙ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΓΝΩΣΗΣ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΙΝΑΞΑΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΥΨΗ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ...........
  ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ,ΜΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το κριτήριο της Δημοτικής αρχής που θα εκλεγεί την επόμενη φορά θα πρέπει να είναι ποιοι μπορούν, θέλουν και διαθέτουν τις προϋποθέσεις να προσφέρουν πραγματικά στο κοινωνικό σύνολο. Θα πρέπει να αναζητηθούν και να εκλεγούν για να προσφέρουν , όχι για να πριμοδοτήσουν ποικιλότροπα τον εαυτό τους . Οι μόνιμοι που έχουν τις θέσεις στο Δημοτικό συμβούλιο για χρόνια ( δεκαετίες ) βοηθούνται από κομματικές γραμμές και χρίσματα προκειμένου να βοηθούν και αυτοί με τη σειρά τους την κεντρική εξουσία να επικρατήσει αντίστοιχα. Αυτό το πάρε δώσε έφερε σε πόστα αυτούς που έφερε , που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ουσίας εκτός από υποβαθμισμένες εκδηλώσεις που τις βαφτίζουν πολιτισμό και τις αναθέτουν με κόστος των Δημοτών σε άλλους οργανωτές- ρουσφέτια. Αυτό το πάρε δώσε είχε ως αποτέλεσμα 500 εργαζομένους στο Δήμο αντί για 200 όπως λέει και ο Κος Σπυρόπουλος ( που έχει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ).
  «Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος, είπε πως δεν μπορεί κάθε φορά η διοίκηση να αναζητεί άλλοθι και να επιδίδεται σε γενικότερες αναφορές. “Πρέπει να δούμε και το μερίδιο ευθύνης μας όλα αυτά τα χρόνια σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί ο Δήμος έχει 500 και όχι 200 υπαλλήλους” τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος σε μια τοποθέτηση που μπορεί και να θεωρηθεί ως καρφί για τον πρώην Δήμαρχο και Σύμβουλο της παράταξης, κ. Γιώργο Μαστοράκο. Συνεχίζοντας τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας της διοίκησης για συμμάζεμα εξόδων και ζήτησε να εξετάσει σοβαρά πλέον ο Δήμος τι μπορεί να κάνει με τα 25-26 εκ. ευρώ που παίρνει ως έσοδα πλέον κάθε χρόνο».
  Αυτό δεν είναι ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση στα πλαίσια προοδευτικών πρακτικών , αλλά ένα αρτηριοσκληρωτικό άκαμπτο κομματικό σύστημα ελεγχόμενο από πάνω μέχρι κάτω, χωρίς καμιά προοπτική να δημιουργήσει ανάπτυξη. Ελέγχει και κάθε είδους επιχείρηση που ανήκει στον ιδιωτικό τομέα, διότι η όποια επιχείρηση δεν μπορεί να προκόψει αν δεν «τα έχει καλά» με το κομματικό/ κρατικό αυτό σύστημα ελέφαντα που μόνο καταναλώνει, με κόστος κυρίως αυτών που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι ποιοι διαχειρίστηκαν τον ελέφαντα αυτό καλύτερα ( και αυτό έχει τη σημασία του καθώς και ποιοι τον δημιούργησαν ) αλλά ποιοι θα τον κατεδαφίσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 9 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 8:01 Π.Μ.
  Καταρχήν αγαπητέ φίλε, δεν χρειάζονται τα ονόματα διότι το μεγαλύτερο ποσοστό της αντιπολίτευσης είχε την τύχη ή την ατυχία να βρεθεί στην διοίκηση του δήμου.
  Βέβαια όπως λέγανε και λένε κάποιοι ότι τότε δεν έπαιρναν εκείνοι αποφάσεις αλλά ο δήμαρχος και παρουσιάζουν τους εαυτούς τους σαν καλούς στρατιώτες, που όμως δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα κακώς κείμενα.

  Αυτό είναι λαϊκισμός αγαπητέ φίλε.

  Λαϊκισμός δεν είναι να αναφέρεις κάτι που είναι γεγονός, αλλά να πιαστείς από ένα περιστατικό και από το ουκ άνευ να επιδιώξεις να το αναγάγεις σε μέγα ζήτημα.
  Πρέπει επίσης να σου πω ότι η χρήση της λέξεως λαϊκισμός συνήθως εμφανίζεται όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα να αντικρούσουν αυτά που περιγράφονται. Είναι μια σχετικά σύγχρονη τακτική πολιτικάντηδων όταν διατυπώνονται αλήθειες που τους αφορούν και δε μπορούν να αντικρούσουν.

  Μία άλλη τακτική είναι του να αποδίδουν (οι πολιτικάντηδες) τα λάθη σε προηγούμενα έτη (όχι ότι δεν υπάρχουν) αλλά να εμφανίζονται εκτός από μεσσίες και ως θύματα που πρέπει να πάρουν δυσάρεστες αποφάσεις, εξαιτίας των προηγούμενων.

  Συνεπώς αγαπητέ φίλε, πλέον δεν έχει νόημα ποιοι ήταν αυτοί, αλλά τι κάνουν οι σημερινοί και τι θα κάνουν οι αυριανοί.
  Το παρελθόν πέρασε, οι δημοτικές αρχές που εναλλάχτηκαν δεν ήθελαν και δεν επιδίωξαν να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους από το παρελθόν.

  Αν το κείμενο δε σου φαίνεται εμπεριστατωμένο δε φταίει ότι δεν υπάρχουν ονόματα, αλλά η άρνηση, για δικούς σου λόγους να "διαβάσεις" την ουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. βρεγμένη σανίδα9 Ιουνίου 2012 - 2:14 μ.μ.

  Οι δημοτικές εκλογές είναι ένα παιχνίδι που, ενώ εσείς σκέφτεστε, μιλάτε και γράφετε, ο Γιάννης ο ωραίος και τα υπόλοιπα καλόπαιδα του δημοτικού συμβουλίου τριγυρνάνε γύρω-γύρω, μπαίνουνε σε σπίτια και μαγαζιά και κάνουνε ρουσφετάκια, τάζουνε, χτυπάνε πλάτες και μαζεύουνε τα ψηφαλάκια.
  Γουστάρω κείμενο Γ&Δ που δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά πιστεύω ότι τα μπινελίκια τα χρησιμοποιεί τελικά σαν ξένη γλώσσα. Έχει δίκιο στα βασικά.
  Άιντε να γράψω και τα δικά μου! 1. Κόβουμε από τη ρίζα με τη βοήθεια του Ρακιντζή και του εισαγγελέα τα χέρια που μπαίνουνε στο ταμείο του δήμου ή βάζουνε υπογραφές κι επιτρέπουνε σ' άλλους να βάζουνε χέρι. 2. Δεν ξέρεις την τύφλα σου και θες να μας κατσικωθείς αντιδήμαρχος, πρόεδρος, ειδικός σύμβουλος, όξω απ' την παράγκα! 3. Είσαι υπάλληλος και κοιμάσαι, λουφάρεις και ταλαιπωρείς τον κοσμάκη, μόνο και μόνο γιατί είσαι τσατσόνι κάποιου ομορφάντρα ή κάποιας γοργόνας, όξω απ' την παράγκα! 4. Βάζεις μέσα το δήμο, βάλε την πολιτική ευθύνη εκεί που ξέρεις και πέσε αποζημίωση!
  Και μιας και το 'φερε η κουβέντα, 25 - 26 μύρια είναι πολλά λεφτά, θα μπορούσανε να γίνουνε πράγματα, καλά τα λέει ο Σπυρόπουλος, αλλά, όταν κρατάει ακόμα το Γιώργο τον πρώην ωραίο και νυν και αεί γοητευτικό, που ήτανε μανούλα στα άλλα κόλπα της παλιοπολιτικής και έβγαλε αριστούχους μαθητές αυτούς που λουζόμαστε σήμερα, στην παράταξή του, άμα υπάρχει ακόμα, ποιος τον πιστεύει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από ίδρυσης του Ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 21 μέχρι σήμερα, η κάθε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση αναφέρεται στην κακή κατάσταση που παραλαμβάνει και φανταστείτε ότι ανέκαθεν η χώρα μας έπασχε από δικομματισμό.

  Από τότε μέχρι σήμερα δεν είδαμε να διώκεται κανένας πολιτικός για κακή διαχείριση ή απιστία, το μόνο που ακούγαμε είναι ερωτήματα σαν αυτά που μας έθεσε ο 8:01 ΠΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να πάψουν να είναι παιχνίδι, διότι συμβαίνει να συνδέονται άμεσα με τη ζωή μας που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη ποιοτικά με τα λεφτά που πληρώνουμε, αν τα διαχειρίζονταν οι κατάλληλοι. Και αν συνεχίσουν οι Δημότες να ψηφίζουν αυτούς που έχουν ως προσόν ( επειδή δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο ) να τριγυρνάνε γύρω-γύρω, να μπαίνουν σε σπίτια και μαγαζιά και να κάνουνε ρουσφετάκια, να τάζουνε, να χτυπάνε πλάτες και να μαζεύουνε με τον τρόπο αυτό τα ψηφαλάκια, τότε δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης και δεν υπάρχει και έδαφος για παράπονα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ μ' αυτόν τον ΓΔ κι με όσους άλλους πιστεύουν ότι δεν πάει άλλο κι απαιτείται μια νέα αρχή, ένα νέο συμβόλαιο. Ας ορίσουμε μια μέρα, μια ώρα κι ένα μέρος για να ξεκινήσουμε. Να γνωριστούμε, να μιλήσουμε (χωρίς εντάσεις, χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς εγωπάθειες) για να ορίσουμε μέσα από διαλογική συζήτηση τις πρώτες αρχές - άξονες στους οποίους θα κινηθούμε. Απαιτείται συλλογική - συνολική προσπάθεια και χαμηλό προφίλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μέρος Β


  Το γενικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα διαμορφώσουμε την πολιτική μας στον Δήμο, συνοψίζεται στις παρακάτω θέσεις.
  Ευέλικτες παρεμβάσεις που δεν αναστατώνουν την ζωή μας παράλληλα με επιλογή εναλλακτικών τρόπων κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων για να δοθεί ανάσα στην Πόλη.
  Στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση στις επιτροπές πολιτών που πασχίζουν να περισώσουν όσους ελεύθερους χώρους πράσινου, διασκέδασης και μαζικής άθλησης απέμειναν όπως π.χ. το κτήμα ΦΙΞ.

  Με μοχλό τους εργαζόμενους στον Δήμο και τις προτάσεις τους,για μια Πόλη καθαρή,για προφύλαξη και επέκταση του πράσινου και για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη.

  Ξεκίνημα του πολιτισμού από τις συνοικίες,με προτάσεις και συμμετοχή των πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων για να επανασυνδεθεί ο κοινωνικός ιστός της Πόλης,να ξαναζωντανέψει η γειτονιά,να γνωριστούμε μεταξύ μας,να δημιουργήσουμε ελεύθερους χώρους έκφρασης των νέων που να καλύπτουν τις καλλιτεχνικές και άλλες ανησυχίες τους.

  Σε στενή συνεργασία με τις Διοικήσεις των Αθλητικών Σωματείων να αναπτύξουμε τον αθλητισμό,να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις με στόχο να αναδείξουμε την Πόλη και τα παιδιά μας,μέσα από τις επερχόμενες επιτυχίες.

  Για να τα επεκτείνουμε όμως όλα αυτά και να τα μετουσιώσουμε σε πράξη μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις,χρειαζόμαστε απαραίτητα την συμβολή όλων όσων ανησυχούν και θέλουν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των λόγων και των πράξεων της Κίνησης μας.

  Στόχος μας είναι οι ενεργοί,υποψιασμένοι και ενδιαφερόμενοι πολίτες να πάρουν την τύχη της Πόλης στα χέρια τους,να αφυπνισθεί κάθε αδρανής συνείδηση,να ξεφύγουμε απ' το τέλμα της αδιαφορίας και της απάθειας στο οποίο συνειδητά μας είχαν οδηγήσει οι πολιτικές των κομματικών παρατάξεων που διοίκησαν και διοικούν τον Δήμο.


  Θεωρούμε λοιπόν,ότι για λόγους πολιτικής συνέπειας δεν μπορούμε να συναντηθούμε σ' αυτήν την πορεία με όσους-ες στήριξαν στα Δημοτικά Συμβούλια επιλογές των Διοικήσεων του Δήμου που οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα της Πόλης και επιμένουν ακόμα να τις υπερασπίζονται.

  Σ'αυτή την Πόλη των ιοο.οοο περίπου κατοίκων μετά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα πρέπει όλοι να τολμήσουμε να «σπάσουμε αβγά,να μη βάλουμε το προσωπικό ή οικονομικό μας συμφέρον πάνω απ' το γενικό, να μην επιτρέψουμε η ματαιοδοξία μας να διακυβεύσει το μέλλον των παιδιών μας.

  Πάμε λοιπόν μαζί για ένα καλύτερο αύριο αφήνοντας πίσω το μακρινό και γκρίζο χτες.

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΜΟΡΦΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
  Ηράκλειο Αττικής 22 Μαρτίου 2009


  Α - δέσμευτη (όντως δεν δεσμεύετε με αυτά που γράφει)
  Κ – ίνηση
  Ε – νεργών
  Π – ούστιδων (πολιτικών εννοείται διότι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν Λόγο )


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γ&Δ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑς ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΕΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. και ο Βλασσόπουλος ήταν στην ΑΚΕΠ και πολλά άλλα τσιμάνια, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα είναι αν ο βλασσόπουλος έφυγε από την ΑΚΕΠ ή αν μας έδιωξε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΡΟΣ 10 Ιουνίου 2012 2:09 π.μ.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ) ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΒΛ- ΑΚΕΠΙΤΕΣ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γ&Δ ΣΕ ΠΗΡΑΞΕ ΤΟ Π-ουστιδων;
  ΕΙΔΕς ΟΙ Π-ουστιδες!
  ΕΠΙΠΕΔΟ E;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. αν ο βλασοπουλος ηξερε τι ηταν η απεπ ολα θα ηταν καλυτερα για το ηρακλειο σημερα.;απλα την εφτιαξε για να παραπλανησει τον κοσμο.αυτος ο γιαννης η μαρια και ο γιωργος μαγειρεψαν μια νεα παραταξη με τ αγνωσυα δεξια στοιχεια και για να το παιξει πολυσυλλεκτικος καλασε και μερικους αριστερους και κεντρωους, τους ξεζουμισε και εφτιαξε την μαγιονεζα.ομως η απαντηση,για να μην πω η εκδικηση σε λιγο ερχεται και θα πεσει στην ξερη του κεφαλα.ετσι για να μαθει οτι στην πολιτικη δεν ειναι ολα ψεματα,κοροιδια, υποσχεσεις και πονηρια.παντελη υπαρχουν και ιδεολογοι,και οχι μονο συμφεροντολογοι σαν εσενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΠΡΟΣ 11 Ιουνίου 2012 7:25 π.μ.

  ΑΦΟΥ ΜΕΝΩ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ.
  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΚΟ ΟΝΟΜΑ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ (τους κανονικούς) ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ.

  Α ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΚΑΤΑΔΕΛΦΗ η βλ-ακεπιτησα ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ;;;;

  Υγ δεν τελειώσαμε με αυτά που έλεγαν και υπόσχονταν ότι θα κάνουν πριν τις εκλογές.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ε! ΤΟΤΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. O συντάκτης και εμπνευστής της ιδρυτικής διακύρηξης της ΑΚΕΠ που βρίσκεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Παντελή από πιο ταμείο πληρώνεις τον επικοινωνιολόγο κο Αγγελο Λάσκαρή? από το ίδιο που τον πλήρωνε και ο Γεωργόπουλος?
  με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!
  είσαι γνήσιος μαθητής του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. O Λάσκαρης δεν πληρώθηκε ποτέ επί σημερινής διοίκησης από το δήμο.

  Αυτά συνέβαιναν επί Γεωργόπουλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο Λάσκαρης επί Βλασσόπουλου εργάζονταν εθελοντικά, τώρα έχει μεταφερθεί στο γραφείο εθελοντών για αποφυγή παρεξηγήσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Διάβασα σε κάποιο μπλογκ πως στο δήμο λειτουργεί φοροτεχνική βοήθεια για ανέργους, γνωρίζει κάποιος σχετικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που επηρεάζει πολλές οικογένειες και σε συνεργασία με εθελοντές λογιστές, σας ενημερώνει ότι από το Σάββατο 9 Ιουνίου (9.00- 14.00) και κάθε Σάββατο μέχρι το τέλος της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα συντάσσει δηλώσεις δημοτών από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις με εισόδημα μέχρι 12.000 €.

  ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε9

  Πληροφορίες στα τηλέφωνα
  213 2000141- 213 2000121

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δεν υπάρχει επικοινωνιολόγος. Ο Λάσκαρης έχει τώρα εστιατόριο στα Εξάρχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ευχαριστώ για την απάντηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ο τύπος που είπε για το εστιατόρειο έχει πολλή πλάκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΜΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ο Λάσκαρης πληρώθηκε από επιχείρηση του Δήμου και ξέρουμε και τον Πρόεδρο που υπέγραψε για να πληρωθεί και τον λογισταρά που το κουκούλωσε.
  σε λίγο κλαίνε Βλασσόπουλε, όχι από τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή