ΟΥΤΕ Ο ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚ ΝΟΡΙΣ?

Για μια ακόμα φορά θέματα που άπτονται του προβληματικού Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τέθηκαν επί τάπητος, πάλι εκτός ημερησίας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Γσυζήτηση, που έγινε σε πιο ήρεμους τόνους αν και υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες, ξεκίνησε έπειτα από το ερώτημα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκου Μπάμπαλου σχετικά με την εξέλιξη της διερεύνησης της καταγγελίας του Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων “Ηρακλής” για πλασματικές υπερωρίες και νυχτερινά στον τομέα της καθαριότητας. 

Σημειώνεται πως έπειτα από αυτήν την καταγγελία ο Δήμαρχος είχε διατάξει τη διενέργεια Ένορκης διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ). Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Κεσκινίδης είπε πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και το αποτέλεσμα θα κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα ενώ θα λάβει γνώση και το Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως ο ίδιος παρουσιάστηκε απαισιόδοξος ως προς το πόρισμα αναφέροντας πως δεν νομίζει ότι θα προκύψουν σαφή συμπεράσματα λόγω του “άναρχου τρόπου λειτουργίας” της υπηρεσίας.
“Πολλά πράγματα δεν μπορούν να διευκρινιστούν” πρόσθεσε ο κ. Κεκσινίδης που έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Συμβούλων για να παράσχει κάθε δυνατή ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας. Επιπρόσθετα διευκρίνισε πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ελέγχου σχετικά με την κίνηση των εργαζομένων αν και συμπλήρωσε πως υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα! Συνεχίζοντας λίγο αργότερα την αναφορά του στα προβλήματα της Διεύθυνσης ο κ. Κεκσινίδης είπε χαρακτηριστικά πως ακόμα και ο Κόπερφιλντ (ο γνωστός μάγος) να έρθει στη θέση του Αντιδημάρχου δεν πρόκειται να δώσει λύσεις αν δεν αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της υπηρεσία. Αφού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, υπογράμμισε πως η διοίκηση θα σταματήσει να χαϊδεύει αυτιά εργαζομένων ενώ αποκάλυψε πως υπάρχουν τομείς στην καθαριότητα με 270 κάδους και άλλοι τομείς με 70 κάδους (!)

“Πείτε ποιοι δουλεύουν και ποιοι δεν δουλεύουν”
Φυσικά οι αναφορές από την πλευρά του κ. Κεσκινίδη δεν έμειναν ασχολίαστες από Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Βασίλης Λυκούρας, είπε πως ο Αντιδήμαρχος άφησε αιχμές οτι κάποιοι εργαζόμενοι δουλεύουν και άλλοι κάθονται και ζήτησε να δώσει η διοίκηση ονόματα. “Υιοθετεί η Δημοτική Αρχή αυτήν την άποψη;” ήταν το ερώτημά του. Παρέμβαση έκανε και ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης που είπε πως δεν μπορεί το Σώμα να ακούει υπονοούμενα από τον Αντιδήμαρχο για το πόρισμα της ΕΔΕ όταν υπάρχουν δημόσια έγγραφα όπως οι κάρτες των εργαζομένων που αποδεικνύουν πότε απασχολείται ο καθένας. 

“Η διαχείριση του προσωπικού είναι στο χέρι της διοίκησης και όχι της αντιπολίτευσης” τόνισε και πρόσθεσε: “καμία παράταξη δεν καλύπτει εργαζομένους που δεν τηρούν το ωράριο τους”. Το αίτημα του κ. Κουτρούλη ήταν να φέρει η διοίκηση το θέμα της καθαριότητας προς συζήτηση στο Σώμα, κάτι που έχει ζητήσει επανειλημμένα η αντιπολίτευση Ο Αντιδήμαρχος από την πλευρά επανήλθε διευκρινίζοντας πως αυτό που είπε ήταν ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η υπηρεσία (ανάληψη βάρδιας) φοβάται πως δεν θα βγει αποτέλεσμα. “Το πρόβλημα είναι η συνολική λειτουργία της Διεύθυνσης” κατέληξε.

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο σε εργαζόμενους
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, θέλοντας να αναδείξει και μια άλλη πλευρά του εργατικού δυναμικού της υπηρεσίας συνεχάρη τους υπαλλήλους που δούλεψαν για να είναι καθαροί οι δρόμοι στους οποίους πραγματοποιήθηκε το παζάρι του Αγίου Πνεύματος (Αγία Τριάδα). Σχετικά με το παζάρι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Στέφανος Λεζγής, ενημέρωσε το Σώμα πως οι εισπράξεις του Δήμου φέτος ήταν αυξημένες κατά 30% σε σχέση με πέρσι, παρά το γεγονός πως δόθηκαν λιγότερες θέσεις στους μικροπωλητές.

Από το www.xtypos.gr