Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2012

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Στη συνεδρίαση της 22ης Μαΐου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής τέθηκε το θέμα της μεταφοράς και συγχώνευσης του παιδικού σταθμού της πλατείας Μανδηλαρά στον ιδιόκτητο σταθμό της οδού Ναρκίσσων.

Παίρνοντας το λόγο κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μίλησαν απαξιωτικά για τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς και τη λειτουργία τους για άλλη μια φορά. Είναι πολύ λυπηρό να διατυπώνονται εκφράσεις του τύπου ότι θα πέσει η ποιότητα και η παροχή υπηρεσιών στο σταθμό της Βορείου Ηπείρου επειδή θα λειτουργούμε ενιαία.

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι που μερικοί από εσάς διοικήσατε τον παιδικό σταθμό της Βορείου Ηπείρου ξέρετε πολύ καλά τη λειτουργία των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών γιατί εσείς μας επιλέξατε και μας εμπιστευθήκατε να μεγαλώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σας.
Είναι πολύ λυπηρό να ξεχωρίζουμε την παροχή υπηρεσιών στην προσχολική ηλικία με βάση τα υψηλά επιδόματα και τις απαιτήσεις κάποιων και να θέλουμε να φτιάξουμε ταξικούς παιδικούς σταθμούς για παιδιά πλουσίων και παιδιά μεσαίων και κατώτερων οικονομικών εισοδημάτων.
Τα παιδιά των παιδικών σταθμών έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα και εμείς οι παιδαγωγοί είμαστε εδώ για να προασπίσουμε αυτά τα δικαιώματα.
Τέλος να σας επισημάνω ότι το προσωπικό των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών είναι άρτια εκπαιδευμένο διορισμένο από το κράτος βάσει τυπικών προσόντων αξιολογείται, κρίνεται και βαθμολογείται ετήσια από τα υπηρεσιακά συμβούλια και δεν σκύβει ποτέ το κεφάλι σε όποια σχόλια άδικα γίνονται και για όποια συμφέροντα.
Σε μια εποχή που η μέση οικογένεια βάλλεται με μέτρα λιτότητας όπου η ανεργία καλπάζει και το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται σε μια εποχή όπου υπάρχει μεγάλη υπογεννητικότητα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί πρέπει να συμπαρασταθούν στους γονείς με τροφεία ανάλογα των εισοδημάτων και όχι με παιδικούς σταθμούς επιχειρήσεις.

Έρη Φιλίππου
Παιδαγωγός- προϊσταμένη στον Ε' Παιδικό Σταθμό
Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Ναρκίσσων 10
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

17 σχόλια:

 1. Αντι λοιπον να φτιαξουν τον προαυλιο χωρο και να το κανουν παραδεισο , το αφηνουν και μαραζωνει τον ΙΒΣΑ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα φερει και θαλασσα???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Koιτα μην παρει χαμπαρι το υγειονομικο οτι αυτοι που καθαριζουν τις τουαλετες πλενουν και τις κατσαρολες στους παιδικους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που να φτάσουν λεφτά και για καθαρίστριες όταν κάποιες καθαρίστριες τσεπώνουν 4-5 χιλιάρικα το μήνα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. βρεγμένη σανίδα8 Ιουνίου 2012 - 7:43 μ.μ.

  Ρε σεις, όλους αυτούς τους εκλέγουμε, για να κλαίγονται, να ζητάνε συγνώμες και να πληρώνονται; Είμαστε ευχαριστημένοι, άμα δεν τα διαλύσουνε όλα;
  Μπάρμπα, άμα ξέρεις μόνο από υπόθετα και λεξοτανίλ, παραιτήσου! Άμα σου φταίνε οι εργαζόμενοι κι έχεις αποδείξεις, βγάλ' τους στη σέντρα! Αλλιώς, παίζεις με τα παιδιά του κόσμου και δε σε παίρνει για πολύ ακόμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Κάποτε το Ηράκλειο ήταν μια εντελώς διαφορετική Πόλη απ'τη σημερινή.Με κυρίαρχα στοιχεία της το πράσινο,τους ελεύθερους χώρους,τις πλατείες σαν τόπους συνάντησης και διακίνησης ιδεών,την ήπια κυκλοφορία των οχημάτων,τα πεζοδρόμια,τα πάρκα Ήταν μια ανθρώπινη Πόλη.

  Η λαίλαπα της «ανάπτυξης» που έγινε πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων,σε γενικές γραμμές,υποβάθμισε την ποιότητα ζωής στις Πόλεις του λεκανοπέδιου και βέβαια η Πόλη μας δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις όποιες συνέπειες.

  Οι Διοικήσεις του Δήμου όμως,άλλες σε μεγάλο βαθμό άλλες σε μικρότερο,έχοντας διαχρονικά την ευθύνη,όχι μόνο δεν προστάτεψαν την Πόλη ώστε να έχει το μικρότερο κόστος,αλλά αντίθετα με τις πολιτικές τους την έσυραν και την κατάντησαν στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Απάνθρωπη,βρώμικη,χωρίς κοινωνικό ιστό, με όγκους από μπετόν,με κυκλοφοριακό χάος,χωρίς πεζοδρόμια,με ελάχιστο πράσινο,που απέμεινε σαν γαρνιτούρα στο κυρίως πιάτο της τσιμεντοποίησης,για να μην χαθεί η «αίγλη» του Βορείου Προαστίου και πέσουν οι τιμές των ακινήτων.Αθλητισμός και πολιτισμός βιτρίνα σε άδειο μαγαζί.

  Διοικήσεις που αναδείχθηκαν από τα κομματικά επιτελεία με τις γνωστές «διαφανείς» διαδικασίες και που σαν απαραίτητα προσόντα είχαν την κομματική υποταγή και τις προσωπικές δεσμεύσεις.

  Διοικήσεις που άφηναν η μία στην άλλη άδεια ταμεία στον Δήμο,που ότι καλό είχαν στα προεκλογικά τους προγράμματα το άφηναν παρακαταθήκη για τα επόμενα.

  Διοικήσεις με προεκλογικούς φανφαρονισμούς,ανέφικτους μεγαλοιδεατισμο ύς,αλαζονεία,υπόγειες υποσχέσεις με επίγειες συνέπειες,προεκλογικές χρηματοδοτήσεις με μετεκλογικά ανταλλάγματα,μακριά απ 'τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.


  Διοικήσεις,που αφού πρώτα πειθανάγκαζαν τους εργαζόμενους στον Δήμο να συμμετέχουν στον προεκλογικό τους μηχανισμό,μετεκλογικά έπαιζαν με τον χειρότερο τρόπο με το ψωμί τους


  Φτάσαμε πια στο «δεν πάει άλλο».Ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή.Γι'αυτό αποφασίσαμε όσοι συμμεριζόμαστε τις παραπάνω διαπιστώσεις να συνεργαστούμε με στόχο να σταματήσει ο κατήφορος και με την ελπίδα ότι κάποια πράγματα δεν είναι αργά για να διορθωθούν.Σ' αυτή μας την προσπάθεια καλούμε να συμμετέχουν όσοι πολίτες του Ηρακλείου,ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις κομματικές τους προτιμήσεις,πιστεύουν ότι την Πόλη που κληρονομήσαμε την χρωστάμε ήδη στα παιδιά μας και ότι η επόμενη Διοίκηση του Δήμου πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

  Οι πολιτικές και κομματικές διακρίσεις είναι πέρα απ' την δική μας λογική.Η λογική μας αρχίζει και τελειώνει στις ανθρώπινες σχέσεις.Η φιλία,η εκτίμηση,η εμπιστοσύνη.η ειλικρίνια είναι αξίες που συνδέουν διαχρονικά τους ανθρώπους και με βάση αυτές ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε μια πολυσυλλεκτική Δημοτική Κίνηση.Ο ρόλος των κομμάτων στην αστική κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία είναι απόλυτα σεβαστός,όπως απόλυτα σεβαστό είναι και το δικαίωμα κάθε τοπικής κοινωνίας να επιλέγει από μόνη της τους εκπροσώπους της.Γι' αυτό το μοναδικό χρίσμα που θα επιδιώξουμε είναι αυτό των πολιτών του Ηρακλείου.Επιδίωξη μας είναι η επιλογή ενός άλλου τρόπου οργάνωσης και επικοινωνίας μαζί τους με διαφορετικό ύφος και ήθος,που να μη προκαλεί,να μη προσβάλει,να μη λερώνει,να μη διχάζει.


  TO BE CONTINUED

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μέρος Β


  Το γενικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα διαμορφώσουμε την πολιτική μας στον Δήμο, συνοψίζεται στις παρακάτω θέσεις.
  Ευέλικτες παρεμβάσεις που δεν αναστατώνουν την ζωή μας παράλληλα με επιλογή εναλλακτικών τρόπων κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων για να δοθεί ανάσα στην Πόλη.
  Στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση στις επιτροπές πολιτών που πασχίζουν να περισώσουν όσους ελεύθερους χώρους πράσινου, διασκέδασης και μαζικής άθλησης απέμειναν όπως π.χ. το κτήμα ΦΙΞ.

  Με μοχλό τους εργαζόμενους στον Δήμο και τις προτάσεις τους,για μια Πόλη καθαρή,για προφύλαξη και επέκταση του πράσινου και για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη.

  Ξεκίνημα του πολιτισμού από τις συνοικίες,με προτάσεις και συμμετοχή των πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων για να επανασυνδεθεί ο κοινωνικός ιστός της Πόλης,να ξαναζωντανέψει η γειτονιά,να γνωριστούμε μεταξύ μας,να δημιουργήσουμε ελεύθερους χώρους έκφρασης των νέων που να καλύπτουν τις καλλιτεχνικές και άλλες ανησυχίες τους.

  Σε στενή συνεργασία με τις Διοικήσεις των Αθλητικών Σωματείων να αναπτύξουμε τον αθλητισμό,να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις με στόχο να αναδείξουμε την Πόλη και τα παιδιά μας,μέσα από τις επερχόμενες επιτυχίες.

  Για να τα επεκτείνουμε όμως όλα αυτά και να τα μετουσιώσουμε σε πράξη μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις,χρειαζόμαστε απαραίτητα την συμβολή όλων όσων ανησυχούν και θέλουν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των λόγων και των πράξεων της Κίνησης μας.

  Στόχος μας είναι οι ενεργοί,υποψιασμένοι και ενδιαφερόμενοι πολίτες να πάρουν την τύχη της Πόλης στα χέρια τους,να αφυπνισθεί κάθε αδρανής συνείδηση,να ξεφύγουμε απ' το τέλμα της αδιαφορίας και της απάθειας στο οποίο συνειδητά μας είχαν οδηγήσει οι πολιτικές των κομματικών παρατάξεων που διοίκησαν και διοικούν τον Δήμο.


  Θεωρούμε λοιπόν,ότι για λόγους πολιτικής συνέπειας δεν μπορούμε να συναντηθούμε σ' αυτήν την πορεία με όσους-ες στήριξαν στα Δημοτικά Συμβούλια επιλογές των Διοικήσεων του Δήμου που οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα της Πόλης και επιμένουν ακόμα να τις υπερασπίζονται.

  Σ'αυτή την Πόλη των ιοο.οοο περίπου κατοίκων μετά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα πρέπει όλοι να τολμήσουμε να «σπάσουμε αβγά,να μη βάλουμε το προσωπικό ή οικονομικό μας συμφέρον πάνω απ' το γενικό, να μην επιτρέψουμε η ματαιοδοξία μας να διακυβεύσει το μέλλον των παιδιών μας.

  Πάμε λοιπόν μαζί για ένα καλύτερο αύριο αφήνοντας πίσω το μακρινό και γκρίζο χτες.

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΜΟΡΦΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.
  Ηράκλειο Αττικής 22 Μαρτίου 2009


  Α - δέσμευτη (όντως δεν δεσμεύετε με αυτά που γράφει)
  Κ – ίνηση
  Ε – νεργών
  Π – ούστιδων (πολιτικών εννοείται διότι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν Λόγο )


  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ (ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΙΝΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΝΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΑΚΙ...Η ΒΡΩΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΛΥΣΙΜΟ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μα καλα ρε δεν ντρεπεστε καθολου 1.211.55 ευρω μια τεντα???

  http://et.diavgeia.gov.gr/f/orgprosagokm/ada/%CE%924%CE%9B%CE%A1%CE%9F%CE%9A5%CE%99-8%CE%A87

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλα 5000 για επισκευη του σχολικου ....ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ.....ΤΟΣΟΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ........ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Πληρωστε κοροιδα


  ΑΔΑ: Β49ΞΟΚ5Ι-3ΘΦ

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
  Εγκρίνουμε το τεύχος περιγραφής υπηρεσιών με αριθμό 09/2012 που αφορά την
  συντήρηση- επισκευή του οχήματος ΚΗΟ-1903 (Σχολικό Λεωφορείο)
  μάρκας FORD και αναθέτουμε την συντήρηση - επισκευή του εν λόγω οχήματος
  στην εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ & ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ Ο.Ε έναντι
  ποσού 5.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και σύμφωνα με την
  προσφορά της.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ
  ΑΔΑ: Β49ΞΟΚ5Ι-3ΘΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή αμφισβήτηση για το σύστημα στο Δήμο. Έτσι προσφέρεται περισσότερος χώρος σε αυτούς που νέμονται την κατάσταση που διαμορφώθηκε, σε βάρος των Δημοτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο δήμος μας χρεώνει την περίοδο δύο εβδομάδων του καλοκαιρινού προγράμματος για παιδιά 95 ευρώ! Δείτε πόσο χρεώνουν το αντίστοιχο πρόγραμμα γειτονικοί δήμοι:
  ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 25 ευρώ Αθλήματα, εικαστικά κ.α.
  ΜΑΡΟΥΣΙ 80 ευρώ αθλήματα
  ΧΑΛΑΝΔΡΙ δωρεάν αθλητισμό, ζωγραφική-καλλιτεχνικά, θεατρική αγωγή, μουσική
  ΜΕΛΙΣΣΙΑ- ΠΕΝΤΕΛΗ 60 ευρώ (30 ευρώ / εβδομάδα) Αθλήματα, εικαστικά κ.α.
  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 76 ευρώ (38 ευρώ / εβδομάδα) Αθλήματα, χοροί, σκάκι, εκδρομές κ.α.
  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Δωρεάν Αθλήματα
  ΓΑΛΑΤΣΙ 80 ευρώ αθλήματα


  ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ;;; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙς ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!! ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΠΙΣΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Είμαστε ο Δήμος που πληρώνει τον υψηλότερο ΦΗΧ στο Λεκανοπέδιο και όλα πάνε ανάλογα. Μόνο οι καφετζήδες απαλλάσσονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω στο Δήμο, αλλά έχουμε γραφική πλατεία, εκτός όλων των άλλων γραφικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί- αλλά τα τροφεία στα ύψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή