Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Στη συνεδρίαση της 22ης Μαΐου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής τέθηκε το θέμα της μεταφοράς και συγχώνευσης του παιδικού σταθμού της πλατείας Μανδηλαρά στον ιδιόκτητο σταθμό της οδού Ναρκίσσων.

Παίρνοντας το λόγο κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μίλησαν απαξιωτικά για τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς και τη λειτουργία τους για άλλη μια φορά. Είναι πολύ λυπηρό να διατυπώνονται εκφράσεις του τύπου ότι θα πέσει η ποιότητα και η παροχή υπηρεσιών στο σταθμό της Βορείου Ηπείρου επειδή θα λειτουργούμε ενιαία.

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι που μερικοί από εσάς διοικήσατε τον παιδικό σταθμό της Βορείου Ηπείρου ξέρετε πολύ καλά τη λειτουργία των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών γιατί εσείς μας επιλέξατε και μας εμπιστευθήκατε να μεγαλώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σας.
Είναι πολύ λυπηρό να ξεχωρίζουμε την παροχή υπηρεσιών στην προσχολική ηλικία με βάση τα υψηλά επιδόματα και τις απαιτήσεις κάποιων και να θέλουμε να φτιάξουμε ταξικούς παιδικούς σταθμούς για παιδιά πλουσίων και παιδιά μεσαίων και κατώτερων οικονομικών εισοδημάτων.
Τα παιδιά των παιδικών σταθμών έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα και εμείς οι παιδαγωγοί είμαστε εδώ για να προασπίσουμε αυτά τα δικαιώματα.
Τέλος να σας επισημάνω ότι το προσωπικό των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών είναι άρτια εκπαιδευμένο διορισμένο από το κράτος βάσει τυπικών προσόντων αξιολογείται, κρίνεται και βαθμολογείται ετήσια από τα υπηρεσιακά συμβούλια και δεν σκύβει ποτέ το κεφάλι σε όποια σχόλια άδικα γίνονται και για όποια συμφέροντα.
Σε μια εποχή που η μέση οικογένεια βάλλεται με μέτρα λιτότητας όπου η ανεργία καλπάζει και το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται σε μια εποχή όπου υπάρχει μεγάλη υπογεννητικότητα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί πρέπει να συμπαρασταθούν στους γονείς με τροφεία ανάλογα των εισοδημάτων και όχι με παιδικούς σταθμούς επιχειρήσεις.

Έρη Φιλίππου
Παιδαγωγός- προϊσταμένη στον Ε' Παιδικό Σταθμό
Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Ναρκίσσων 10