ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...


Σε κατάσταση έκτακτης διοικητικής ανάγκης βρίσκεται ο δήμος μας.

Η διοίκηση παραπαίει, η αδυναμία διαχείρισης οδηγεί τους διοικούντες σε σπασμωδικές κινήσεις.
Μία από αυτές είναι η προτεραιότητα της διοίκησης να απαλλάξει τον δήμο από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, θεωρώντας μάλλον ότι με αυτό τον τρόπο θα λύσει μέρος των έντονων προβλημάτων που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι δημότες.

Μετά από 18 μήνες χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια, διατηρώντας την προβληματική λειτουργία της επιχείρησης, στην ουσία συμβάλλοντας στην απαξίωση της, όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες διοίκησης, ξαφνικά καταλήγει στο κλείσιμο της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Γρ. Παπαδάτος από τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στην επιχείρηση με την πρώτη ευκαιρία διαλαλεί το κλείσιμο της. Ο δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος παρότι προεκλογικά είχε διαφορετική θέση για το ραδιόφωνο (άραγε είχε διαβάσει το πρόγραμμα της ΑΚΕΠ?) σήμερα εμφανίζεται σαν εξωγήινος διαγράφοντας στην ουσία τις προεκλογικές εξαγγελίες του, αλλά και την διαφορετική θέση που έχουν αρκετά από τα στελέχη της διοίκησης (οι οποίοι μάλλον είχαν διαβάσει το πρόγραμμα, και το θυμούνται ακόμα).



Η κατάσταση που έχει περιέλθει από νωρίς η διοίκηση Βλασσόπουλου προδίδουν διοικητική σύγχυση και ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για το Ηράκλειο, και το πρώτο έργο που θέλει να δείξει η δημοτική αρχή είναι το κλείσιμο μιας, αμαρτωλής είναι η αλήθεια, δημοτικής επιχείρησης.

Δημιουργούμε καταστρέφοντας, θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της διοίκησης του Π. Βλασσόπουλου, ίσως να αδικώ αρκετά από τα στελέχη της διοίκησης, τα οποία, όταν το θέμα τεθεί επί τάπητος έχουν όλα τα περιθώρια να διαφοροποιηθούν και να αποδείξουν ότι έχουν αρχές και συνείδηση τηρώντας τις προεκλογικές τους «δεσμεύσεις».
Υπάρχουν 2 ακόμα δημοτικά ραδιόφωνα στην Αθήνα τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σε σχέση με τον Επικοινωνία 94FM, εκατοντάδες περισσότερους εργαζόμενους, επιβαρύνουν πολλαπλάσια τον προϋπολογισμό των δήμων τους, παρόλα αυτά οι διοικήσεις τηρούν στάση αναμονής για πως θα διαχειριστούν τα κατά πολύ περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Θεωρώ ύποπτη την όλη βιασύνη στο θέμα και μάλιστα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, όταν υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσε να διαχειριστεί ο δήμος το πρόβλημα μειώνοντας το κόστος της επιχείρησης και παράλληλα διαφοροποιώντας το πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού έτσι ώστε να έχει τοπικό όφελος, καθώς η εμβέλεια του σταθμού καλύπτει όλη την Αττική.
Από τις βλέψεις που έχει ο Π. Βλασσόπουλος δε φαίνεται να δείχνει την παραμικρή ευαισθησία στους 6-7 ΑΜΕΑ που εργάζονται στην επιχείρηση και οι οποίοι θα βρεθούν εντελώς στον αέρα σε περίπτωση λύσης της επιχείρησης.

Το δίλλημα που εμφανίζει η διοίκηση, είναι το να οδηγηθεί στην λύση προκειμένου να προστατεύσει τους εργαζόμενους τους οποίους υπολογίζει να μεταφερθούν στον δήμο. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει βάση, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρος νόμος που να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση που προχωρήσει στο συγκεκριμένο εγχείρημα η διοίκηση το πιθανότερο είναι οι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό να βρεθούν προ εκπλήξεως, όταν θα κριθεί αργά ή γρήγορα άκυρη η μεταφορά τους στον δήμο.

Σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση θα επικαλεστεί την όλη καλή διάθεση που είχε να εξασφαλίσει τους εργαζόμενους αλλά το κακό κράτος τους αφήνει εκτεθειμένους.
Σε αυτό το σενάριο το δίλλημα θα έχει καταρηφθεί και από τις δύο μεριές, αφενός οι εργαζόμενοι δε θα εξασφαλιστούν, αφετέρου ο δήμος μας θα χάσει την ραδιοφωνική συχνότητα που διαθέτει από το 1989.

Ποιος είναι ο σκοπός ή στόχος που προσδοκά η διοίκηση όταν υπάρχουν τα συγκεκριμένα δεδομένα?
Δεν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει πρόθεση για να συμβάλει η διοίκηση δημιουργικά και αποτελεσματικά στην επίλυση και την ορθή διαχείριση ενός περιουσιακού στοιχείου του δήμου, που θα μπορούσε να είχε εντελώς διαφορετικό ρόλο σήμερα από το να αποτελεί βαρίδι για τον δήμο μας.

Μη στέκεστε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα της φιλοσοφίας και των δυνατοτήτων της δημοτικής αρχής, θα χτίσουμε από τα ερείπια που θα δημιουργήσουμε.
Από το νοσηρό μοντέλο διοίκησης που θέλει να επιβάλει η δημοτική αρχή, δε υπάρχει περίπτωση να κερδίσει τίποτα το Ηράκλειο και ο Ηρακλειώτης σε όσες δημοτικές επιχειρήσεις επιλέξει ο Βλασσόπουλος να βάλει λουκέτο και σε όσες «ζημιογόνες» υπηρεσίες αποφασίσει να εξαφανίσει.

Το έχω αναφέρει πολλές φορές, η διοίκηση καλείται να διαχειριστεί και να αποφασίσει για το πώς θα λειτουργήσει νοικοκυρεμένα και με αποτελέσματα μια επιχείρηση ή μια υπηρεσία του δήμου και όχι πως θα απαλλαγεί από αυτή δήθεν για να ρίξει βαρύτητα σε σημαντικότερους τομείς του δήμου.
Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν οι διοικούντες ότι το δημοτικό ραδιόφωνο είναι το τροχοπέδη που δεν λειτουργούν τόσα άλλα στον δήμο μας?

Αν μπει λουκέτο στο ραδιόφωνο η καθαριότητα θα είναι πιο αποτελεσματική?

Ένα άλλο θέμα…
Λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να κάνει επί τέλους κουμάντο στον τομέα της καθαριότητας, έχει πέσει στον αέρα, αρκετές φορές, το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθεί!

Ωραία διοίκηση!!!
Δηλαδή όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάτι ή το λουκετάρουμε ή το πασάρουμε σε κάποιον ιδιώτη.

I’m Sorry, έχετε καταλάβει τι ρόλο βαράτε ή μήπως είσαστε στην κοσμάρα σας?
Οι Ηρακλειώτες ψήφιζαν δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους ή μάνατζερς?
Συνεπώς ο Π. Βλασσόπουλος έχει χάσει την μπάλα και προφανέστατα δεν έχει πάρει χαμπάρι ποιος είναι ο ρόλος του και τα καθήκοντα του, ποια είναι η υποχρέωση του απέναντι στους δημότες που τον επέλεξαν αλλά και στους κατοίκους του δήμου συνολικά.

Στο όνομα των «συμφερόντων» του δημοσίου γίνονται πολλές αλχημείες, που όπως έχει αποδειχθεί και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όχι μόνο προς όφελος του δημοσίου και των πολιτών δεν είναι αλλά προσφέρονται «απαξιωμένα» φιλέτα σε ημέτερους.
Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν δημότες που τσιμπάνε στα διάφορα διλλήματα και υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις  που τελικά ζημιώνουν αντί να σώζουν την δημόσια περιουσία και τους δημότες, και φυσικά δε την σώζουν διότι ή εξαφανίζεται ή παραδίδεται σε χέρια ιδιωτών με τον έμμεσο τρόπο της απαξίωσης και της οικονομικής κατάρρευσης.

Δυστυχώς οι αιρετοί αβίαστα χαραμίζουν την περιουσία του δήμου είτε στην αδυναμία τους να την διαχειριστούν είτε γιατί οι προτεραιότητες τους επικεντρώνονται στην προσωπική τους ανάδειξη και όχι στην κοινωνική προσφορά.

βοήθεια μας...