Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

Η ΚΕΑΕΔΗΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ


Η λειτουργία της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ΚΕΑΕΔΗΑ βρέθηκε στο επίκεντρο πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης με αφορμή ενημέρωση που παρείχε προς το Σώμα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Καρράς.
Ο κ. Καρράς αρχικά ενημέρωσε το Σώμα για τη λειτουργία του κινηματογράφου Νοσταλγία (τον οποίο διαχειρίζεται η επιχείρηση) και εδώ αποκάλυψε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Δήμου πως ορθώς έγινε η ανάθεση στην εταιρεία. Προχωρώντας ο κ. Καρράς είπε πως έχει ξεκινήσει από την ΚΕΑΔΗΑ εργολαβία για φθορές πεζοδρομίων της πόλης διαβεβαιώνοντας πως θα φτιαχτούν όσα περισσότερα γίνεται.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης αναφέρθηκε και στους συμβούλους της επιχείρησης κ.κ. Θεοδώρου (που είναι και Γενικός Γραμματέας του Δήμου) και Τέντη για τους οποίους είχε δημιουργηθεί θέμα προσφάτως. Συγκεκριμένα, τόνισε πως υπάρχει παραδοτέο έργο από την πλευρά τους που αφορά την καταγραφή και αξιολόγηση του δυναμικού του Δήμου καθώς και πως μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία για να βοηθήσει το Δήμο. Ένα άμεσο μέτρο, όπως είπε, προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το καλοκαιρινό camp που διοργανώνεται από την εταιρεία σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας.
Ο κ. Καρράς ενημέρωσε και για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας υπογραμμίζοντας πως έχει καταστεί εφικτό να αποπληρωθούν υποχρεώσεις που είχαν συσσωρευτεί το προηγούμενο διάστημα (στην πρώην ΔΕΤΕΗΑ) διατυπώνοντας ερωτηματικά γιατί δεν είχαν τακτοποιηθεί οι υποχρεώσεις από τις προηγούμενες διοικήσεις. Σαν παράδειγμα ανέφερε το γεγονός πως δεν είχε υποβληθεί επί τρία χρόνια Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με αποτέλεσμα να έχει μαζευτεί μια οφειλήν ύψους 240.000 ευρώ, εκ των οποίων η ΚΕΑΔΗΑ έχει ήδη αποπληρώσει τα 2/3.

Χωρίς προσωπικό υπάρχουν κέρδη
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, παρατήρησε πως η Απόφαση για την πρόσληψη των Συμβούλων προέβλεπε να ασχοληθούν με το προσωπικό της εταιρείας και όχι του Δήμου. Η απάντηση του κ. Καρρά ήταν πως η εργασία που έγινε από τους Συμβούλους ήταν μια αρκετά εμπεριστατωμένη μελέτη που δείχνει τα κενά της λειτουργίας του Δήμου. “Άλλωστε εταιρεία ίσον Δήμος” συμπλήρωσε ο κ. Καρράς. Ο Πρόεδρος της επιχείρησης πρόσθεσε πως η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη ύψους 117.00 ευρώ, ενώ αναμένεται μεγαλύτερη φορολόγηση φέτος κάτι που θα δημιουργήσει επιπρόσθετο βάρος όπως είπε. Η εξήγηση για τα κέρδη δόθηκε από τον... κ. Μπάμπαλο ο οποίος είπε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το σύνολο του προσωπικού (της πρώην ΔΕΤΕΗΑ) έχει μεταφερθεί στο Δήμο.

Άνοιξε παλιές πληγές ο Γιάννης Γκίκας
Οι αιχμές που άφησε ο κ. Καρράς εις βάρος προηγούμενων διοικήσεων της εταιρείας (ως ΔΕΤΕΗΑ) προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Προέδρου της ΔΕΤΕΗΑ και νυν Συμβούλου της παράταξης “Όραμα για το Ηράκλειο”, κ. Γιάννη Γκίκα. Ο επί 2,5 χρόνια πρόεδρος της επιχείρησης, επί Δημοτικής Αρχής Γεωργόπουλου, είπε πως η επιχείρηση είχε επιβαρυνθεί εκείνη την περίοδο με το πρόστιμο των 400.000 ευρώ λόγω του παράνομου υπόγειου κολυμβητηρίου της οδού Χρυσανθέμων όπου είχε γίνει αυθαίρετα αλλαγή χρήσης (από πάρκινγκ σε κολυμβητήριο). Επίσης, τόνισε πως η ΔΕΤΕΗΑ είχε αναλάβει τη μισθοδοσία εργαζομένων που δούλευαν στην υπηρεσία καθαριότητας. “Όλα αυτά δεν υφίστανται σήμερα” είπε με νόημα ο κ. Γκίκας που έθεσε στη διάθεση συναδέλφων του στοιχεία και παραστατικά σχετικά με τις εργασίες που έγιναν από την εταιρεία σε κοινόχρηστους χώρους (όπως πλακοστρώσεις) και τη συμβολή της σε έργα που έγιναν στο Δήμο. 

Πάντως, ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τα οικονομικά έδωσε η πρώην Πρόεδρος της ΚΕΑΔΑΗΑ (θήτευσε το 2011), κα Βάσω Τσαπίνου, η οποία είπε πως το 2010 τελευταία χρονιά διοίκησης του κ. Γεωργόπουλου, υπήρξαν επιπλέον συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών από τρίτους ύψους 203.000 ευρώ σε σχέση με το 2011! Επίσης, η κα Τσαπίνου ενημέρωσε για το πρόστιμο της Πολεοδομίας για το κολυμβητήριο πως όταν έκανε διακανονισμό είχαν πληρωθεί 78.000 ευρώ εκ των οποίων κάποια είχαν δοθεί και από την τότε διοίκηση.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

7 σχόλια:

 1. πλακοστρώσεις???? Τολμάς κ. Γκίκα και αμφισβητείς το γιγάντιο έργο, μαζί με τα σαμαράκια, του κ. Μπάμπαλου όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΤΕΗΑ? Είναι τα μόνα πράγματα που έκανε τα 14 χρόνια που ήταν κολλητός του Μαστοράκου. Τώρα αν ξεκολάνε και οι πλάκες σιγά ρε αδελφέ. Μπορεί να μην έφταναν τα κονδύλια για κόλλα ή να πήγαν ''αλλού''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προβλέπω ότι και στο επόμενο ΔΣ η ΚΕΑΕΔΗΑ θα είναι στο επίκεντρο...


  - Τι έγινε με τη νομιμότητα της ανάθεσης στον Θεοδώρου ?

  - Τι έγινε τελικά με κείνες τις καθαρίστριες ? Τις είδε κανείς ποτέ ?

  - Γιατί παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος η κ. Τσαπίνου ?

  - Έχουν σχέση τα παραπάνω μεταξύ τους ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. το ότι παραιτήθηκε η τσαπίνου το ξέρει ο βλασσόπουλος?
  η καλύτερα μπορεί να το ξέρει ο βλασσό και το σκυλολόι και να μην το γνωρίζουν εκείνοι που δε μπαίνουν και πολύ συχνά στο γραφείο δημάρχου.

  Αλήθεια αναρωτιέμαι με αυτά τα φιντάνια που του πιπιλάνε το μυαλό δεν έχει πάρει χαμπάρι ο βλασσόπουλος ότι ούτε είδε χαΐρι ούτε πρόκειται να δει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άσχετο, αλλά μάλλον πρέπει να ξέρουμε

  Από
  http://logia-starata.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7361.html


  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

  Μέτρα

  Μείωση στρεβλώσεων - Αύξηση παραγωγικότητας
  1. Φορολογική νομοθεσία: Απλούστευση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, Μείωση φορολογικών συντελεστών, Κανένα μέτρο για παροχή φορολογικής ή ασφαλιστικής αμνηστίας.

  2. Εφορίες: Πληρωμές με τραπεζικά εμβάσματα, Δημοσίευση της επίδοσής τους, Ορισμός επιθεωρητών για έλεγχο φοροεισπρακτόρων, Ετήσιος έλεγχος περιουσιακών στοιχείων τουλάχιστον 200 εφοριακών, Εκ περιτροπής μετακίνηση διευθυντών εφοριών.

  3. Συντάξεις: Μηχανογραφικό σύστημα ατομικών λογαριασμών συνταξιοδότησης, Αναπροσαρμογή πληρωμών για δυσανάλογα υψηλά εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότηση (σε σχέση με τις εισφορές που καταβλήθηκαν).

  4. Εργασιακά και ασφαλιστικά: Κατάργηση περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων, Οι εισφορές δικηγόρων και μηχανικών προς τις επαγγελματικές τους οργανώσεις καταβάλλονται περιοδικά και παύουν να συνδέονται με τις αμοιβές τους, Κατάργηση όρων περί μονιμότητας σε συμβάσεις εργασίας.

  5. Νομοθετική μεταρρύθμιση: Απλούστευση της διαδικασίας και μείωση χρόνου έκδοσης περιβαλλοντικών και πολεοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας, Μέτρα για διαχείριση βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων.

  6. Δικαιοσύνη: Επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης με εξωδικαστικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών, Προκαταβολή ποσού για κάθε διαδικαστική ενέργεια/ παράσταση σε δικαστήριο, Διαγραφή υποθέσεων σε αδράνεια, Απαλλαγή δικαστών από μη δικαστικές εργασίες, Επιβολή προθεσμιών για δικαστικές διαδικασίες.


  7. Οργάνωση λειτουργίας δημοσίου: Ομογενοποίηση υπηρεσιών υγείας με ενοποίηση ταμείων υγείας, Δημιουργία ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών για λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ύδρευση, κλπ. Εξωτερική αξιολόγηση πανεπιστημίων, Επέκταση μηχανοργάνωσης για παρακολούθηση εσόδων και δαπανών οργανισμών δημοσίου.
  8. Επανάκτηση αξιοπιστίας: Υιοθέτηση δεσμεύσεων εμπιστευτικότητας στα στατιστικά στοιχεία.

  Μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη

  9. Διαφάνεια και διευκόλυνση προμηθειών δημοσίου: Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμηθειών δημοσίου.

  10. Διευκόλυνση εξαγωγών: Αναθεώρηση και κωδικοποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

  11. Μεγαλύτερη απελευθέρωση αγορών: Οι έμποροι λιανικής να μπορούν να πωλούν βρεφικές τροφές, Πλήρη απελευθέρωση ωραρίων πρατηρίων υγρών καυσίμων, Απελευθέρωση ΚΤΕΛ με μείωση κόστους αδειών, Ταξί: άρση περιορισμών στον αριθμό και τιμή νέων αδειών.

  12. Κτηματολόγιο: Δημιουργία πλήρους κτηματολογικού μητρώου και κτηματολογικών γραφείων αποκλειστικής λειτουργίας σε όλη την επικράτεια έως το 2020.

  13. Χρήσεις γης: Επικαιροποίηση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τα δάση, τις δασικές εκτάσεις και τα πάρκα.

  14. Μείωση κόστους υπηρεσιών: Κατάργηση υποχρεωτικής παρουσία δικηγόρου για πράξεις ενώπιον συμβολαιογράφου, Κατάργηση ελάχιστης αμοιβής για υπηρεσίες ενεργειακού ελέγχου, Άρση απαίτησης δημοσίευσης εταιρικών στοιχείων σε εφημερίδες.

  • 15. Μείωση μισθών ιδιωτικού τομέα: Μείωση ελάχιστων μισθών εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΕΓΣΣΕ) κατά 22%, Για νέους κάτω των 25, οι μισθοί που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ μειώνονται κατά 32%, Αναστέλλονται οι διατάξεις για αυτόματες αυξήσεις μισθών.

  Αύξηση εσόδων
  16. Πάταξη φοροδιαφυγής: Φορολογικός έλεγχος φυσικών προσώπων υψηλού πλούτου και ελεύθερων επαγγελματιών, Σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών για περιπτώσεις διαφθοράς, Ποινική δίωξη και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φορολογικές οφειλές.


  17. Πρόσθετα φορολογικά έσοδα: Εξάλειψη φορολογικών απαλλαγών και προνομίων.

  18. Έσοδα από υπηρεσίες μεταφορών: Αυξήσεις 25% στα τιμολόγια του ΟΑΣΑ (αστικές συγκοινωνίες Αθηνών) και του ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


  19. Φορολογία ακινήτων: Αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συνέχεια ,


  Μείωση δαπανών δημοσίου
  20. Δημόσιοι υπάλληλοι: Μία πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις, Μείωση θέσεων στο δημόσιο κατά 150 χιλιάδες ως τέλος 2015, Η είσοδος στις επαγγελματικές σχολές ελαττώνεται (π.χ, στρατιωτικές και αστυνομικές ακαδημίες), 15.000 χιλιάδες άτομα πλεονάζοντος προσωπικού σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

  21. Μισθοί δημοσίων υπαλλήλων: Μείωση των μισθών ώστε η σχέση κόστους/απόδοσης να έρθει στο ύψος της αντίστοιχης επίδοσης των αποδοτικότερων χωρών του ΟΟΣΑ (OECD).

  22. Συντάξεις: Μείωση στις επικουρικές συντάξεις με σκοπό την εξάλειψη των ελλειμμάτων, Μείωση 12% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300€.

  23. Οικονομίες κλίμακας: Ενοποίηση όλων των υφιστάμενων ταμείων, μείωση του συνολικού λειτουργικού και μισθολογικού κόστους κατά 30% στο ενιαίο ταμείο, Κλείσιμο 200 εφοριών.

  24. Υγεία: Μείωση 1 δις ευρώ στις εξωνοσοκομειακές φαρμακευτικές δαπάνες το 2012, Προώθηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων, Μείωση συνολικού περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων σε κάτω από 15%, και χονδρεμπόρων φαρμάκων σε κάτω του 5%, Τοποθέτηση εσωτερικών ελεγκτών σε όλα τα νοσοκομεία.

  25. Κοινωνικές δαπάνες & υπηρεσίες: Μείωση των κοινωνικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, Κλείσιμο φορέων που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα (ΟΕΚ, ΟΕΕ).

  26. Άλλες δαπάνες: Μείωση των δημοσίων επενδύσεων σε χαμηλής προτεραιότητας έργα, Μείωση αμυντικών δαπανών (χωρίς επίπτωση στην αμυντική ικανότητα της χώρας).


  Ανάπτυξη: άμεσες επενδύσεις
  27. Πώληση μεριδίου δημοσίου στη ΔΕΗ.

  28. Πώληση μεριδίου δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (εταιρείες ύδρευσης), ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ (φυσικό αέριο), ΕΛΠΕ (διυλιστήρια - καύσιμα), ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων).

  29. Πώληση: ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΛΤΑ, Καζίνο Mont Parnes, κ.α.

  30. Παραχώρηση διαχείρισης υποδομών: αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια.

  31. Αξιοποίηση Ελληνικού: εκπόνηση σχεδίου χρήσης γης και αξιοποίηση.

  32. Πώληση για αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας: Αστήρ Βουλιαγμένης, Ολυμπιακό κέντρο τύπου, κ.α.


  33. Υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας "Ήλιος".

  34. Τηλεοπτικά δικαιώματα: Διαγωνισμός για εκχώρηση οριστικών δικαιωμάτων χρήσης για αναμετάδοση. Διακοπής της αναλογικής αναμετάδοσης την 30ή Ιουνίου 2013.

  35. Μίσθωση τροχαίου υλικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ που βρίσκεται σε αδράνεια.

  36. Ανακεφαλαίωση τραπεζικού συστήματος (τραπεζών) με άντληση κεφαλαίων από την αγορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απο πότε η αποκρατικοποίηση είναι ανάπτυξη;
  Μάλλον από τότε που όσοι μας κυβερνούσαν κατάλαβαν πόσο άχρηστοι είναι και αντί να διαχειριστούν σωστά τον πλούτο της χώρας θεωρούν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τα πουλήσουν όλα;
  Η μάλλον έτσι θέλουν να φαίνεται.
  Γιατί το πιθανότερο είναι ότι φρόντισαν να έχουν όλα ζημιές για να πουληθούν φθηνά.
  Θα μάθουμε ποτέ ποιοί πρόδωσαν αυτήν την χώρα και για πόσα αργύρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τελικά ο Βλασσόπουλος που πριν λίγο καιρό είχε αναρτήσει και επιγραφές εναντίον του μνημονίου εξακολουθεί να έχει τις ίδιες θέσεις ; Θα έχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε και τις θέσεις του Κου Σπυρόπουλου, του Κου Μπάμπαλου, του Κου Γεωργόπουλου και οπωσδήποτε του Κου Μαστοράκου, σε σχέση με το Μνημόνιο και με τα έργα και τις ημέρες στο παρελθόν, καθώς και των διαφόρων συνδικαλιστών στο Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή