Σάββατο, Ιουλίου 07, 2012

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Μια απόφαση που αναμένεται να αναστατώσει τη λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Ηλίας Λιακόπουλος. Ειδικότερα, ο κ. Λιακόπουλος κάνει δεκτή την προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Νίκου Μπάμπαλου, Μαριάννας Ζούρου, Δημήτρη Τσεκούρα, και των κ.κ. Γιάννη Πέτρου, Νίκου Σπυρόπουλου, Εμ. Βαβουράκη και Ι. Φίλανδρου κατά της Απόφασης του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελή Βλασσόπουλου για την πρόσληψη του κ. Ηλία Θεοδώρου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν την ακύρωση της Απόφασης έπειτα από την αποκάλυψη της σχέσης του κ. Θεοδώρου ως εταίρου με εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, κάτι που δημιουργεί θέμα ασυμβίβαστου με τη θέση του στο Δήμο.

Στο σκεπτικό της Απόφασης του κ. Λιακόπουλου γίνεται αναφορά στις διατάξεις του του Ν. 3584/2007. Ειδικότερα το άρθρο 38 απαγορεύει την άσκηση στους υπαλλήλους ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή. Κατ' εξαίρεση “επιτρέπεται η άσκηση με αμοιβή έργου ή εργασίας που συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του υπαλλήλου και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του, κατόπιν αποφάσεως του αρμόδιου προς διορισμού οργάνου, ύστερα από σύμφωνη γνωμοδότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου η οποία μπορεί να ανακληθεί με τον ίδιο τρόπο”. Στο άρθρο 39 τονίζεται πως ο υπάλληλος “υποχρεούται να δηλώνει στην υπηρεσία του τη συμμετοχή του σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου οποιασδήποτε μορφής, εκτός των σωματείων και των Κοινοφελών Ιδρυμάτων”. Επιπρόσθετα, απαγορεύεται ο υπάλληλος “να μετέχει σε εμπορική εταιρεία, προσωπική, περιορισμένης ευθύνης ή κοινοπραξία ή να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος ανωνύμου εταιρείας ή διαχειριστής εμπορικής εταιρείας” .
Ο κ. Λιακόπουλος στέκεται ακόμα στην 117/2004 Απόφαση του ΣτΕ και την υπ αριθμόν 289/20008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, σύμφωνα με τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, αν και μετακλητός υπάλληλος (άρθρο 161 του Ν. 3584/2007) θεωρείται “υπάλληλος” του Δήμου και υπόκειται στα κωλύματα των υπαλλήλων του Δήμου”.
Και φτάνοντας στο συμπέρασμα ο Γενικός Γραμματέας τονίζει τα εξής: “Επειδή κατά το χρόνο πρόσληψης του κ. Θεοδώρου Ηλία στη θέση του Γενικού Γραμματέα συνέτρεχαν στο πρόσωπό του τα κωλύματα που αναφέρονται στις ανωτέρω διατάξεις του Ν. 3584/2007, πρέπει να ανακληθεί η υπ' αριθμόν 3099/29-12-2011 Απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κ. Παντελή Βλασσόπουλου με την οποία προσελήφθη ο κ. Θεοδώρου Ηλίας του Γεωργίου ως γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.”
Σημειώνουμε εδώ πως τίθεται θέμα ακυρότητας και για τις αποφάσεις που έχει υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου αν και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής κατά της Απόφασης του κ. Λιακόπουλου από τη διοίκηση του Δήμου. Αξίνει να θυμίσουμε πως ο κ. Θεοδώρου έχει τοποθετηθεί δημοσίως μη αρνούμενος το γεγονός της ύπαρξης της εταιρείας “Europlace” και υποστηρίζοντας πως η εταιρεία δεν έχει καμία δραστηριότητα από το Μάϊο του 2004 και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει ανενεργή.


Από το www.xtypos.gr

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

6 σχόλια:

 1. ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παλι με ανασφαλιστα αυτοκινητα θα κυκλοφορειτε ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του δημου και αλιμονο σε οποιον κακομοιρη τρακαρετε........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που είναι οι Βλακεπαίοι ????

  ΜΟΥΓΓΑ ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχουν ζαλιστεί από τις σφαλιάρες... Μια δυο ακόμα και τους βλέπω νοκ αουτ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. βρεγμένη σανίδα10 Ιουλίου 2012 - 3:26 μ.μ.

  Περιμένω την ώρα του απολογισμού!

  άρθρο 217

  Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

  1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

  2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου. Σε Δήμους άνω των 50.000 κατοίκων και σε Δήμους πρωτευουσών νομών η ειδική δημόσια
  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους και καλούνται, μόνον, οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλεως, όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων.

  3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

  4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
  τοποθετούνται όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

  5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

  6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει, χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι Δημοτικές Παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο
  άρθρο 95.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://newsirakliou.blogspot.gr/2012/07/blog-post_10.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή