ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ...

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα θέματα προ Ημερησίας διατάξεως, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης « ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Δημήτρης Τσεκούρας, κατέθεσε ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή για προβλήματα του Δήμου, που άπτονται τόσο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, όσο και της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο δελτίο τύπου της παράταξης σχετικά με την παρέμβαση του κ. Τσεκούρας αναφέρονται τα εξής: “Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην αδυναμία της Διοίκησης να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της που αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων, που αποτελούν κίνδυνο εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Αναφέρθηκε επίσης στην κακή κατάσταση πολλών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, που χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, καθώς τόνισε και την αναγκαιότητα του πλυσίματος αυτών, δεδομένου ότι αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση που παρουσιάζει η πλατεία του Αγίου Λουκά, όπου υπάρχουν πια πολλά ξερά λουλούδια και δενδρύλλια, επειδή δεν ποτίζονται, καθώς επίσης και στην ολισθηρότητα της ράμπας στην είσοδο του Αγίου Γεωργίου με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ηλικιωμένοι συνδημότες μας.
Υπέβαλε αίτημα για την επανακυκλοφορία του ασθενοφόρου που μήνες τώρα παραμένει σε αχρηστία με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται δημότες που χρήζουν άμεσης διακομιδής σε νοσοκομεία.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά πήραμε απλές υποσχέσεις και πολλά «θα». Συγκεκριμένα, όσον αφορά την κακή κατάσταση των κάδων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος είπε πως επισκευάζονται οι κατεστραμμένοι κάδοι και δεν θα αντικατασταθούν από άλλους νέους κάδους. Να θυμίσουμε απλά ότι η Δημοτική Αρχή προωθεί την αγορά βυθιζόμενων κάδων, προβλεπόμενη δαπάνη 140.000 ευρώ, για την κεντρική πλατεία. Τους λέμε απλά ότι Ηράκλειο δεν είναι μόνο η πλατεία, αλλά και οι γειτονιές της Πόλης.
Στο θέμα της πλατείας του Αγίου Λουκά αρνήθηκε ο αντιδήμαρχος ότι υπάρχει κακή κατάσταση με το πράσινο της συγκεκριμένης πλατείας, ενώ το θέμα της ράμπας στην είσοδο του Αγίου Γεωργίου δεσμεύτηκε οτι θα το κοιτάξει.
Όσον αφορά την επανακυκλοφορία του ασθενοφόρου δεν δόθηκε καμία απάντηση από τη Διοίκηση. Είναι κρίμα για το Δήμο μας που αυτή η Διοίκηση συνεχίζει την απαξίωση των προνοιακών δομών του Δήμου”.

Από το www.xtypos.gr