ΕΝΑ ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Για άλλη μια χρονιά στενάζουν από τη ζέστη οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που δουλεύουν στα γραφεία του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης.
Η αιτία είναι η υπολειτουργία του συστήματος κλιματισμού του κτηρίου, ένα πρόβλημα που ξεκινάει από το τέλος της δημοτικής περιόδου του κ. Γιώργου Μαστοράκου, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς από τις διοικήσεις του Δήμου παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων που έχουν φτάσει ακόμα και σε στάσεις εργασίας.

Έτσι λοιπόν το δημαρχείο, λόγω και της κατασκευαστικής του ιδιαιτερότητας, μετατρέπεται σε φούρνο τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού (όπως με τον πρόσφατο πολυήμερο καύσωνα) με συνηθισμένη εικόνα τους ανεμιστήρες και τις βεντάλιες στα γραφεία. Υπό δύσκολες συνθήκες πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 10 Ιουλίου, με τους Συμβούλους να αερίζονται με τα χαρτιά των εισηγήσεων. Πάντως, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Υποδομών, κ. Γιώργος Βλαντής, στην ίδια συνεδρίαση στο περιθώριο συζήτησης κάποιου θέματος, άφησε.. παράθυρο για αντικατάσταση του συστήματος κλιματισμού του κτηρίου χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι τότε αγκαλιά με τον ανεμιστήρα!

Πρόβλημα και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρόβλημα με τον κλιματισμό, όμως, φαίνεται να υπάρχει και στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όπως μας κατήγγειλε η κα Ιωάννα, τακτικό μέλος της Βιβλιοθήκης, ο κλιματισμός δεν δουλεύει και οι αναγνώστες διαβάζουν κυριολεκτικά με τον ιδρώτα να στάζει στα έπιπλα. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με ανεμιστήρες, αλλά χωρίς αυτό να δίνει ουσιαστική λύση.

Από το www.xtypos.gr