Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ"


Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί το γεγονός πως ολοένα και περισσότερο εμπλέκονται στη δραστηριότητα των δήμων οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν κοινωνικές κυρίως δράσεις στις τοπικές κοινωνίες, με τη συνεργασία των δήμων.
Eχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ για τις προσλήψεις ανέργων με πεντάμηνες συμβάσεις για κοινωφελείς δράσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο μέσω των ΜΚΟ. Ωστόσο, τώρα έρχονται οι ΜΚΟ να δημιουργήσουν μια σειρά δομών στον τομέα της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας. Οι δράσεις αυτές γίνονται, συνήθως με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, και κατά κανόνα με κοινοτικά κονδύλια που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ. Οι δήμοι, από την άλλη πλευρά, όχι μόνο δεν παίρνουν ούτε ευρώ, αλλά βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν κάποια μικρά ή πιο μεγάλα έξοδα. Ουσιαστικά, δηλαδή, το κράτος αφήνει εκτός της διαχείρισης των κονδυλίων τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους δήμους, ορίζοντας ως διαχειριστές τρίτους που έχουν και κέρδος (π.χ. 5% στο πρόγραμμα με τις προσλήψεις).

Και το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές αρχές είναι: συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία και προσφέρω έστω και με μεσάζοντες κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες μου σε καιρούς δύσκολους ή μένω απέξω καταγγέλοντας αυτήν την τακτική και στηριζόμενος στις υπάρχουσες δομές; Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή που διχάζει τους δήμους, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής όπου η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να μπει σε αυτό το κανάλι παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο για τη συνεργασία με την ΕΔΡΑ για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας. Στα πλάνα της διοίκησης είναι να γίνει και παιδοψυχαγωγικό Κέντρο πάλι σε συνεργασία με την ΕΔΡΑ στο κτήριο της οδού Σαλαμίνος. Μάλιστα το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 10 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Παντελής Βλασσόπουλου ώστε να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Επίσης, αναβλήθηκε και η λήψη απόφασης αναφορικά με τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με την ΕΔΡΑ..

Η πρόταση για Ιατρείο της “Αποστολής” Πάντως, στη συνεδρίαση της10ης Ιουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής συζητήθηκε και ελήφθη απόφαση για παραχώρηση χώρου για την ανάπτυξη και λειτουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”. Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου, ο Δήμος θα αναλάβει να παραχωρήσει χώρο στα δημοτικά ιατρεία όπου θα λειτουργήσει το Ιατρείο της Αποστολής δύο φορές την εβδομάδα με γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου που θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες οι οποίοι θα παίρνουν και φάρμακα. 

Η πρόταση συνάντησε από την αρχή ισχυρές αντιδράσεις και μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νϊκος Μπάμπαλος, πρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να συζητηθεί συνολικά σε επόμενη συνεδρίαση η Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο. Το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά. Το θέμα συνδέθηκε και με τύχη των δημοτικών ιατρείων, καθώς η κα Γαλακτοπούλου ανέλαβε στο ξεκίνημα της συζήτησης να ενημερώσει το Σώμα για τη λειτουργία τους δίνοντας και στοιχεία για την επισκεψιμότητατα τα οποία δείχνουν πως τα ιατρεία στο Παλαιό Ηράκλειο και την Καναπίτσα δεν έχουν μεγάλη κίνηση.

Καταναγκαστική θετική ψήφος από την αξιωματική αντιπολίτευση
Ο Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Κουτρούλης, αφού κατηγόρησε τη διοίκηση πως παίρνει αποσπασματικές αποφάσεις, κατήγγειλε πως η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου καταρρέει. “Έχουμε μια καινούργια μόδα. Έρχεται όποια ΜΚΟ υπάρχει και συνεργάζεται με δήμους. Αυτό είναι πολιτικά απαράδεκτο” τόνισε ο κ. Κουτρούλης ο οποίος πάντως αναγνώρισε πως δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το Δήμο αν και ζήτησε να επανεξεταστεί συνολικά η κοινωνική πολιτική του Δήμου. “Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των συμπολιτών μας και την αδυναμία του Δήμου να επιτελέσει κοινωνικό έργο θα το ψηφίσουμε υποχρεωτικά διαφωνώντας ριζικά πολιτικά” δήλωσε. 

Ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος, ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως κάποτε οι ΜΚΟ υπήρχαν μόνο σε χώρες της Αφρικής και τώρα “χτυπάνε την πόρτα μας”. “Είμαστε αντίθετοι πολιτικά στις ΜΚΟ αλλά για αυτήν τη συγκεκριμένη ενέργεια που αφορά ανασφάλιστους συμπολίτες μας δεν μπορούμε να είμαστε απέναντι” τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος που χαρακτήρισε ως "ατυχή" τη σύνδεση που έκανε η κα Γαλακτοπούλου με τα δημοτικά ιατρεία. Το αίτημά του ήταν να γίνει αξιολόγηση των μέχρι σήμερα δράσεων Κοινωνικής Πρόνοιας και σοβαρός σχεδιασμός για το μέλλον. Ως θετικό γεγονός χαρακτήρισε τη φιλοξενία τέτοιου είδους δομών στο Δήμο ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου. “Η σύμπραξη αυτή δεν λύνει το πρόβλημα. Όταν μια ΜΚΟ υποκαθιστά το κράτος έχουμε πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όμως αν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μπορέσει να βρει συνταγογράφηση θα δείτε πολύ σύντομα να πηγαίνουν δημότες μας που δεν έχουν πρόσβαση αλλού” τόνισε.

Σφοδρές επικρίσεις από “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Δίκτυο Πολιτών” Έντονα επικριτικός απέναντι στην πρόταση της διοίκησης παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Βασίλης Λυκούρας, που κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή πως έρχεται να νομιμοποιήσει τη διαδικασία με τους συμπολίτες μας που δεν έχουν περίθαλψη. Ο κ. Λυκούρας παρατήρησε πως πλέον δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος ούτε καν τα δημοτικα ιατρεία και τα χρήματα πάνε στον ΙΣΑ και τις ΜΚΟ. “Τα πράγματα εδώ είναι πάρα πολύ σοβαρά και δεν μπορεί να ξεπηδάει μια ΜΚΟ και να υποκαθιστά όλες τις παροχές που έδινε το κράτος. Ο Δήμος έρχεται και πολιτικά βοηθάει αυτήν την κατάσταση” κατήγγειλε. 

Ως εύλογες θεώρησε τις ανησυχίες που δημιουργούνται στο Σώμα με τη συσχέτιση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με το κλείσιμο των δημοτικών ιατρείων η Σύμβουλος του “Δικτύου Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου που είπε πως ο Δήμος βοηθάει άθελα του σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. “Τα πράγματα δεν είναι απλά ούτε αθώα...επιχειρηματικά συμφέροντα συστοιχίζονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες” κατήγγειλε και αναρωτήθηκε αν πιστεύει η διοίκηση πως θα καλύψει τις ανάγκες με αυτές τις φιλανθρωπικές επικοινωνιακές κινήσεις. "Διαλύεται το ΕΣΥ και αυτό είναι μια σκόπιμη πολιτική...υπάρχει χορός δισεκατομμυρίων" κατήγγειλε.

Συνολικό σχεδιασμό για την Κοινωνική Πολιτική ζήτησε η “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”
O κ. Νίκος Μπάμπαλος στη βασική τοποθέτησή του αναρωτήθηκε αν με το επιχείρημα της χαμηλής επισκεψιμότητας πρέπει να κλείσουν και τα περιφερειακά ΚΑΠΗ της πόλης. “Η λογική του να κλείνουμε ό,τι κοστίζει δεν δίνει λύσεις” τόνισε. Σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα ο κ. Μπάμπαλος είπε πως θα πρέπει πρώτα η διοίκηση να πείσει το Σώμα ότι έχει καταγράψει τις ανάγκες και έχει κάνει ένα σχεδιασμό για την Κοινωνική Πολιτική. Αναφερόμενος γενικά στις ΜΚΟ παρατηρήσε πως “βάζουμε από την πίσω πόρτα τον ιδιώτη για να καλύψεις δικές μας αδύναμιες”. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει πρώτα να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός της Κοινωνικής Πολιτικής και για αυτό συνέστησε στη διοίκηση να μην κάνει πράγματα, γιατί απλώς υπάρχει κάποιο ανοιχτό πρόγραμμα

Δήμαρχος: “Μακριά από εμάς σκέψεις για ιδιωτικοποίηση” Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, στάθηκε αρχικά στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει μαζί με τους Δημάρχους Νέας Ιωνίας και Ελληνικού για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, τονίζοντας πως αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή είναι μακριά από τις όποιες σκέψεις για ιδιωτικοποίηση. Στις κατηγορίες ότι η Κοινωνική Πολιτική καταρρέει ο Δήμαρχος αντέτεινε τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως την ανάπτυξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου που εξυπηρετεί 350 οικογένειες, την ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου, τη δημιουργία δομής ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία και την στήριξη με διάφορα μέτρα άστεγων και άπορων συμπολιτών μας. “Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν. 

Έχουν γίνει προσπάθειες και όχι μόνο από τη δημοτική αρχή αλλά από όλους και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί” τόνισε ο Δήμαρχος που είπε για μια ακόμα φορά πως κανένα δημοτικό ιατρείο δεν κλείνει αλλά όλα μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης. Και εδώ σημείωσε πως οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τους γιατρούς των ΚΑΠΗ της πόλης. Τελικά, στην ψηφοφορία που ακολούθησε η παραχώρηση χώρου για το Ιατρείο και η σύναψη συμφώνου συνεργασίας με τον ΙΣΑ και την “Αποστολή” πέρασε κατά πλειοψηφία.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

28 σχόλια:

 1. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΤΑΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ .......ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. DREAM TEAM ΣΟΥΒΛΑΚΙΩΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΝ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ Η ΟΧΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.;
  ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕΤΑ...

  ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΤΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ... : ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΠ ' ΟΛΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καταθέτω πρόταση αλλαγής εμβλήματος του δήμου: Να βγει ο Ηρακής και να μπει μια πίτα - γύρο με τζατζίκι στην οποία να φαίνεται πάνω πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι...

  Κρίμα που δεν μπορώ να το ζωγραφίσω εδώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι ΜΚΟ είναι ο νέος τρόπος πραγματοποίησης των πελατειακών σχέσεων επειδή υπάρχουν δυσκολίες στους διορισμούς στο «μεγάλο κράτος» που μειώνεται… Επινοήθηκαν και εφαρμόζονται αποτελεσματικότερες μέθοδοι ελέγχου του κόσμου.
  Το κάλυμμα είναι ότι αναλαμβάνουν να εκτελέσουν κοινωνικές…. Δράσεις με κοινοτικά κονδύλια, που δεν αξιοποιούνται σωστά από τους ακατάλληλους δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν πελατειακά από αυτούς που τώρα τα αναθέτουν στους άλλους πελάτες που ιδρύουν ΜΚΟ.
  Οι ΜΚΟ προσλαμβάνουν ανέργους και για αυτή τους τη δουλειά!!!!….. πληρώνονται από τα κοινοτικά κονδύλια. Οι άνεργοι βεβαίως προσλαμβάνονται στις χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ με τις γνωστές διαδικασίες. Στήνεται ένα άλλο «τσαμπί» ελέγχου ψηφοφόρων.
  Οι ΜΚΟ άνθισαν με το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και τώρα ακόμη περισσότερο με τους υποτιθέμενους εκφραστές της ελεύθερης οικονομίας , που στην πραγματικότητα είναι κατευθυνόμενος ανταγωνισμός που κερδίζει αυτός που πρέπει.
  Οι πριμοδοτούμενες αν όχι ελεγχόμενες Δημοτικές αρχές συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες ως εργαλεία, με την πρόφαση ότι προσπαθούν να καλύψουν τους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν αυτούς που τους στηρίζουν δίνοντας κάποια ψίχουλα στον κόσμο, για να συνεχίσουν να έχουν την προστασία από τους προστάτες τους, και νέες πηγές ψηφοφόρων.
  Τα πράγματα είναι σοβαρά, και όχι για σουβλάκια που ασχολούνται αυτοί που από κακή συγκυρία είναι στο Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτά που λες δεν ισχύουν για τον δήμο Ηρακλείου γιατί στον δήμο Ηρακλείου η δημοτική αρχή είναι αριστερή (τουλάχιστον κατά το ήμισυ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. βρεγμένη σανίδα25 Ιουλίου 2012 - 4:16 μ.μ.

  Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κι αντιπρόεδροι, αλλά και δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να το πάρουνε αλλιώς, γιατί έχουνε βρει: Γιατί δεν μπορεί μόνος του ο δήμος να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις; Γιατί δεν μπορεί μόνος του ο δήμος να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ανάλογων δράσεων μέσω ΕΣΠΑ;
  Κύριοι, δε σας φταίνε οι ΜΚΟ που βλέπουνε φως και μπαίνουνε! Κάντε καλά τη δουλειά σας και θα τις στείλετε άκλαυτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εφαρμόζουν αριστερή πολιτική οι Βλασσόπουλος, Κεσκινίδης, Λεσγής, Γαλακτοπούλου αλλά και ο Βλαντής ( για άλοθι όπως οι ανάλογοι κεντρικά ) ; Συγνώμη που δεν το κατάλαβα. Άλλωστε δεν μας το εξήγησαν και μας αυτοί οι σοφοί να το καταλάβουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αχ, ο Βλαντής! Αχ, πού 'σαι νιότη που 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΚΟ
  1. ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ
  2. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ Ή ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, πχ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (http://www.kede.org/) ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΝΔ ΕΧΟΥΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΡΑ.
  ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠ ΑΥΤΟ;
  ΤΙΠΟΤΑ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
  ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΜΚΟ.

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΤΟΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ.
  ΙΔΩΜΕΝ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. “Αυτά που λες δεν ισχύουν για τον δήμο Ηρακλείου γιατί στον δήμο Ηρακλείου η δημοτική αρχή είναι αριστερή (τουλάχιστον κατά το ήμισυ)”

  Η ΜΟΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:
  ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Δηλαδή οι Βλασσόπουλος, Κεσκινίδης, Λεσγής, Γαλακτοπούλου κλπ. ανάλογοι απευθύνονται στους Δεξιούς ψηφοφόρους τους και τους λένε ότι εφαρμόζουν αριστερή πολιτική, ελαφρά δεξιά πολιτική λόγω της πρόσμιξης με την αριστερά για κατάκτηση της εξουσίας ,"ψευτοκαθωσπρέπει" πολιτική για διαφοροποίηση από την παράταξη που προέρχονται, ή δεν ξέρουν τη διαφορά της δεξιάς με την αριστερή πολιτική που είναι και το πιθανότερο ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. MKO και ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ τα επαγγέλματα του μέλλοντος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πιάσε ένα κεμπάπ γιατί στεναχωρήθηκα τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. O Εθελοντισμός, δηλαδή η προσφορά επάγγελμα ; Βέβαια επάγγελμα το έχουν καταντήσει και ψαρεύουν και ψηφοφόρους . Προσπαθούν δηλαδή οι κακόμοιροι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Όταν οι Έλληνες πήγαν μετανάστες στη Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, πήγαν με χαρτιά, μετά από αίτηση στις πρεσβείες, εξετάσεις στους γιατρούς, σε δουλειές συγκεκριμένες εκεί, μετά από συνεντεύξεις κλπ. . Οι χώρες υποδοχής δέχονταν μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες που είχαν οι ίδιες . Κάθε χώρα μπορεί να σηκώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών . Αντίθετα στη χώρα μας ήρθαν «τουρλουμπούκι» χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς να ξέρουμε πόσους θέλουμε και αν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και ποιες και σε ποιες θέσεις εργασίας. Δεν ξέρουμε πόσους μπορεί να σηκώσει η οικονομία μας που έχει μάλιστα διαλυθεί , και επιβαρύνουν και τα νοσοκομεία, τα σχολεία κλπ. Αν χρειαστεί να πάμε εμείς τώρα μετανάστες να δούμε αν θα μας δεχθούν . Όποιος πει αυτά τα αυτονόητα , τον λένε «ρατσιστή» . Και το περίεργο είναι γιατί η πραγματική αριστερά το παίζει προστάτης αυτού του είδους των «λαθρομεταναστών», με αποτέλεσμα να έχει πολιτικό κόστος και να δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να την κατηγορούν και να το παίζουν Εθνοπατέρες. Μήπως μπορούν να μας εξηγήσουν το θέμα αυτό οι Βλασσόπουλος, Κεσκινίδης, Λεσγής, Γαλακτοπούλου κλπ. που εφαρμόζουν αριστερή πολιτική ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Εισαι μάλλον κολημένος.
  Όπου ακούς αριστερή πολιτική θυμάσαι μετανάστες.
  Η αριστερά απλώς προστατεύει την ανθρώπινη ζωή. Δεν είχε ποτέ κυβερνήσει την χώρα αν το θυμάσαι αυτό και το να έρχονται μετανάστες παράνομα και χωρίς έλεγχο περισσότερο τα κτήματα και τα εργοστάσια κάποιων συνέφεραν παρά την αριστερά. Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ ΝΔ να μην παρεμποδιστεί η είσοδος στην χώρα μεταναστών έτσι ώστε ώστε να υπάρχουν φθηνά εργατικά χέρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Για βοήθα με να ξεκολλήσω , εσύ με την ευρύτητα , έχω όλη την διάθεση. Πράγματι « το να έρχονται μετανάστες παράνομα και χωρίς έλεγχο περισσότερο τα κτήματα και τα εργοστάσια κάποιων συνέφεραν παρά την αριστερά. Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ ΝΔ να μην παρεμποδιστεί η είσοδος στην χώρα μεταναστών έτσι ώστε να υπάρχουν φθηνά εργατικά χέρια» . Και λέγονται και άλλα πολλά . Το να υπάρχει φθηνή διαθέσιμη εργατική δύναμη εκβιάζει τον Έλληνα εργαζόμενο να δεχθεί πολλά. Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα σχετικά με αυτά. Και αφού είναι έτσι, γιατί η αριστερά δεν λέει να μπει κάποια τάξη για να μην μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ιδιαίτερα αυτοί που προσχώρησαν να βγαίνουν και από πάνω. Και γιατί η αριστερά δεν προστατεύει την ανθρώπινη ζωή των Ελλήνων και προστατεύει την «ανθρώπινη ζωή γενικώς». Δεν μπορούν να σηκώσουν ανεξέλεγκτα οι Έλληνες τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου ιδιαίτερα σήμερα όταν δεν μπορούν να σηκώσουν τα δικά τους βάρη. Απλά δεν γίνεται . Και πίστεψέ με δεν θυμάμαι τους μετανάστες μόλις ακούω αριστερή πολιτική, είναι όμως ένα θέμα που κοστίζει στην αριστερά χωρίς λόγο. Ίσως αυτοί που ασκούν αριστερή πολιτική ( Βλασσόπουλος κλπ) έχουν κάτι να πουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Trollάρισμα και Άγιος ο Θεός!
  Χανιώτη, με απογοητεύεις! Για το Βλαντή έχεις ΕΣΥ κάτι να πεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Τελικά οι Βλασσόπουλοι είναι της αριστερής πολιτικής ή των αποκρατικοποιήσεων . Με τις αποκρατικοποιήσεις και τον ανταγωνισμό βέβαια αυτοί στην ελεύθερη αγορά δεν θα είχαν καμία τύχη. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, εξαρτάται και από την αγορά ,εδώ τα κατάφεραν και πήραν το Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012
  ΣΟΚ από Ρουμελιώτη. "Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει"...


  Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας, δήλωσε στους Νew York Times ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στηνΤράπεζα Πειραιώς και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ.

  "Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή, ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα – κανένα – παράδειγμα...
  επιτυχίας" σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης.

  Όπως ανέφερε στους NYT, επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης, δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της, όπως κάνουν σχεδόν πάντα οι χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα του ΔΝΤ.

  Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι η τρόικα υποτίμησε τις παρενέργειες που θα είχε στην ελληνική οικονομία, το φάρμακο που της χορήγησε.

  "Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται συχνά από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και να αγνοήσει τα λάθη της – είναι ότι η βαθιά ύφεση οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόστηκαν οι δομικές μεταρρυθμίσεις" υποστήριξε ο κ. Ρουμελιώτης.

  Αν και παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είχε αποτύχει σε αυτό το μέτωπο, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επίπτωση που είχαν οι οριζόντιες περικοπές στη ζήτηση.

  Από: euro2day.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. http://aetostz.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3575.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή