Σάββατο, Ιουλίου 28, 2012

ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΡΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ


H πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής να χρησιμοποιήσει την ανώνυμη εταιρεία ΚΕΑΕΔΗΑ (πρώην ΔΕΤΕΗΑ) για πλήθος δράσεων και δραστηριοτήτων του Δήμου διαφάνηκε και μέσα από την ανάθεση στην εταιρεία της πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων το Σεπτέμβριο.
διοίκηση του Δήμου προγραμματίζει να διοργανώσει τον προσεχή Σεπτέμβριο μια σειρά εκδηλώσεων στο κτήμα ΦΙΞ το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο για ένα μήνα. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν το φεστιβάλ “Πόλεως Δράσεις” που ξεκίνησε πέρσι, το φεστιβάλ μπύρας, αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. 

Και η πρόταση της διοίκησης ήταν να αναλάβει τη διοργάνωση αυτών των η ΚΕΑΕΔΗΑ με το σκεπτικό πως απαιτείται πολύ καλός σχεδιασμός και έγκαιρη προετοιμασία με όσον το δυνατό μικρότερο κόστος, κάτι που μπορεί να επιτευχτεί μέσα από την “ευέλικτη” λειτουργία της εταιρείας. Ένα άλλο επιχείρημα που ακούστηκε ήταν πως ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Οι πρώτες ερωτήσεις και απαντήσεις
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τέθηκαν ενστάσεις, κυρίως, για τη διαδικασία που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, ενώ ακούστηκαν και κάποιες διαφωνίες για τη σκοπιμότητα των εκδηλώσεων. Ως μη σύννομη χαρακτήρισε την ανάθεση ο Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Κουτρούλης που είπε πως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει αναθέσεις χωρίς αντάλλαγμα. “Γιατί να διαθέσει η εταιρεία χρήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου;” αναρωτήθηκε. 

 Ο επικεφαλής της “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, με τη σειρά του αναρωτήθηκε γιατί γίνεται η ανάθεση, αφού, όπως αναγράφεται και στην εισήγηση, η εταιρεία θα συνεργαστεί με υπαλλήλους του Δήμου. “Τι μπορεί να κάνει η εταιρεία που δεν μπορεί να κάνει ο Δήμος”; ρώτησε ο κ. Μπάμπαλος που ζήτησε δε να μάθει και τα οικονομικά δεδομένα των εκδηλώσεων για τα οποία δεν γινόταν λόγος στην εισήγηση. Απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Χρήστος Καρράς ο οποίος ανέφερε πως είναι στους σκοπούς της ΚΕΑΕΔΗΑ η υλοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 

Σημείωσε ακόμα πως η επιχείρηση μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία δράσεις με οικονομικό υπόβαθρο και ανέφερε ως παράδειγμα τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου “Νοσταλγία” και του θερινού camp δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Δημήτρης Μπούκης, είπε πως το προσωπικό του Δήμου θα βοηθήσει στη δραστηριότητα επικουρικά, ενώ τόνισε πως έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει όλη την πόλη.

“Να μην φορτώνεται η εταιρεία με δαπάνες”
Η επικεφαλής της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, παρατήρησε πως ο Δήμος αναθέτει στην επιχείρηση να κάνει δουλειές με προσωπικό του Δήμου. “Δημιουργεί ερωτηματικά μια τέτοια διαδικασία” σημείωσε και ζήτησε να διασφαλιστεί το δημόσιο χρήμα. Συνεχίζοντας τόνισε πως παλαιότερα υπήρχε το Πολιτιστικό Κέντρο στο Δήμο μέσα από το οποίο γίνονταν εκδηλώσεις και είπε με νόημα πως αν ήθελε η διοίκηση θα μπορούσε να διατηρήσει μια τέτοια δομή. 

Η κα Κατσινοπούλου κατήγγειλε πως ο Δήμος οδηγείται σε μια απόφαση χωρίς τη διασφάλιση δημόσιων διαγωνιστικών διαδικασιών Ο κ. Μπάμπαλος ξεκίνησε την κυρίως τοποθέτησή του λέγοντας πως είναι προφανές πως ο Δήμος μπορεί ο ίδιος να εκτελέσει με τις υπηρεσίες του πολύ καλές εκδηλώσεις. “Η ΚΕΑΕΔΗΑ με ένα μόνο άτομα προσωπικό δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να υποδεχθεί μια σειρά εσόδων από χορηγίες αλλά και δεν έχει και τη δυνατότητα να εκτελέσει δραστηριότητες. Είτε θα καταφύγει στο Δήμο είτε θα καταφύγει σε ιδιώτες...φαίνεται πως βρίσκουμε την ΚΕΑΔΗΑ για διάφορες δουλειές” είπε ο κ. Μπάμπαλος που ξεκαθάρισε πως η παράταξη δεν συναινεί στην ανάθεση με το σκεπτικό πως ο Δήμος μπορεί να κάνει τις εκδηλώσεις. 

Ο κ. Κουτρούλης σημείωσε πως οι ανώνυμες εταιρείες θα έπρεπε να ασχολούνται με παραγωγικές δραστηριότητες και να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης. “Δυστυχώς βλέπω ότι πάνε να εκφυλιστούν” τόνισε για να προσθέσει: “Η εταιρεία θα έπρεπε να βγάζει κέρδη και όχι να τη φορτώνει ο Δήμος με δαπάνες. Δεν βλέπω καμία ανάπτυξη αλλά μόνο μια παλαιοκομματική λογική να αναθέτουμε στην επιχείρηση ό,τι θέλουμε να περάσουμε μέσα από το Δήμο”. Την ένστασή του για τη διαδικασία εξέφρασε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βασίλης Λυκούρας που έκανε λόγο για εκδηλώσεις “δια της πλαγίας οδού”. “Πάμε να ανοίξουμε διάφορες πόρτες” προειδοποίησε.

Αντιδράσεις και εκ των έσω
Διαφωνίες για την ανάθεση υπήρξαν και στις τάξεις της συμπολίτευσης. Την αποχή της από τη ψηφοφορία δήλωσε η κα Δέσποινα Καμπούρη που είπε πως αδυνατεί να καταλάβει γιατί πρέπει να ανατεθούν οι εκδηλώσεις στην ΚΕΑΕΔΗΑ. Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κ. Ηλίας Μοσχονάς, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και σαφής προγραμματισμός και να μην πάει ο Δήμος στο άγνωστο.

Δήμαρχος: “Έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα”
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, απάντησε στην αντιπολίτευση πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει για διαχείριση δημοσίου χρήματος στη δημοτική αρχή η οποία έχει αποδείξει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι σέβεται το δημόσιο χρήμα. Και ανέφερε ως παράδειγμα τις εκδηλώσεις που έγιναν με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, όπως τα Κούλουμα. Ο Δήμαρχος είπε πως στόχος της διοίκησης είναι να μην δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για τις φετινές εκδηλώσεις και εξήγησε πως για αυτό το λόγο γίνεται και η ανάθεση στην ΚΕΑΕΔΗΑ, ώστε δηλαδή να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες αναζήτησης χορηγιών. Μάλιστα ο κ. Βλασσόπουλος αποκάλυψε πως και πέρσι είχε προσπαθήσει ο Δήμος να πάρει χορηγίες για να κάνει τις εκδηλώσεις, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων. 

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Υποδομών, κ. Γιώργος Βλαντής, μίλησε γενικότερα για το ρόλο της εταιρείας την οποία η διοίκηση, όπως είπε, θεωρεί ως ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο ανάπτυξης. “Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να απαλλαγεί απο τα βαρίδια του παρελθόντος” συμπλήρωσε για να διευκρινίσει πως σύντομα η ΚΕΑΕΔΗΑ θα αποτινάξει αυτά τα βάρη και θα μπορέσει να επιτελέσει ένα πολύ σπουδαίο έργο στη λειτουργία του Δήμου. “Κάνουμε πράγματα μέσα από την εταιρεία που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μέσα από το Δήμο και το δημόσιο λογιστικό σύστημα” δήλωσε ο κ. Βλαντής. Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Μπούκης που ενημέρωσε τους συναδέλφούς του για την πληθώρα εκδηλώσεων που θα γίνουν στο κτήμα Φιξ το Σεπτέμβριο και τους κάλεσε να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια που έχει και σαν στόχο να τονώσει την ψυχολογία των κατοίκων της πόλης. “Πρέπει να αποτινάξουμε το μαύρο σύννεφο” είπε χαρακτηριστικά.
Στη ψηφοφορία που ακολούθησε η ανάθεση στην Κ.Ε.Α.Ε.∆.Η.Α. των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στο κτήμα ΦΙΞ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κ.κ. Μπάμπαλου, Τσεκούρα, Ζούρου, Κουτρούλη, Ζούνη, Γκίκα, Κατσινοπούλου παρόντος του κ. Λυκούρα και απεχόντων των κ.κ. Καμπούρη, Μοσχονά.


Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

7 σχόλια:

 1. ..
  To θέμα της Αγροτικής Τράπεζας

  Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη: Να συζητηθεί το θέμα της ΑΤΕ στη Βουλή
  Από Newsit.gr | NewsIT – 39 λεπτά πριν.


  Εκτύπωση
  ... .

  .
  .
  .Προβολή φωτογραφίας.
  Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη: Να συζητηθεί το θέμα της ΑΤΕ στη Βουλή

  ..
  .
  .
  Με την επιστολή του ο Α. Τσίπρας ζητά να συζητηθεί το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

  Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών, με θέμα τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικότερα το τεμαχισμό και τη πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Τράπεζα Πειραιώς, ζητεί με επιστολή του προς τον προεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.

  Ολη η επιστολή:

  "Αξιότιμε κύριε πρόεδρε.

  Χτες, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Τράπεζα της Ελλάδος, η Τράπεζα Πειραιώς και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας – που το 97% της ανήκει στο ελληνικό δημόσιο – διασπάστηκε σε δύο κομμάτια: στην «καλή» τράπεζα με όλα τα υγιή περιουσιακά στοιχεία και στην «κακή» τράπεζα με όλα τα επισφαλή στοιχεία ενεργητικού.

  Το «υγιές» τμήμα, απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, που πριν τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης ήταν σε χειρότερη θέση από την Αγροτική, ενώ το τμήμα με τα επισφαλή στοιχεία θα περάσει στις πλάτες των Ελλήνων φορολογούμενων.

  Όλα αυτά συνέβησαν παρά το ότι η Αγροτική είναι κερδοφόρα και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας. Η Αγροτική Τράπεζα συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), αφού είχε τη διαβεβαίωση ότι η ζημιά θα αναπληρώνονταν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όλως παραδόξως όμως, η Αγροτική Τράπεζα -η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας- εξαιρέθηκε της ανακεφαλαιοποίησης και είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών.

  Τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους.

  Η πώλησή της Αγροτικής Τράπεζας, που ανακοινώθηκε χθες, έγινε χωρίς διαφάνεια, χωρίς καθαρούς όρους. Ο κ. Προβόπουλος μπόρεσε να προβεί σε τέτοια ενέργεια, στηριζόμενος στον αμφιβόλου Συνταγματικότητας Νόμο 4021/2011, που έφερε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός των Oικονομικών και δίνει υπερεξουσίες στην ΤτΕ.

  Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων, ως θα όφειλε, για τα αποτελέσματα του ελέγχου της Blakrock, αλλά και για τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας των τραπεζών.

  Απευθύνομαι σε εσάς, διότι εκτιμώ ότι η δρομολόγηση τόσο σημαντικών για την οικονομία εξελίξεων, δίχως διαφάνεια και στοιχειώδη ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων, αποτελεί ευθεία απαξία και υποβάθμιση του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας.

  Αυτές οι κρίσιμες αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς καμία απολύτως συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από τον κ. πρωθυπουργό, τον κ. υπουργό Οικονομικών και τα υπόλοιπα μέρη της τριμερούς κυβέρνησης. Γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία, που διαμοιράζει ερήμην των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, τα ιμάτια της ελληνικής οικονομίας και του δημόσιου πλούτου.

  Για τους παραπάνω λόγους και επικαλούμενος τη δεδομένη δημοκρατική σας ευαισθησία, σας καλώ να κάνετε χρήση της δυνατότητας που σας δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, άρθρο 143 παράγραφος 2, και να προκαλέσετε άμεσα, πριν κλείσει η Βουλή, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών, με θέμα τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικότερα το τεμαχισμό και τη πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Τράπεζα Πειραιώς.

  Με εκτίμηση

  Αλέξης Τσίπρας"


  Διαβάστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. HTTP://WWW.HASSAPIS-PETER.BLOGSPOT.GR/2012/07/BLOG-POST_28.HTML
  ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
  Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια των κομμάτων από την ΑΤΕ;


  Αποφάσισαν λοιπόν τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το αριστερό πρόσημο του μνημονίου (ΔΗΜΑΡ), να χωρίσουν την ΑΤΕ σε δύο κομμάτια. Την «καλή» ΑΤΕ, η οποία περιλαμβάνει (σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ), τις καταθέσεις των πολιτών, τα εξυπηρετούμενα δάνεια και την αγροτική γη που είναι υποθηκευμένη και η οποία «καλή» ΑΤΕ θα δοθεί στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και την «κακή» ΑΤΕ, η οποία....
  περιλαμβάνει τα δάνεια που είναι επισφαλή και δεν πρόκειται να αποπληρωθούν, κάποιες θυγατρικές της ΑΤΕ και φυσικά τα δάνεια των κομμάτων.

  Την κακή λοιπόν ΑΤΕ θα την φορτωθούμε εμείς οι απλοί πολίτες και οι ζημιές της θα καλυφθούν από τις δικές μας περιουσίες και τα εισοδήματά μας.

  Εμείς λοιπόν οι απλοί πολίτες, θα πληρώσουμε με το αίμα μας τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων (κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), για να συνεχίσουν τα κόμματα αυτά να παραμένουν εκεί αλώβητα και να μας εξουσιάζουν εμπαίζοντάς μας και από πάνω, προς δόξαν της κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας" μας.

  Κοινή πλέον είναι η πεποίθηση σε όλους ότι τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να αφήσουμε αυτό το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας έφτασε στο σημερινό οικονομικό και κοινωνικό χάλι, τον διεθνή εξευτελισμό και την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, να συνεχίσει να διαχειρίζεται και την εξαθλίωσή μας από πάνω, γιατί απλά, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα χρησιμοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται προς όφελός του. Η κρίση γεννά ευκαιρίες μας λένε και τρίβουν τα χέρια τους. "Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει", λένε στο χωριό μας.
  Όποιος πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει να παριστάνει το πρόβατο, ξέρει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να παριστάνει τον ανήξερο και τον "αθώο" της εξαθλίωσης του λαού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. H MAΚΡΥΩΝΙΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΔΕ ΤΟ ΕΡΓΟ.... ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ.
  ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΑΣΜΑΚΛΗ .ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ.
  Α ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ;
  ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΑΚΕΠ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τρεξε-τρεξε ΒΛΑΚΕΠ ..
  για να τους περασουμε ..
  και θα σε κερασουμε μια μπυρα ''φιξ''..

  ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΨΙΔΙΑ

  ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ, ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΖΕΣΑΙ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΅Για τον ανωνυμο 28 Ιουλιου 5.07 μμ

  Γιατι τοσο κακεντρεχεια πια? Απο που εως που εβγαλες την Κυρια Ασμακλη, και ειναι πραγματι ΚΥΡΙΑ, Προεδρο? Τι θεμα θελεις να δημιουργησεις αρχιζοντας μια τετοια φημη? Και επειτα το ψεμα για τις διακοπες της, για πληροφοριση σου,και χαρη σου κανω, πηρε τους γεροντας γονεις της στο νησι τους για να δουν τους συγγενεις τους, ισως για τελευταια φορα. Και θα λειψει μονο ενα μηνα και οχι τρεις οπως εσκεμμενα ψευδεσαι. Κριμα ρε φιλε γιατι δεν ειμαι ο μονος που ειναι βεβαιος για το ποιος εισαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η διάσπαση της ΒΛΑΚΕΠ έχει ΗΔΗ ξεκινήσει, ενα σκορποχώρι είναι πλέον που ο καθένας κοιτάζει πως θα σωθεί απο το τελειωτικό ναυάγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στο τέλος όσοι μείνουν ίσα που θα γεμίζουν ένα ουζερί

  ΑπάντησηΔιαγραφή