Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2012

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΕΔΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?


Τον άναρχο τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πιστοποιεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σχετικά με την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης σε υπαλλήλους της Καθαριότητας για το έτος 2011.

Για την ύπαρξη του πορίσματος της ΕΔΕ ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Κεσκινίδης σημειώνοντας πως είναι το πόρισμα είναι στη διάθεση των Συμβούλων αλλά χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο. Θυμίζουμε πως ο κ. Κεσκινίδης είχε προϊδεάσει για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ σε προηγούμενη συνεδρίαση, όταν είχε κάνει λόγο για άναρχη λειτουργία της υπηρεσίας. Η σχετική καταγγελία είχε γίνει επωνύμως από εκπρόσωπο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων “Ηρακλής” σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ενώ υπήρξε και σχετικό σημείωμα του σωματείου κατόπιν του οποίου ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος διέταξε την ΕΔΕ.

Οι καταθέσεις
Η ΕΔΕ, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε με την κλήτευση μαρτύρων τόσο από τον “Ηρακλή” όσο και από την πλευρά της υπηρεσίας. Από την πλευρά του σωματείου κατέθεσε ο κ. Κολοβός ο οποίος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης του Ηρακλή (που σημειωτέον απαρτίζεται κυρίως από εργαζόμενους στην καθαριότητα) κάποια μέλη παραπονέθηκαν ότι είχαν αντιληφθεί από έγγραφα μισθοδοσίας να έχουν λάβει νυχτερινή αποζημίωση εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν εργαστεί νύχτα. Μάλιστα ο κ. Κολοβός κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής που διενήργησε την ΕΔΕ να κάνουν έρευνα στις κάρτες οτου προσωπικού. 

Ο τότε προϊστάμενος και αναπληρωτής τμηματάρχης κ. Γιώργος Μιχαηλίδης στην κατάθεσή του ανέφερε πως η “νυχτερινή απασχόληση αποδίδεται σύμφωνα με τις καταστάσεις των ταχογράφων και των δελτίων κίνησης που μας έρχονται μηχανογραφημένα από το Γραφείο Κίνησης και ως εκ τούτου δεν μπορούν να παραποιηθούν όπως επίσης από ημερήσια κατάσταση που μου στέλνει καθημερινά ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης”. Λίγο πιο κάτω ο κ. Μιχαηλίδης συμπληρώνει πως εξαιτίας του ότι η υπηρεσία καθαριότητας βρίσκεται σε πολλά διαφορετικά σημεία και δεν υπάρχει παντού ρολόι για να χτυπούν τις κάρτες τους οι εργαζόμενοι, έχουν πραγματοποιηθεί νυχτερινά τα οποία βεβαιώνει ο ίδιος ως προϊστάμενος. “Δεν υπάρχει κανένας που να αμείφθηκε ενώ δεν είχε εργαστεί και αυτό διαπιστώνεται από τη διαβάθμιση των ωρών που χρεώνονται και αποδεικνύεται από τα παραστατικά. Πάντα ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία, πάντα με οδηγούσε το επίσημο έγγραφο και μόνο αν θα είχα ξεφύγει από αυτό θα μπορούσε να γίνει καταγγελία” καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.
Η Διευθύντρια Περιβάλλοντος κα Γεωργία Καρανικόλα αναφέρει στην κατάθεση της πως ο έλεγχος των νυχτερινών γίνεται με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο: κάρτες παρουσία, προσωπική επίβλεψη ή και βεβαίωση εποπτών ή προϊσταμένου ή υπευθύνου Γραφείου Κίνησης. Όπως αναφέρει η ίδια, είχε άμεση συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Τμήματος του οποίου τα λεγόμενα και την υπογραφή ουδέποτε είχε λόγο να αμφισβητήσει. “Κατά τη διάρκεια του 2011 δεν εμφανίστηκε κανείς που να θέσει σ' εμένα κάποιο ζήτημα ώστε να παρέμβω άμεσα και να κάνω λεπτομερέστερο έλεγχο...” τονίζει. Στο γεγονός πως το Τμήμα Προσωπικού αρκείται στη βεβαίωση του Τμηματάρχη και του Διευθυντή σαν παραστατικό για να προχωρήσει τη διαδικασία διεξαγωγής της μισθοδοσίας στάθηκε η κα Κωνσταντίνα Κορδονούρη η οποία είπε πως δεν διαπίστωσε ποτέ κάποια παρατυπία.

Αδυναμία πλήρη ελέγχου λόγω του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας!
Μετά τις καταθέσεις τα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο μισθοδοτικών καταστάσεων, των συνοδευτικών υπηρεσιακών σημειωμάτων όπου βεβαιώνεται από τους προϊσταμένους η νυχτερινή απασχόληση, καθώς και των αντίστοιχων καρτών παρουσίας του προσωπικού. Από τον έλεγχο προέκυψαν κάποια συμπεράσματα. Συγκεκριμένα ως προς το τυπικό μέρος οι μισθοδοτικές καταστάσεις που αφορούν νυχτερινή απασχόληση, συνοδεύονται από τις βεβαιώσεις των υπηρεσιακών παραγόντων που διαπιστώνουν την πραγματοποίησή τους σε πλήρη αντιστοιχία, σύμφωνα με το νόμο. 

Ως προς το ουσιαστικό, όμως, μέρος, οι διενεργούντες την ΕΔΕ διαπιστώνουν “πράγματι αναντιστοιχίες ανάμεσα στα εμφαινόμενα στις κάρτες παρουσίας προσωπικού και στις βεβαιώσεις των υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με την πραγματοποίηση νυχτερινής απασχόλησης”.
Ωστόσο, συμπληρώνουν πως λόγω του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας “υφίσταται πρακτική αδυναμία να ελεγχθεί πλήρως η ακρίβεια του περιεχομένου των σχετικών βεβαιώσεων”. “Εξάλλου τόσο από την καταγγελία και από τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχουμε στη διάθεση μας, δεν προκύπτουν σαφή και επαρκή τεκμήρια επί συγκεκριμένων στοιχείων, τα οποία να μας δίδουν έρεισμα να αμφισβητήσουμε τις έγγραφες βεβαιώσεις των προϊσταμένων” καταλήγει το πόρισμα που στο δια ταύτα προτείνει τον τερματισμό της ΕΔΕ και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο μέχρι να προκύψουν νέα συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τα καταγγελλόμενα.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

12 σχόλια:

 1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ Η ΕΔΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ...

  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ " ΑΝΑΡΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ " ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ... ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΕΥΗΘΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥΣ...


  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ:

  ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ 300- 400 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...

  ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ¨ΑΝΑΡΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ¨ ?

  ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑΙ , ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΙΟΛΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είμαι ο προσωπικός βοηθός του συνταξιούχου πατέρα μου και αποφάσισα να προσλάβω δικό μου προσωπικό βοηθό, γιατί δυσκολεύομαι να τα βγάλω πέρα και κουράζομαι πολύ. Πώς μπορώ να έλθω σε επαφή με τον κ. Αντιδήμαρχο; Ένα τέτοιος υπάλληλος με τέτοια προϋπηρεσία μου είναι απαραίτητος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αληθεύει ότι εδώ και 1 1/2 χρόνο διενεργούνται ψεκασμοί στον 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν έφαγε ο παντελής τον μοσχονά λόγω ανεπάρκειας, θα έπρεπε να είχε ήδη πετάξει από τον 3ο όροφο τον κεσκινίδη

  αλλά ο βλασσόπουλος έχει μια τεράστια αδυναμία, να τον κάνουν ρόμπα οι κολλητοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ 3 ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΔΕΛΟΥ , ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΘΟΡΙΟΥ.
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΧΑΝΙΟ.
  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

  ΟΙ ΒΛΑΚΕΠΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΟΤΙ Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ Η ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΡΕΕΕΕ ΚΕΡΑΣΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΟΤΙ Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.  Ας μας πει λοιπον οι οδηγουντες τα CADDY και τα SCODA τους ταχογραφους τους εχουν στην τσεπη τους??

  120 ωρες νυχτερινα το μηνα για τα δικα σας παιδια δεν χωνευονται με τιποτα κυριοι διοικουντες .

  Οι απ εξω μπορει να μην ξερουν αλλα θαρθει η ωρα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ που είναι στον δήμο. Είστε μια από τα ίδια;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΥΡΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή