Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ως γονιός αλλά και ως δημότης, κάποιες διαπιστώσεις στις οποίες έχω καταλήξει είτε από προσωπική εμπειρία είτε από πληροφόρηση από άλλους γονείς.

Η απαρχή της εισαγωγής στη μάθηση, που σηματοδοτεί για τα παιδιά μας η εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, επιθυμούμε να συνοδεύεται και από άριστο επίπεδο παροχής υπηρεσιών και τήρησης ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων ώστε να υπάρχει το περιβάλλον αυτό που θα επιτρέπει να συντελείται ο προαναφερθείς στόχος.

Η νέα κλίμακα τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου επέφερε μεγάλη συζήτηση μεταξύ των γονέων. Tα αυξημένα τροφεία που καθιέρωσε με απόφασή της η δημοτική αρχή έχουν φέρει σε απόγνωση τους περισσότερους γονείς, που βλέπουν από τη μια πλευρά το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά τα τροφεία να αυξάνουν. 

Το επιχείρημα ότι ο δήμος έχει έλλειμμα χρηματοδότησης από την κεντρική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι το κριτήριο αύξησης των τροφείων, τα οποία σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 497/τ. Β’/22.04.2002 «Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών», μπορεί (δηλαδή δύναται) να ορίζει το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου μετά από πλήρως τεκμηριωμένη σύμφωνη γνώμη του οικείου Ο. Τ. Α. και η οποία θα είναι σύμφωνη με τον κοινωνικό χαρακτήρα των παρεχομένων υπηρεσιών και σύμφωνη με την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών των νηπίων (άρα μπορεί και να μην ορίζει). Οι παιδικοί σταθμοί του Ηρακλείου αντίθετα, έχουν αν όχι τα υψηλότερα, από τα υψηλότερα τροφεία των παιδικών σταθμών του λεκανοπεδίου (μια σχετικά απλή έρευνα ακόμα και στους όμορους δήμους είναι εύκολο να γίνει και θα σας πείσει για του λόγου το αληθές).

Επίσης, δεν μπορούν να σταθούν επιχειρήματα του τύπου «θέλετε να πέσει η ποιότητα;» ή το «να κλείσουν σταθμοί;» και άλλα παρόμοια καθώς είναι σαφές ότι δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορούμε και να αντεπεξέλθουμε στην σημαντικότατη αύξηση των τροφείων τη ίδια στιγμή που οι μισθοί μας έχουν μειωθεί δραματικά. Δεν γνωρίζουμε αν τα τροφεία θα μπορούσαν να μειωθούν σε επίπεδα κατώτερα του 2010 μέσα σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον για το δήμο αλλά τουλάχιστον θα περιμέναμε να παραμείνουν τα ίδια με τα περυσινά. 

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν θα μπορούσε ένα μέρος των χρημάτων του δήμου να πάει ως επιπλέον επιχορήγηση στους παιδικούς σταθμούς μειώνοντας τα τροφεία για τους δημότες.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι τα εισοδήματα του 2011 θα φαντάζουν για όλους μας όνειρα απατηλά σε σχέση με αυτά του 2012. Ο δήμος βγάζει ένα ποσό για τροφεία με βάση τα 15.000€ π.χ. που εισέπραξες αλλά αγνοεί τα εξής:

- ότι 3.000 – 4.000€ πάνε πλέον σε εισφορά αλληλεγγύης, χαράτσι, Ε. Τ .Α. Κ., Φ. Μ. Α. Π, φόρο εισοδήματος κτλ.

- ότι ήδη εξέπνευσε και η μετενέργεια αρκετών συλλογικών συμβάσεων που σημαίνει ότι ο εργοδότης σε κατεβάζει νομιμότατα 50% – 60% και 70% κάτω ανάλογα το που είχες ανελιχθεί μισθολογικά.

Την υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση έρχεται να επιτείνει το υπεράριθμο των μαθητών σε πολλά τμήματα, 28 ή 30 παιδιά αντί για 25, όπως ρητά προβλέπεται από το προαναφερθέν Φ.Ε.Κ. Με βάση όλα τα παραπάνω παρακαλώ σκεφτείτε:
Την άμεση επανεξέταση του θέματος των τροφείων για την επόμενη σχολική χρονιά (2012 – 2013) σε κάποιο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.Με εκτίμηση

Ευάγγελος Καστανάς
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

26 σχόλια:

 1. Ο Μπαρμπας μαλλον πρεπει να ειναι μνημονιακος μιας και προσλαμβανει υπαλληλους που δεν τους βαζει στο ΙΚΑ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και να σκεφτεις πως καποτε στο δημοτικο συμβουλιο ειπαν πως θα αναβαθμισουν τους αλλους παιδικους και να τους φερουν στο επιπεδο της ΚΕΚΟΙΠΗΑ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. “Την άμεση επανεξέταση του θέματος των τροφείων για την επόμενη σχολική χρονιά”
  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΠΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΥΑΛΟ, και εδώ είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ.

  ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ πχ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ,
  ΦΗΧ κλπ
  ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΦΕΔΕΣ , ΜΠΥΡΕΣ κλπ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ (για αυτούς που πουλάνε) .

  Αυτό ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ “ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ “
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛ-ΑΚΕΠΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΥΡΟΝΙΑ για να εξηγούμαστε !

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεια σου ρε ΜΠΑΡΜΠΑ εργατοπατερα .
  Στο Φαρμακειο ανασφαλιστους τους εχεις τους υπαλληλους σου??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια χαρά πάνε τα καλά παιδιά! Οι παιδικοί σταθμοί γίνονται απαγορευτικοί, τα ιατρεία κλείνουν, ο Ρ/Σ κλείνει, η Δημοτική Συγκοινωνία πάει, ΚΑΠΗ και ''βοήθεια στο σπίτι'' δεν τα βλέπω καλά κλπ Αυτό το γιγαντιαίο έργο καταστροφής ίσως μπορούσαμε να το κάνουμε και μόνοι μας. Δε χρειαζόμασταν δημοτική αρχή. Ή μήπως την χρειάζονται οι καταστηματάρχες. Γιατί μόνο οι καφετέριες θα μείνουν ανοικτές και αυτές με λεφτά του Δήμου, άρα δικά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το έργο καταστροφής δεν θα το κάναμε μόνοι μας. Κάτι καλύτερο θα κάναμε. Το μόνο έργο καταστροφής που κάναμε ήταν οι επιλογές μας στις εκλογές που βγάλαμε αυτούς που βγάλαμε μειωμένων προσόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πράγματι ουδείς θα τα έκανε τόσο χάλια. Δεν είναι μειωμένων προσόντων. Ίσως είναι μειωμένης ευφυίας και σίγουρα μειωμένων αντιστάσεων στα συμφέροντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τη διαχείριση του Δήμου την έχουν αναθέσει οι ταλαίπωροι Δημότες παλιά στον Μαστοράκο , πρόσφατα στον Γεωργόπουλο και τώρα στον ανεπανάληπτο Βλασσόπουλο. Οι επιλογές γίνονται δραματικά ολοένα και καλύτερες. Δεν πρέπει να υπάρχουν παράπονα από τους ψηφοφόρους. Δικές τους επιλογές ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥ ΕΝΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ!
  ΝΤΟΥΡΟΣ Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ!
  ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Διάβασα χθες έντυπη έκδοση τοπικής εφημερίδας... Μιλάμε για τραγική μορφή ο τύπος... Οι άνθρωποι στον δήμο τα έχουν κάνει χάλια παντού και αυτός εκφράζει τον θαυμασμό του για την διοίκηση. Τους παρομοιάζει με τον ΧΟΥΝΤΙΝΙ...
  Εκτός αν εννοεί ότι πρέπει να είσαι Χουντίνι για να καταφέρεις μέσα σε 1 1/2 χρόνο να κάνεις να φαντάζει ως πολιτικός γίγαντας ο Γεωργόπουλος...

  Προτείνω άλλο τίτλο για την εφημερίδα: ΣΛΑΡΠ - ΣΛΟΥΡΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Για το Βασίλη το Λαμπράκη των ΒΠ τα γράφεις αυτά; Ντροπή σου, παλιάνθρωπε! Αυτός γράφει πάντα και μόνο την αλήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Όχι για τον Βασίλη τον Λαμπράκη .... για τον Βασιλάκη τον Καΐλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τον τιτανομέγιστο πολιτικό αναλυτή και επικοινωνιολόγο του Βλασσόπουλου εννοείς; Για πρόσεξε καλά τα λόγια σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. μήπως ο Ντούρος είναι τελικά ο καταλληλότερος για Δήμαρχος? Μήπως είναι η μοναδική λύση για το οικονομικό αδιέξοδο? Ο άνθρωπος είναι κορυφαίος. Έπαιζε μια χαρά με το Μαστοράκο για πολλά χρόνια. Πήγε για κάνα δυο χρόνια στο Μπάμπαλο τον δάγκωσε κι αυτόν (φανταστείτε το Μπάμπαλο που είναι ευρωφονιάς). Ξαναγύρισε στο Μαστοράκο έστησε πανηγυράκι και παράλληλα ανέλαβε τον προεκλογικό αγώνα ενός γιατρού υποψήφιου που ξόδεψε πολλά χρήματα. Μετά τα βρήκε με το Γεωργόπουλο και τώρα έβαλε στο χέρι και τα ''καλά παιδιά''. Και φανταστείτε ότι όλοι μόλις αναλαμβάνουν συζητάνε πως θα φάνε το Ντούρο και τελικά τρώγονται οι ίδιοι. Σας λέω ότι δεν παίζεται ο άνθρωπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. http://ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=3438

  ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Αντιπολίτευση και στο τζάμπα!

  Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται τελικά.
  ...
  Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο της κριτικής μέρους της αντιπολίτευσης μπήκε η ανάθεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση του ίδιου του Δήμου των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου, με διάφορες αφορμές και αιτίες.

  Αντικειμενική και αμερόληπτη δημοσιογραφία;;;
  Λοιπόν, Βασιλάκη, καλύτερα να παίζεις μπεγλέρι παρά να γράφεις! Όταν γράφεις αυτά που γράφεις, προκαλείς και, πού ξέρεις, όλο και κάποιος ορκωτός ελεγκτής μπορεί να μπουκάρει στην ΚΕΑΔΗΑ.
  Αν ήθελες να αβαντάρεις το Βλασσόπουλο, καλύτερα να έγραφες ότι φέτος θα γίνουν και πέντε εκδηλώσεις χωρίς κόστος για το Δήμο και τέλος.
  Έρμε Παντελή, φυλάξου και μην αφήνεις να σε δαγκώνει ο ένας και ο άλλος παρατρεχάμενος γτπ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Άρχισαν τα όργανα! Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, για τη Διοίκηση του Δήμου, που, στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν ήταν ανάγκη να πάθει τέτοια νίλα Παρασκευή και 13! Πάντως, αν αποφασίσει να αντιδράσει, όπως πρέπει, θα μας βρει όλους συμμάχους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Δεν καταλαβαίνω τα σχόλια και τις παραπομπές σε πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά ο κ. Καστανάς έχει απόλυτο δίκιο.
  Πρόκειται για υπέρογκα τροφεία και πρέπει άμεσα να επανεξετασθούν.
  Αν οι γονείς που στέλνουν ήδη τα παιδιά τους στον παιδικό κάνουν μια οργανωμένη προσπάθεια θα χαρώ να συμμετέχω (εμείς ξεκινάμε φέτος και δεν ξέρω κανένα).
  Επίσης αν το θέμα είναι να συγκεντρωθούν κονδύλια γιατί μόνο οι σταθμοί της χρυσοστόμου βασιλείου συμμετέχουν στο εσπα, ενώ θα μπορούσαν να τους έχουν δηλώσει όλους και να ωφεληθεί και ο δήμος και οι δημότες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. άσχετο. Κυκλοφορεί φήμη ότι ιδιοκτήτης καφετέρις, στην οποία είχε κάνει και προεκλογική συγκέντρωση η ΑΚΕΠ, πήγε στο Δημαρχείο με δύο ''δυνατά,, παιδιά και απαίτησε δυναμικά να γκρεμιστούν κάποια τσιμεντένια παγκάκια στην πλατεία προκειμένου να βγάλει τραπεζάκια. Λέγεται μάλιστα ότι κατά τη ...συζήτηση έφαγε και κάτι ψιλές παριστάμενος αντιδήμαρχος. Γιατί άραγε αγανάκτησε ο μαγαζάτορας? Του είχαν τάξει τίποτα προεκλογικά. Μήπως είχε δώσει και το κατι τις. Θα δείξει. Αν γρεμίσουν τα τσιμεντένια παγκάκια στη Ναρκίσων και Πρασίνου Λόφου κάτι τέτοιο θα συμβαίνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο της ΕΚΦΡΑΣΗΣ με τίτλο «Τύφλα να 'χει ο Τσακ Νόρρις! Ο πολυχρονεμένος μας δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος και οι συνεργάτες του (Ο Θεός να μας κόβει μέρες και να τους δίνει χρόνια!) επιβάλλουν δυναμικά το νόμο και την τάξη στην πλατεία Ηρακλείου».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο Τσακ Νόρρις μάλλον έχει γίνει το ίνδαλμα πολλών στο δημαρχείο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. αποκλειστικό βίντεο του αποκλειστικού μεγαλοεκδότη του δημαρχείου από τη συμπλοκή της Παρασκευής

  http://www.youtube.com/watch?v=GKe8S7beC6s

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ολόκληρο το βίντεο εδώ

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=zNfp2XzY7hE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ στη CAFETERIA PALMIER BISTROT
  Η Υπρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ευχαριστεί Δημόσια την Cafeteria Palmier Bistrot και τον κο Σταματίου Κωνσταντίνο για την προσφορά πρωϊνού σε Δημότες μας την Κυριακή των Βαϊων 8/4/2011

  Η προσφορά είναι πολύτιμη και βοηθά αφάνταστα τους ευπαθούντες συμπολίτες μας ...

  Η Αντιδήμαρχος

  Μαρία Σπετσιώτη - Γαλακτοπούλου

  αλλά υπάρχει και μια απόφαση
  http://sites.diavgeia.gov.gr/dhmosiraklioy/ada/Β49ΑΩΡ3-Σ2Τ

  Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩ ΗΣ
  Αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου της θεωρώντας τα όσα
  αναφέρονται ορθά και νόμιμα και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
  α) Δεν γίνεται δεκτή η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου του κ. Σταματίου Κ. ιδιοκτήτη του καφέ-εστιατορίου PALMIER.

  Περιμένουμε την επίσημη αντίδραση της διοίκησης.

  Καλό θα είναι όμως και οι δημότες να μην καθόμαστε να κοιτάμε τις καφετέριες να καταλαμβάνουν την πλατεία και να καθόμαστε στα καναπεδάκια τους να πίνουμε καφέδες.

  Πρέπει να αντιδράσουμε.

  Μόνο έτσι θα καταλάβουν δήμαρχοι και καταστηματάρχες ότι ο χώρος της πλατείας δεν είναι για ανταλλαγή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. http://www.xtypos.eu/xt/index.php?option=com_content&view=article&id=18743:2012-07-18-09-40-01&catid=63:2011-01-12-11-22-27&Itemid=136

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αγαπητοί γονείς,

  με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα φέτος ότι οι διοικούντες το Δήμο μας χαρακτηρίζονται από μεγάλη έπαρση και αλαζονεία αγνοώντας και παραβλέποντας επιδεικτικά τόσο τους νόμους όσο και τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία πολλές οικογένειες έχουν περιέλθει.
  Σας ενημερώνω λοιπόν για να γνωρίζετε, γιατί ενδεχομένως και να μην ξέρετε, ότι και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά οι γονείς αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα στην προσπάθειά μας να συνεννοηθούμε μαζί τους. Πιο συγκεκριμένα, τα δίδακτρα ορίστηκαν αυθαίρετα κατά πως οι διοικούντες νόμιζαν αγνοώντας το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει ακόμα και τη δωρεάν φιλοξενία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς των παιδιών εκείνων των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.
  Αντίθετα, οι διοικούντες αρνούνται να εξετάσουν αιτήματα καταβολής μειωμένων διδάκτρων, τα οποία καθορίζουν κατά το δοκούν, και μάλιστα παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία αποφάσισαν και να τα αυξήσουν!
  Παράδοξο; Για τη συγκεκριμένη διοίκηση όχι! Φαίνεται πως οι χιλιάδες ευρώ του ΕΣΠΑ και οι ΚΑΠ δεν τους αρκούν για να χορτάσουν και θέλουν όσο πιο πολλά και από εμάς τους ταλαίπωρους πολίτες.
  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!!!!
  ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. TA XORTASMATA KAI TA LOIPA FILE EKEI POU PSIFIZES TOSA XRONIA

  ΑπάντησηΔιαγραφή