ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 2 ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Στην τελική ευθεία για την υποβολή των μελετών κατασκευής δύο νέων παιδικών σταθμών βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά την έγκριση που έδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην εισήγηση της διοίκησης.

Η πρόταση της διοίκησης είναι να γίνουν ο ένας σταθμός στο δημοτικό οικόπεδο της οδού Πλαπούτα και ο έτερος στο οικόπεδο Δανιγγέλη το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζουμαγιάς και Χρυσανθέμων.

Θυμίζουμε εδώ πως η πρόθεση για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο δημοτικό ακίνητο της οδού Πλαπούτα υπάρχει εδώ και χρόνια. Την περασμένη τετραετία η Δημοτική Αρχή Γεωργόπουλου έκανε μια προσπάθεια υποβάλλοντας μελέτη στην Περιφέρεια και εντάσσοντας το έργο σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ρόδινη με την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού από την Περιφέρεια και την επαναπροκήρυξη του έργου. Και εν τέλει η νέα διοίκηση αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου μελέτη συμπεριλαμβάνοντας στο σχεδιασμό και το οικόπεδο Δανιγγέλη. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βλαντής, αυτό που απομένει μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συμπληρωθεί ο φάκελος των δύο έργων είναι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Στη συνέχεια ο Δήμος θα περιμένει να ανοίξει κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για να καταθέσει την πρότασή του και να πάρει τη χρηματοδότηση.

Από το www.xtypos.gr