Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 2 ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ


Στην τελική ευθεία για την υποβολή των μελετών κατασκευής δύο νέων παιδικών σταθμών βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά την έγκριση που έδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην εισήγηση της διοίκησης.

Η πρόταση της διοίκησης είναι να γίνουν ο ένας σταθμός στο δημοτικό οικόπεδο της οδού Πλαπούτα και ο έτερος στο οικόπεδο Δανιγγέλη το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζουμαγιάς και Χρυσανθέμων.

Θυμίζουμε εδώ πως η πρόθεση για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο δημοτικό ακίνητο της οδού Πλαπούτα υπάρχει εδώ και χρόνια. Την περασμένη τετραετία η Δημοτική Αρχή Γεωργόπουλου έκανε μια προσπάθεια υποβάλλοντας μελέτη στην Περιφέρεια και εντάσσοντας το έργο σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ρόδινη με την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού από την Περιφέρεια και την επαναπροκήρυξη του έργου. Και εν τέλει η νέα διοίκηση αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου μελέτη συμπεριλαμβάνοντας στο σχεδιασμό και το οικόπεδο Δανιγγέλη. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βλαντής, αυτό που απομένει μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συμπληρωθεί ο φάκελος των δύο έργων είναι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Στη συνέχεια ο Δήμος θα περιμένει να ανοίξει κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για να καταθέσει την πρότασή του και να πάρει τη χρηματοδότηση.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου