ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Το βίαιο περιστατικό μεταξύ ιδιοκτητών καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και στελεχών της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 13 Ιουλίου και έφερε στη δημοσιότητα πρώτο το zonews.gr, (σχετική ανάρτηση http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&articleid=8844) την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Βλαντής επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο της ανάρτησης του zonews.gr ενώ δεν υπήρξε καμία αναφορά σε χυδαίες φήμες και αναφορές που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες της ανάρτησης του zonews.gr.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» Ν. Μπάμπαλος, η επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών» Ειρήνη Κατσινοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλειο – Η πόλη μας» Κυριάκος Κουτρούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδημητρίου και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκίκας. Διευκρινιστική παρέμβαση κάνει και ο αντιδήμαρχος Στέφανος Λεζγής.

Ειδικά σε ότι αφορά τους Ν. Μπάμπαλο και Κ. Κουτρούλη, αμφότεροι καταδίκασαν το επεισόδιο, ωστόσο άσκησαν και σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση συνολικά του θέματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του ο Γ. Βλαντής σημείωσε μεταξύ άλλων με έμφαση ότι «ανακαλύπτουμε συνέχεια νέα θέματα. Ότι μαθαίνουμε στο συγκεκριμένο θέμα το μαθαίνουμε από μόνοι μας. Έχουμε βρει πράγματα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη ΖΩ TV.