ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?

Για ακόμα μία φορά βλέπουμε τους δημοτικούς άρχοντες να μιλάνε και να δίνουν στοιχεία μόνο για τα έξοδα. Από δημαρχίας Γεωργόπουλου ακόμα, γράφω γι΄ αυτό το θέμα.

Ο Δήμος είναι ένας οργανισμός που δεν έχει μόνο έξοδα αλλά και έσοδα, και αν δεν έχει έσοδα κακώς, και θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τον λόγο. Ανέκαθεν μαθαίνουμε χωρίς να ρωτάμε μάλιστα, πόσα χρωστάει ο δήμος από δω και από εκεί.

Κε Λεζγή θέλουμε να μάθουμε πόσα έσοδα προβλέπονται ετησίως για τον δήμο και τελικά πόσα εισπράττονται, με συγκεκριμένα στοιχεία.

Θα ήθελα πολύ να μάθω πόσα χρήματα εισπράττει ο δήμος από την πλατεία, αμφιβάλλω ότι οι καφετεριάρχες οφείλουν στον δήμο ποσό ανάλογο με τον χώρο που καταλαμβάνουν στην πλατεία.

Σχετικά με τις οφειλές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις αρχές Ιουνίου σε δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου είπε το σύνολο των οφειλών ανέρχεται σε 1.700.000 χωρίς να έχει υπολογιστεί ο δημοτικός φόρος του 2011. Σχετικά με το τρέχον έτος (2012) τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας όφειλαν μέχρι εκείνη την ημέρα 97.000 ευρώ εκ των οποίων έχουν ήδη εισπραχτεί τα 75.000 ευρώ!!!!!!

Φαντάζομαι ότι μετά από αυτό θα δημιουργήθηκε και εσάς η περιέργεια για το πόσα τελικά καλούνται να πληρώσουν τα καταστήματα στην πλατεία σε σχέση με τον χώρο που καταλαμβάνουν.

200.000 ευρώ τον χρόνο από όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι τα έσοδα προς τον δήμο, όταν η κάθε καφετέρια και σουβλατζίδικο όπου βρουν ελεύθερο χώρο παρκάρουν τραπέζια και καρέκλες?

Από την άλλη το 1.700.000 χρέος αφορά ψιλικατζίδικα, κρεοπωλεία, κομμωτήρια κ.α.?

Θα ήθελα και προκαλώ όποιον βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο να κάνει ερώτηση ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις χρεώσεις των καταστημάτων από τον δήμο που αφορούν τα δημοτικά τέλη και φυσικά πόσα από αυτά που οφείλουν έχουν εισπραχθεί.

Εννοείται πως δεν είναι μόνο τα τέλη από τους καταστηματάρχες, ο δήμος έχει και άλλα έσοδα, τα οποία θα θέλαμε να γνωρίζουμε.

Για παράδειγμα αυτό το περιπτεράκι στην πλατεία πόσα πρέπει να πληρώνει στον δήμο? 


Τα χρέη αφορούν την διοίκηση και το πώς θα τα διαχειριστεί, ένας από τους τρόπους διαχείρισης του χρέους είναι να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εισπρακτικός μηχανισμός που θα φέρνει έσοδα στα ταμεία του δήμου. Λειτουργεί?

Ιδού η απορία….