Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2012

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΙΞ


Το Κτήμα Φιξ επανήλθε στην πολιτική επικαιρότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και αυτό συνέβη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αυτήν την χρονική περίοδο πραγματοποιούνται εκεί μία σειρά από πολιτιστικές δράσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος υπό την επωνυμία «Πόλεως Δράσεις» και ο δεύτερος είναι ότι κλήθηκε από τον Ανακριτή, ως μάρτυρας για την υπόθεση του Κτήματος Φιξ, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Παντελής Βλασσόπουλος.

Ανακοίνωση από την επιτροπή κατοίκων
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέλη της επιτροπής κατοίκων για τη διάσωση του Κτήματος διένειμαν στο Σώμα και στο ακροατήριο μία ανακοίνωση που εξέδωσαν και με την οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους για το γεγονός, όπως αναφέρουν, ότι ο Δήμος ζήτησε άδεια για να πραγματοποιήσει στο Φιξ τις εκδηλώσεις το, κάτι που αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς την κυριότητα του Κτήματος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στο κείμενο που ετοίμασαν. Την ανακοίνωση ανέγνωσε στη συνεδρίαση η επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών», κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, και σ' αυτήν αναφέρονται τα εξής; «Συμπολίτες, τώρα που όλοι ξέρουμε ότι το κτήμα ΦΙΞ είναι δημόσιο, δηλαδή μας ανήκει, Τώρα που διεξάγεται ανάκριση για τις ποινικές ευθύνες όλων όσων συνωμότησαν για να μας το στερήσουν, Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Δήμου, με τις επαναλαμβανόμενες "ευγένειες" προς τους αντιπάλους του, όπως η αίτηση άδειας για μια εκδήλωση που αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς την κυριότητα του κτήματος. Εσείς όμως, θα αφήσετε αυτούς που προφανώς δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι κόστισε στην πόλη μας η Διαφθορά και η Διαπλοκή να χειρισθούν μια υπόθεση που δεν γνωρίζουν προς όφελος των διωκομένων; Από την επιτροπή κατοίκων για τη διάσωση του κτήματος "Φιξ".»

Ε. Κατσινοπούλου: “Δημιουργείται τετελεσμένο;”Αφού διάβασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή για την διάσωση του Φιξ, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κα Κατσινοπούλου, τοποθετήθηκε σχετικά υπογραμμίζοντας: «Χωρίς να σημαίνει, προφανώς, ότι το «Δίκτυο Πολιτών» υποκαθιστά την επιτροπή κατοίκων, θέλουμε να προσθέσουμε, επειδή κρατιόνται και πρακτικά, και με κάθε επιφύλαξη ότι αν ζητώντας άδεια για τις γιορτές μπύρας - που τείνουν να γίνουν θεσμός για την πόλη, με αμφίβολα πολιτιστικά αποτελέσματα, όπως έχουμε πολλές φορές πει -δεν δημιουργούμε τετελεσμένα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που ακόμα δεν έχει κριθεί, κατά την γνώμη μας.»

Γ. Μαστοράκος: «Να σταλεί στον εισαγγελέα η ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων»
Στη συνέχεια, παρενέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, ο οποίος ζήτησε να σταλεί στον εισαγγελέα η ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, καθώς όπως τόνισε δε γίνεται να υπάρχουν αναφορές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για συνωμοσία και να μην αναλαμβάνουν οι ιθύνοντες τις ευθύνες τους. Αναλυτικά, ο πρώην Δήμαρχος είπε στην τοποθέτησή του: «Άκουσα με πολύ προσοχή την τοποθέτηση της κας Κατσινοπούλου και θέλοντας να υπερθεματίσω και να συμφωνήσω μαζί της, θα πρότεινα επειδή υπάρχουν πολύ «βαριές» αναφορές στην ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, να πάει στον εισαγγελέα. Μιλάει για συνωμοσία. Όταν γίνεται αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάποιοι συνωμότησαν, τότε θα πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη του βάρους της λέξης. Δεν ξέρω ποιοι και γιατί συνωμότησαν για το Κτήμα Φιξ αλλά θα παρακαλέσω πολύ, με εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταλεί στον εισαγγελέα αυτή η ανακοίνωση, για να ενισχύσει τις όποιες υποψίες υπάρχουν ή να άρει τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν για διάφορα πρόσωπα, καθώς υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη.»

Στον ανακριτή ο Δήμαρχος
«Θέλω να σας ενημερώσω ότι αύριο (σ.σ. 12 Σεπτεμβρίου 2012) έχω κληθεί από τον Ανακριτή να καταθέσω ένα υπόμνημα για την υπόθεση του Κτήματος Φιξ», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μαζί με αυτό το υπόμνημα που είναι να καταθέσει θα επισυνάψει και την ανακοίνωση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επιτροπή κατοίκων για την διάσωση του Κτήματος Φιξ, όπως ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος, κ. Μαστοράκος, νωρίτερα στην τοποθέτησή του. Σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυριάκου κουτρούλη, σχετικά με «ως τι σας έχει καλέσει ο ανακριτής», ο Δήμαρχος απάντησε «ως μάρτυρες». Μάλιστα, εκείνη την στιγμή ζήτησε και πήρε τον λόγο ο νομικός σύμβουλος του δήμου, ο κ. Παρασκευόπουλος, για να ενημερώσει το Σώμα και το ακροατήριο ότι έχει κληθεί ο Δήμαρχος ως μάρτυρας από τον ανακριτή και έχει ετοιμάσει το υπόμνημα που θα καταθέσει για την υπόθεση του Κτήματος Φιξ.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

10 σχόλια:

 1. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΕΓΡΑΦΑ “ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΞ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΕΚΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΒΑΤΖΩΣΟΥΝ;;;;;” ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ.

  Και λιγα λογια για τον ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ:
  “θα πρότεινα επειδή υπάρχουν πολύ «βαριές» αναφορές στην ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, να πάει στον εισαγγελέα. Μιλάει για συνωμοσία. Όταν γίνεται αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάποιοι συνωμότησαν, τότε θα πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη του βάρους της λέξης.”

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ πχ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΙΞ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ή ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ (ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ) ΓΙΑ 28~ 30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ. ΟΝΤΩΣ Η ΛΕΞΗ “συνωμότησαν” ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΑΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙΤΕ (ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ).

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι ψάχνεται ; Ολοι την πάρτη τους κοιτάνε. Υπάρχει δήμος Ηρακλείου; Έχει εγκαταλειφθεί εδώ και 20 χρόνια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή παίζει τελευταία το ότι ο δήμος φαίνεται να ζήτησε άδεια από τους διεκδικητές για το κτήμα φιξ.

  Δυστυχώς το κτήμα δεν ανήκει στον δήμο μας, και ελπίζω αυτό να είναι προσωρινό.
  Όταν εμφανίζονται κάποιοι ως διεκδικητές, όταν ο χώρος δε σου ανήκει, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσεις, δε ζητάς την άδεια, αλλά ενημερώνεις και συμφωνείς ότι δε θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της χρήσης.

  Αν ο δήμος δεν έκανε κουβέντα με εκείνους που διεκδικούν το κτήμα, και χρησιμοποιούσε τον χώρο, οι διεκδικητές θα μπορούσαν να κάνουν μέχρι και μηνύσεις τινάζοντας τις εκδηλώσεις στον αέρα.

  Να υποθέσω ότι ο φίλος μας ο Γ&Δ θα προτιμούσε να μην γίνονταν οι εκδηλώσεις στο κτήμα φιξ, που δίνεται η ευκαιρία να το περπατήσουν και να το γνωρίσουν οι Ηρακλειώτες, από το να μη μιλήσει ο δήμαρχος και να συμφωνήσει με τους διεκδικητές για την χρήση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όταν ζητάς την άδεια από τους ¨ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ¨ τότε δεν πρόκειται πλέον για ¨ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ¨ αλλά για αναγνώρισή σου ότι είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του κτήματος ΦΙΞ..

  Άλλο διεκδικητές άλλο ιδιοκτήτες !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όταν έρχεσαι σε συνεννόηση με κάποιον αντίδικο σου δε σημαίνει ότι τον δικαιώνεις.

  Αν κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα επιδερμικό συμπέρασμα για προσωπικούς λόγους, σίγουρα δε το κάνουν γιατί ενδιαφέρονται για την τύχη του κτήματος και τους Ηρακλειώτες.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΡΟΣ 23 Σεπτεμβρίου 2012 1:41 μ.μ.

  “Να υποθέσω ότι ο φίλος μας ο Γ&Δ θα προτιμούσε να μην γίνονταν οι εκδηλώσεις στο κτήμα φιξ,”
  ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ;;;;;

  -ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ (απόγονοι ΦΙΞ) ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ και τώρα ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ (αν δεν κάνω λάθος)
  - ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ (ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΗ.

  ΑΡΑ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΞ.

  ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ή ΟΧΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. όταν δεν ανήκει σε κανέναν κάτι και το διεκδικούν, μέχρι να δικαιωθεί ο ένας από τους δύο, αυτό το κάτι είναι ανενεργό και άχρηστο.

  Μπορούσε ο δήμος να χρησιμοποιήσει το κτήμα όποτε ήθελε?
  όχι

  γιατί? εφόσον δεν ανήκει σε κάποιον

  Αν χωρίς να ενημερώσει κανέναν ο δήμος αποφασίσει σε 3 μήνες να κάνει μια εκδήλωση δε θα έχει πρόβλημα?

  Φυσικά και θα έχει, ακόμα και μια ανώνυμη καταγγελία.

  Όταν 2 διεκδικούν το ίδιο πράμα μέχρι να ξεκαθαρίσει σε ποιον ανήκει έχουν λόγο για αυτό.

  Αν δε μπορεί να γίνει κατανοητό αυτό, τότε το πρόβλημα δεν είναι η συνεννόηση του δήμου για την χρήση του κτήματος με τους διεκδικητές αλλά να γίνει θέμα για μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές αντιπαλότητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΠΟΙΟ ΚΤΗΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ “ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑ” ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΝΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΠΛΩΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ.
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΗΜΑ ΕΣΤΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΙΟΡΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ;;;;;
  ΟΥΤΕ ΕΛΙΕΣ , ΟΥΤΕ ΕΣΠΕΡΟΕΙΔΗ ΘΑ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 20ΕΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ.
  ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΑ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος

  23 Σεπτεμβρίου 2012 5:02 μ.μ.

  Όταν έρχεσαι σε συνεννόηση με κάποιον αντίδικο σου δε σημαίνει ότι τον δικαιώνεις.  ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΣΥΝΝΕΝΟΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. συνεχίστε να λέτε σοφιστείες και να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, αναρωτηθείτε μόνο τι νόημα έχουν και τι προσφέρουν στο πρόβλημα με το κτήμα ΦΙΞ

  ΑπάντησηΔιαγραφή