ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΙΞ

Το Κτήμα Φιξ επανήλθε στην πολιτική επικαιρότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και αυτό συνέβη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αυτήν την χρονική περίοδο πραγματοποιούνται εκεί μία σειρά από πολιτιστικές δράσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος υπό την επωνυμία «Πόλεως Δράσεις» και ο δεύτερος είναι ότι κλήθηκε από τον Ανακριτή, ως μάρτυρας για την υπόθεση του Κτήματος Φιξ, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Παντελής Βλασσόπουλος.

Ανακοίνωση από την επιτροπή κατοίκων
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέλη της επιτροπής κατοίκων για τη διάσωση του Κτήματος διένειμαν στο Σώμα και στο ακροατήριο μία ανακοίνωση που εξέδωσαν και με την οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους για το γεγονός, όπως αναφέρουν, ότι ο Δήμος ζήτησε άδεια για να πραγματοποιήσει στο Φιξ τις εκδηλώσεις το, κάτι που αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς την κυριότητα του Κτήματος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στο κείμενο που ετοίμασαν. Την ανακοίνωση ανέγνωσε στη συνεδρίαση η επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών», κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, και σ' αυτήν αναφέρονται τα εξής; «Συμπολίτες, τώρα που όλοι ξέρουμε ότι το κτήμα ΦΙΞ είναι δημόσιο, δηλαδή μας ανήκει, Τώρα που διεξάγεται ανάκριση για τις ποινικές ευθύνες όλων όσων συνωμότησαν για να μας το στερήσουν, Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Δήμου, με τις επαναλαμβανόμενες "ευγένειες" προς τους αντιπάλους του, όπως η αίτηση άδειας για μια εκδήλωση που αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς την κυριότητα του κτήματος. Εσείς όμως, θα αφήσετε αυτούς που προφανώς δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι κόστισε στην πόλη μας η Διαφθορά και η Διαπλοκή να χειρισθούν μια υπόθεση που δεν γνωρίζουν προς όφελος των διωκομένων; Από την επιτροπή κατοίκων για τη διάσωση του κτήματος "Φιξ".»

Ε. Κατσινοπούλου: “Δημιουργείται τετελεσμένο;”Αφού διάβασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή για την διάσωση του Φιξ, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κα Κατσινοπούλου, τοποθετήθηκε σχετικά υπογραμμίζοντας: «Χωρίς να σημαίνει, προφανώς, ότι το «Δίκτυο Πολιτών» υποκαθιστά την επιτροπή κατοίκων, θέλουμε να προσθέσουμε, επειδή κρατιόνται και πρακτικά, και με κάθε επιφύλαξη ότι αν ζητώντας άδεια για τις γιορτές μπύρας - που τείνουν να γίνουν θεσμός για την πόλη, με αμφίβολα πολιτιστικά αποτελέσματα, όπως έχουμε πολλές φορές πει -δεν δημιουργούμε τετελεσμένα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που ακόμα δεν έχει κριθεί, κατά την γνώμη μας.»

Γ. Μαστοράκος: «Να σταλεί στον εισαγγελέα η ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων»
Στη συνέχεια, παρενέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, ο οποίος ζήτησε να σταλεί στον εισαγγελέα η ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, καθώς όπως τόνισε δε γίνεται να υπάρχουν αναφορές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για συνωμοσία και να μην αναλαμβάνουν οι ιθύνοντες τις ευθύνες τους. Αναλυτικά, ο πρώην Δήμαρχος είπε στην τοποθέτησή του: «Άκουσα με πολύ προσοχή την τοποθέτηση της κας Κατσινοπούλου και θέλοντας να υπερθεματίσω και να συμφωνήσω μαζί της, θα πρότεινα επειδή υπάρχουν πολύ «βαριές» αναφορές στην ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, να πάει στον εισαγγελέα. Μιλάει για συνωμοσία. Όταν γίνεται αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάποιοι συνωμότησαν, τότε θα πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη του βάρους της λέξης. Δεν ξέρω ποιοι και γιατί συνωμότησαν για το Κτήμα Φιξ αλλά θα παρακαλέσω πολύ, με εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου να σταλεί στον εισαγγελέα αυτή η ανακοίνωση, για να ενισχύσει τις όποιες υποψίες υπάρχουν ή να άρει τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν για διάφορα πρόσωπα, καθώς υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη.»

Στον ανακριτή ο Δήμαρχος
«Θέλω να σας ενημερώσω ότι αύριο (σ.σ. 12 Σεπτεμβρίου 2012) έχω κληθεί από τον Ανακριτή να καταθέσω ένα υπόμνημα για την υπόθεση του Κτήματος Φιξ», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μαζί με αυτό το υπόμνημα που είναι να καταθέσει θα επισυνάψει και την ανακοίνωση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επιτροπή κατοίκων για την διάσωση του Κτήματος Φιξ, όπως ζήτησε ο πρώην Δήμαρχος, κ. Μαστοράκος, νωρίτερα στην τοποθέτησή του. Σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυριάκου κουτρούλη, σχετικά με «ως τι σας έχει καλέσει ο ανακριτής», ο Δήμαρχος απάντησε «ως μάρτυρες». Μάλιστα, εκείνη την στιγμή ζήτησε και πήρε τον λόγο ο νομικός σύμβουλος του δήμου, ο κ. Παρασκευόπουλος, για να ενημερώσει το Σώμα και το ακροατήριο ότι έχει κληθεί ο Δήμαρχος ως μάρτυρας από τον ανακριτή και έχει ετοιμάσει το υπόμνημα που θα καταθέσει για την υπόθεση του Κτήματος Φιξ.

Από το www.xtypos.gr