ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Με αφορμή το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για την οικονομική κατάσταση των Δήμων ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική που ακολουθείται τα τρία τελευταία χρόνια από το κεντρικό κράτος έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στους Δήμους. Τα κονδύλια έχουν μειωθεί κατά 50% και πλέον, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι Δήμοι σε αδιέξοδο. Οι συνέπειες αυτών των αποφάσεων οδηγούν στην αδυναμία προσφοράς ακόμη και των βασικών και απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες και θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ακόμα και αυτή τη μισθοδοσία των εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που καταρρέουν και τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ, λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Οι συνέπειες στην καθαριότητα, το πράσινο, στη συντήρηση πλατειών, παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων γίνεται από προβληματική έως αδύνατη. Αυτή η ζοφερή προοπτική έρχεται να προστεθεί στην ήδη τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, εξαιτίας της αδιέξοδης, προβληματικής, αναποτελεσματικής και χωρίς γνώση και σχεδιασμό πολιτικής της Δημοτικής Αρχής από το Γενάρη του 2011 και μετά, που εξανεμίζει κάθε ελπίδα για δημιουργία προϋποθέσεων για την οικονομική εξυγίανση και ανάκαμψη του Δήμου. Όλα αυτά είναι οράτα πια στους δημότες.

Η … παντελής απουσία υπεύθυνου στο καράβι του Δήμου είναι φανερό ότι το οδηγεί στην ξέρα.»

Από το www.xtypos.gr