ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!

Ο Νίκος Μπάμπαλος ξαναχτύπησε!! Και με τι τρόπο! Μετά την επιτυχή του παρουσία στην ηγετική ομάδα που διοικούσε τον Δήμο επί πολλά χρόνια και κατάφεραν να παραδώσουν τον Δήμο σε κατάσταση πλήρους πτώχευσης, αποφάσισε να γίνει οικονομικός αναλυτής και αξιολογεί μέσα από την ανακοίνωση του, ότι για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου μπορεί να φταίει έως ένα βαθμό η Κεντρική Διοίκηση που μειώνει τους πόρους προς τους Δήμους, αλλά κυρίως φταίει « η αδιέξοδη, προβληματική, αναποτελεσματική και χωρίς γνώση και σχεδιασμό πολιτική της Δημοτικής Αρχής από τον Γενάρη του 2011 και μετά».

Και μιας και θυμήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 να του θυμίσουμε και εμείς την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στις οποίες πάντα διαδραμάτιζε ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την 1/1/2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου και παραλάβαμε τις εξής οικονομικές υποχρεώσεις:

Υπόλοιπα προμηθευτών 5.477.468,49€
Κεφάλαια δανείων 9.681.295,55€
Υποχρεώσεις για απαλλοτριώσεις 1.929.721,00€
Εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις 2.000.000,00€
Υποχρεώσεις των Εταιρειών Δήμου 5.989.132,27€
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 25.077.617,31€

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν έχει να διαχειρισθεί αυτό το τεράστιο χρέος που άφησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές το οποίο ήταν μάλλον απόρροια της εμπειρίας που είχαν και του καλού σχεδιασμού που έκαναν. Και έχουμε να το διαχειρισθούμε μέσα σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που περνάει η χώρα και έχει άμεση επίπτωση στην δραματική μείωση των τακτικών πόρων που δικαιούνται οι Δήμοι από την Κεντρική Διοίκηση. Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι (ΚΑΠ) που δικαιούται ο Δήμος είναι μειωμένοι 4 εκ. € σε σχέση με το 2009 ενώ τα Τακτικά του Έσοδα ανέρχονται σε 17.810.000 € τα οποία όπως είναι κατανοητό είναι μικρότερα από το χρέος που άφησαν οι χρηστές διοικήσεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μπάμπαλος!

Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν άφησαν μόνο χρέη. Άφησαν και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που οδήγησαν τον Δήμο σ’ αυτή την κακή οικονομική κατάσταση. Εκκρεμότητες που τις χειρίσθηκαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μήπως γνωρίζει γι’ αυτά τίποτε ο κ. Μπάμπαλος; Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Μπάμπαλο ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν θα αφήσουμε τίποτε να το καλύπτουν οι σκιές. Η Δημοτική Αρχή παρ’ όλη την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που περνάνε όλοι οι Δήμοι έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει άμεσα σχέδιο οικονομικής ανάταξης του Δήμου, γιατί έχει την γνώση και την εμπειρία αλλά και την αγάπη γι’ αυτή την πόλη. Οδηγός μας κ. Μπάμπαλε είναι η ηθική και οι αρχές της χρηστής διοίκησης που έχουμε ως Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Μπάμπαλος θέλουμε όμως να γνωρίζει ότι το θέμα που άνοιξε για την οικονομική διαχείριση του Δήμου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σύντομα θα έχει συνέχεια…


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Με αφορμή την από 10-9-2012 ανακοίνωση του κ. Βλασσόπουλου και την αναφορά του στον επικεφαλής της παράταξής μας Νίκο Μπάμπαλο, έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις:

«Κύριε Βλασσόπουλε,

Αναφερόμαστε και απαντάμε από ανάγκη σε εσάς προσωπικά, καθώς από την ανακοίνωση δεν προκύπτει εάν πρόκειται για δική σας προσωπική Ανακοίνωση, των αντιδημάρχων σας, του συνόλου της δημοτικής σας ομάδας ή για κάτι άλλο.

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός, ότι κατά την προσφιλή σας πλέον τακτική αναρτάτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου την Ανακοίνωσή σας με την οποία απαντάτε στην παράταξή μας, χωρίς να αναρτάτε παράλληλα και την δική μας Ανακοίνωση. Αντιπαρερχόμαστε επίσης το γεγονός, ότι προσπαθείτε να δώσετε στην Ανακοίνωσή σας χαρακτηριστικά δήθεν ανεξάρτητου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ (από τον τίτλο και το γενικότερο ύφος της Ανακοίνωσης - ¨άρθρου¨ σας) και σας δηλώνουμε πως καταρχήν, υποδεχόμαστε ως θετικό το ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ, έστω και με τον τρόπο που απαντάτε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτό σηματοδοτεί και μια γενικότερη εγκατάλειψη της πάγιας πρακτικής της διοίκησής σας να αποφεύγει, να δίνει τις οφειλόμενες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για θέματα, που θεσμικά θέτουμε, δόγμα που εκφράστηκε κατά τον πλέον γλαφυρό τρόπο από την παροιμιώδη πλέον φράση αντιδημάρχου σας στο δημοτικό συμβούλιο: «ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ (αναφερόμενος σε ερωτήσεις για πολύ συγκεκριμένα θέματα, όπως της καθαριότητας που τέθηκαν από την Παράταξή μας) ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ…!!!»

Τώρα επί της ουσίας του κειμένου σας:

Εμφανίζεστε (η παράταξή σας), μάλιστα κατά τρόπο που καταδεικνύει πλήρη περιφρόνηση στην κοινή λογική και στη συλλογική μνήμη, να προέρχεστε από παρθενογένεση και να έχετε αναλάβει την διοίκηση του δήμου τον Γενάρη του 2011, λες και τα περισσότερα από τα στελέχη σας, αλλά και εσείς ο ίδιος προσωπικά να μην ήσασταν πρωτοκλασάτα στελέχη της αμέσως προηγούμενης διοίκησης.

Μιλάτε στην ανακοίνωσή σας για οικονομικά στοιχεία, που δήθεν παραλάβατε, αποσιωπώντας το γεγονός, ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος επί των οικονομικών της τετραετίας προ των εκλογών του 2010 είναι και σήμερα κορυφαίο στέλεχος και δημοτικός σύμβουλος της Παράταξής σας, όπως και μια σειρά άλλων σημερινών δημοτικών συμβούλων και συνεργατών σας.

Προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια θολή εικόνα, ότι δήθεν παραλάβατε την διοίκηση του Δήμου … από τον Νίκο Μπάμπαλο – σας υπενθυμίζουμε μόνο, ότι αποχώρησε από το δήμο το έτος 2004, διαφωνώντας με επιλογές και πρακτικές, που δυστυχώς εσείς σήμερα εφαρμόζετε και ακολουθείτε και το χειρότερο ως … «κακός μαθητής» – την στιγμή που, επί της ουσίας, στις αρχές του 2011 ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ…

Αναφέρεστε (και αυτό πλέον είναι μόνιμη επωδός κάθε δημόσιας τοποθέτησης σας) στην γενικότερη οικονομική κατάσταση, προκειμένου να κατέβει όσο γίνεται πιο χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών των πολιτών από το δήμο και από εσάς. Σας λέμε πως, όποιος θέλει να δουλέψει ψάχνει λύσεις και όποιος θέλει να αποφύγει την δουλειά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει ψάχνει δικαιολογίες.

Αναφέρεστε σε οικονομικά μεγέθη που παραλάβατε (από τους εαυτούς σας) τον Γενάρη του 2011. Το σημαντικό όμως είναι αυτό που θα παραδώσετε στο τέλος της θητείας σας, αλλά και αυτό που «παραδίδετε» καθημερινά στην πόλη και το οποίο το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Σας αναφέρουμε μερικά, όπως είναι τα σκουπίδια, η εγκατάλειψη της γειτονιάς, εγκατάλειψη της δημοτικής συγκοινωνίας, μια κατάσταση ανομίας, ιδίως στο κέντρο της πόλης, ατολμία και αστοχίες, την ίδια ώρα που παρά την μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 40%, διατηρήσατε αυξημένα τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, τα οποία είναι από τα υψηλότερα της Αττικής, ενώ αντίθετα μειώσατε, επιλεκτικά, κατά 35 % τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, ρύθμιση που αφορά μόλις 5 ή 6 καταστηματάρχες της πλατείας.

Τα μόνα στοιχεία που δείχνουν να ευημερούν επί των ημερών σας και τα οποία προφανώς δεν επηρεάζονται από την οικονομική κρίση, είναι οτιδήποτε σχετίζεται με «άρτο και θεάματα» και γενικότερα με την επικοινωνιακή σας προβολή, την τήρηση εσωτερικών σας ισορροπιών (πλήθος μετακλητών συμβούλων, αύξηση εμμίσθων θέσεων δημοτικών συμβούλων παρά την γενικότερη αντίρροπη τάση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενίσχυση του Γραφείου Δημάρχου και του αριθμού των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτό μέσω του νέου Κανονισμού Λειτουργίας που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκχώρηση και ανάληψη όλων των εξουσιών από το Γενικό Γραμματέα κλπ)

Αναφέρεστε, τέλος, κύριε Βλασσόπουλε, σε θέματα που έχουν ελέγξει ελεγκτές και «έχουν πάρει το δρόμο τους», κάνοντας κατά τρόπο που αδυνατούμε να αντιληφθούμε προσωπική αναφορά στον Νίκο Μπάμπαλο. Η θέση σας αυτή δημιουργεί και δεν αποκαλύπτει σκιές, όπως ισχυρίζεστε. Σας ενημερώνουμε πως δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν φοβόμαστε τίποτα, κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεστε ως αποτέλεσμα του διοικητικού τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει με ευθύνη σας ο Δήμος, αλλά σας καλούμε εάν έχετε να πείτε κάτι, να το πείτε ευθέως και χωρίς υπονοούμενα και προσωπικούς υπαινιγμούς.

Μας έχετε «απειλήσει» και προ μηνών, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου με «σκληρό ρόκ», με αφορμή τις αποκαλύψεις μας για το θέμα του ασυμβιβάστου του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Σας θυμίζουμε επίσης ότι και τότε είχαμε αντιμετωπισθεί σχεδόν περιφρονητικά από εσάς. Και τότε είχατε αφήσει υπονοούμενα για την παράταξή μας. Και τότε κυκλοφορούσαν παπαγαλάκια που προεξοφλούσαν «φιάσκο» Μπάμπαλου. Και τότε αντί να αξιοποιήσετε τις παρατηρήσεις μας, χάριν της «χρηστής διοίκησης» την οποία αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας και να ενεργήσετε τα νόμιμα, προτιμήσατε να προσπαθήσετε να υποβαθμίσετε επικοινωνιακά το θέμα, μέχρι την στιγμή που η Περιφέρεια έκρινε μη νόμιμη την συγκεκριμένη τοποθέτηση, δικαιώνοντας τις θέσεις μας. Σας γνωρίζουμε λοιπόν πως, ότι λέμε, το λέμε με ξεκάθαρη φωνή, μετά λόγου γνώσεως, δεν έχουμε να φοβόμαστε για κάτι, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και για αυτόν τον λόγο σας ενημερώνουμε πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χάνετε τον χρόνο σας με υπαινιγμούς και υποβόσκουσες απειλές, καθώς, αφενός δεν μας τρομάζουν, αφετέρου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η υποβάθμιση του δημοσίου λόγου στην Πόλη.