2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΘΙΓΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Δελτίο τύπου για την μεταβίβαση των σχολείων
Για μια φορά ακόμα η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το ρόλο και τις ευθύνες της. Με το νόμο 4071/11-4-2012 έπρεπε ο Δήμαρχος να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μεταβίβαση στο Δήμο της ακίνητης περιουσίας των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την έκδοση σχετικής απόφασης και μεταγραφής αυτής στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο. Και όλα αυτά μέσα στην αποκλειστική προθεσμία 6 μηνών, δηλαδή μέχρι 12 Οκτωβρίου 2012. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε με αποτέλεσμα να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 6 μηνών και να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των σχολείων στο Δήμο.

Μάλιστα σε σχετικό ερώτημα που έγινε από το Νίκο Μπάμπαλο προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η απάντηση που δόθηκε ήταν; «δεν το γνωρίζαμε αν και το ψάχναμε και εμείς, δεν είχαμε βρει τίποτα σχετικό.»

Απαιτείται μεγαλύτερη υπευθυνότητα κ. Δήμαρχε σε τόσο σοβαρά θέματα.

Δελτίο τύπου για τους παιδικούς σταθμούς
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/10/2012 πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά, ότι ο Δήμος έχασε τη δυνατότητα να εντάξει σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό ταμείο την κατασκευή δύο παιδικών σταθμών, επειδή η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε να υποβάλει μελέτη μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους για την ένταξη του έργου της κατασκευής, τη στιγμή μάλιστα που η Δημοτική Αρχή, Δήμαρχος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος, μας διαβεβαίωναν ότι η διαδικασία χρηματοδότησης προχωρά και το έργο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του Δήμου.

Αυτό ειπώθηκε από τον αρμόδιο μηχανικό της περιφέρειας, μετά από επίσκεψη του Αντιπεριφεριάρχη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι διάφορες αστήρικτες και ανούσιες δικαιολογίες, ότι δήθεν «η χρηματοδότηση μπορεί να ξανανοίξει, μπορεί να παραταθεί η προθεσμία» μόνο στενοχώρια μας προκαλεί γιατί η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Δικαιωνόμαστε και πάλι, γιατί και σε αυτήν την περίπτωση, δεν ευθύνεται ούτε η κρίση, ούτε η κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, αλλά «το κακό μας το χάλι».

Επιτέλους υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλήθειες κύριοι.