ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων του ραδιοφώνου που καλεί τη διοίκηση να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα 8 μηνών και να κρατήσει ανοιχτό το Μέσο βάσει των δεσμεύσεων της.

Τελικά μάλλον δεν ήταν τυπογραφικό λάθος η αναφορά περί κλεισίματος του δημοτικού ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία FM” που υπήρχε αρχικά στο σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε ο Δήμος για τη λήψη δανείου ύψους 7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Όπως καταγγέλλουν οι επί 8 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους, η διοίκηση ξαφνικά τους προειδοποίησε ότι το δημοτικό ραδιόφωνο κλείνει τη στιγμή που μέχρι πρότινος επίσημη θέση της ήταν πως το μέσο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό.

“Να τηρηθεί η δέσμευση για ανοιχτό ραδιόφωνο”
Το Σωματείο Εργαζομένων εξέδωσε την ακόλουθη αιχμηρή ανακοίνωση εις βάρος της Δημοτικής Αρχής: “Την ημέρα που οι εργαζόμενοι στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ προχώρησαν στην πρώτη 24ωρη απεργία για τους οκτώ μήνες που είναι απλήρωτοι, η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δια στόματος του πρόεδρου της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας Γρηγόρη Παπαδάτου και του Γενικού γραμματέα του δήμου Ηλία Θεοδώρου, προειδοποίησαν τους εργαζόμενους ότι το δημοτικό ραδιόφωνο ΚΛΕΙΝΕΙ !

Αυτή η «ενημέρωση» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους εργαζόμενους οι οποίοι από τον Ιούνιο του 2012 λαμβάνουν δεσμεύσεις από τον ίδιο τον δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο ότι η θέση της δημοτικής αρχής για το ραδιόφωνο είναι να παραμείνει ανοιχτό και με την ακόμη πιο πρόσφατη επίσημη δέσμευσή του στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου ότι το ραδιόφωνο δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά ότι πρόθεσή τους είναι η εξυγίανσή του. Επιπλέον, την 1η Οκτωβρίου, οπότε και συγκλήθηκε διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, μετά από 6 ολόκληρους μήνες (σαν να μην υπήρχαν προβλήματα με αποκορύφωση την απλήρωτη εργασία και τα χρωστούμενα δεδουλευμένα), ο πρόεδρος της επιχείρησης κύριος Παπαδάτος ουδέποτε αναφέρθηκε σε επικείμενο κλείσιμο του ραδιοφώνου, αντιθέτως ενέκρινε μικροδαπάνες για την λειτουργία του !
Τελικά, η « αντιμνημονιακή » διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με αυτή την κίνηση της επιδιώκει, σε καιρό που η ΤΡΟΙΚΑ ζητά απολύσεις στους υπό κατάργηση οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να μείνουν στον δρόμο 35 εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται στο ραδιόφωνο το λιγότερο 13 χρόνια, μεταξύ αυτών και 8 ΑΜΕΑ;
Εμείς ενημερώνουμε τους δημότες, πολίτες και ακροατές του ραδιοφώνου ότι δεν έχουμε κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα.! Επανειλημμένα και ενάντια σε κάθε λογής απαξίωση και υποβάθμιση του «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», έχουμε καταθέσει επίσημες προτάσεις για την αποτελεσματική ενημερωτική και ψυχαγωγική λειτουργία του Ρ/Σ, με φόντο τις καίριες ανάγκες της λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοφωνίας. Επιπλέον, έχουμε προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας με ασφαλιστικά μέτρα, ποινικές διώξεις σε βάρος όλων εκείνων που παραβιάζουν τις συμβάσεις εργασίας μας, καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με κορύφωση την 24ωρη απεργία στις 16/10/2012 που κήρυξαν στον «Επικοινωνία» τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο να αποπληρώσει άμεσα και πλήρως τα χρωστούμενα 8 μηνών δεδουλευμένων μισθών στο προσωπικό της Επιχείρησης.
ΖΗΤΟΥΜΕ από την δημοτική αρχή και το δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο να τηρήσει τις δεσμεύσεις για ανοιχτό Δημοτικό Ραδιόφωνο και να επιστρέψει άμεσα το Ραδιόφωνο στους ακροατές του και την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου στην οποία ανήκει!”

Γρηγόρης Παπαδάτος: “ Διερευνητική επαφή με τους εργαζόμενους”Το www.xtypos.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της επιχείρησης, κ. Γρηγόρη Παπαδάτο ο οποίος μας είπε πως με τους εργαζόμενους έγινε μια διερευνητική επαφή (παρουσία του ιδίου και του Γενικού Γραμματέα) για να διαπιστωθούν οι προθέσεις τους σχετικά με το αν αποδέχονται τη μεταφορά τους στο δήμο σε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του μέσου. Ο κ. Παπαδάτος μας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ακόμα ειλημμένη απόφαση επί τους θέματος από την πλευρά της διοίκησης, ενώ έτσι και αλλιώς θα πρέπει να υπάρξει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
“Εμείς δεν θέλουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας....οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου περιορίζονται καθημερινά και δεν μπορούμε να έχουμε κόσμο απλήρωτο” μας είπε ο κ. Παπαδάτος που υπογραμμίζει πως πολιτική βούληση της διοίκησης, αν υλοποιηθεί το σενάριο με το κλείσιμο του ραδιοφώνου, είναι να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν μια τέτοια προοπτική θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Από το www.xtypos.gr