Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ?


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την έρευνα της Focus για την ακροαματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών, στην οποία εμφανίζονται μόνο όσοι πληρώνουν για να συμμετέχουν σε αυτή, όπως γίνεται στο σύνολο των μετρήσεων από όλες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Κάποιοι επειδή δεν έβλεπαν τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό στις μετρήσεις θεωρούσαν και θεωρούν ότι δεν τον ακούει κανένας, η αλήθεια όμως είναι ότι αν δεν διαθέσει ένας ραδιοφωνικός σταθμός χρήματα "δεν υπάρχει" στις μετρήσεις.

Το ενδιαφέρον στην τελευταία μέτρηση της Focus ήταν όταν το 24.3% των ακροατών απάντησαν ότι ακούνε άλλους σταθμούς από αυτούς που αναφέρονται στην μέτρηση. Το 24% είναι πολύ σημαντικό ποσοστό αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο πρώτος σε ακροαματικότητα σταθμός έχει καταγράψει ακροαματικότητα 13%. 

Από τους 45 περίπου σταθμούς που εκπέμπουν στα FM οι 26 εμφανίζονται στην λίστα,  ενώ σύμφωνα με την μέτρηση οι 20 υπόλοιποι σταθμοί, ανάμεσα τους ραδιόφωνα της εκκλησίας και τα κρατικά, μοιράζονται το ποσοστό του 24%.

Ανάμεσα σε αυτούς τους 20 ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι και ο Επικοινωνία 94FM στον οποίο όπως και να έχει αναλογεί σίγουρα κάποιο ποσοστό. Κατά την γνώμη μου το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι από 2 - 6% όσο περίεργη και αν σας φαίνεται αυτή η εκτίμηση.

Φανταστείτε να διαθέτει ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διοικητικά και τεχνικά, (η θέση της κεραίας στο Αιγάλεω, δημιουργεί προβλήματα λήψης σε κάποιες περιοχές και δήμους που κάποιοι από αυτούς είναι πυκνοκατοικημένοι), ένα σημαντικό ποσοστό ακροαματικότητας, και οι διοικούντες να το αγνοούν και μάλιστα να θέλουν να τον κλείσουν. 

Σίγουρα η προσωπική μου εκτίμηση είναι εικασία, αλλά όπως και να έχει μετά από την μέτρηση της Focus έχει ενδιαφέρον να μπει επιτέλους ο Επικοινωνία 94FM σε επόμενες μετρήσεις για να δούμε τελικά αν έχω εγώ δίκιο για το ποσοστό ακροαματικότητας ή αν έχει δίκιο η διοίκηση και όσοι θεωρούν ότι το δημοτικό μας ραδιόφωνο δε το ακούει κανένας. 

Ακολουθεί το άρθρο με τα ποσοστά ακροαματικότητας που κατέγραψε η εταιρία Focus 

Απώλειες καταγράφει ο Real. Στην τελευταία μέτρηση ακροαματικότητας από τις 2 Ιουλίου ως τις 14 Οκτωβρίου, ο σταθμός διατηρεί την πρώτη θέση με 13%, αλλά έχει χάσει 2 ½ ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ρεκόρ της του 15,6% κατά το διάστημα 26.03-01.07.2012, όταν και διενεργήθηκαν οι δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Το ενδιαφέρον της μέτρησης που διενεργεί η Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ είναι ο μεγάλος ο αριθμός των ακροατών που ακούν άλλους σταθμούς, δηλαδή όσους δεν περιλαμβάνονται στη μέτρηση που φτάνει, στο 24,3%.

Ο Σκάι παραμένει δεύτερος με 11,1% (11,2%) χωρίς να καταγράφει άλλες απώλειες, ενώ ο Μελωδία συνεχίζει ανοδικά με 9,6% (8,9%). Στο 8,1% (7,1%) ανέβηκε ο Δίεση , στο 7,8% ο Ρυθμός (8,5%) και με 7,2% ο Athens Radio DJ. Στο 7,1% (6,5%) ο RED, με 7% οNovaΣπορ FM και με 6,9% ο Kiss FM. Στον υπόλοιπο ανταγωνισμό, ο Sfera και ο Rock FM έχουν από 6,1% ο καθένας, ο Δρόμος 5,9%, η Λάμψη 5,7%, ο Galaxy 5,4%, ο Best 5,1% ο V FM 4,9% , ο Love 4,5% , ο Εν Λευκώ 4,2% ο Music 4,1% και το MAD Radio 4% . Ο Peper ανεβαίνει σταδιακά και βρίσκεται στο 3,5%, όπως και ο Oasis 3,5%,Play FM που πέρασε στον έλεγχο της οικογένειας Δασκαλοπούλου, από τον όμιλο Σκάι στο 2,8%, ο Alpha 2,4% όπως και οEnergy, ο Orange 1,3% και ο Αθήνα 984 στο 1%.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

11 σχόλια:

 1. Μπορούν οι άνεργοι Δημότες να πληρώνουν γι' αυτή την υπηρεσία ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπορούν οι άνεργοι δημότες να μην πληρώνουν ΕΡΤ στα τιμολόγια της ΔΕΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι δεν μπορούν και κακώς. Είναι το ίδιο η ΕΡΤ με τον σταθμό του Ηρακλείου ;
  Τι του λείπει του κασιδιάρη ; Μαργαριταρένιος σκούφος !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και το κράτος μπουρδέλο είναι τι να την κάνει την ΕΡΤ, πολιτέλεια ασε που χρωστάει περισσότερο από ότι ο δήμος Ηρακλείου και οι δημότες πληρώνουν τα 30πλάσια για την ΕΡΤ από ότι για το δικό τους ραδιοφωνάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. άσε που αν γίνονταν η προβλεπόμενη διαχείριση μπορεί να μην πλήρωνες τίποτα, αλλά προτιμάς να δικαιολογείς τους άχρηστους μπροστά στην εύκολη λύση αλλά και το χάος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στην κομματικοκρατική τηλεόραση της ΝΕΤ/ERT κλπ. λογοκρίνουν δημοσιογράφους ( που πληρώνονται πάρα πολλά ) και στα ιδιωτικά κανάλια πολλοί δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια λογοκρίνουν ειδήσεις. Το ωραίο είναι ότι νομίζουν πως μας δουλεύουν. Στο Δήμο δεν ξέρω αν γίνεται λιγότερη σπατάλη από την ΕΡΤ , αλλά νομίζω ότι όλοι χρησιμοποιούσαν το σταθμό για τα ρουσφέτια τους και για άλλα, και λειτουργεί ανάλογα με τον κύριο που θέλουν να εξυπηρετήσουν. Το θέμα είναι ότι τώρα ότι αυτός που τους υποσχέθηκε να τους τακτοποιήσει προεκλογικά, αφού τον βοήθησαν και προπαγάνδισαν για λογαριασμό του τους αφήνει ακάλυπτους.
  Καιρός να μπει μια τάξη ανεξάρτητα από πρόσωπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΡΑΦΑ : “ΣΤΡΑΒΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ” ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΛΟΙΔΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ .
  ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ (ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ), (ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΩΡΕΣ – ΩΡΕΣ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ).
  ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΕΙΔΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΠΑΝΤΑ) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝ ΕΞΥΓΙΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ;;;;;;) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΡΓΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΒΟ ΔΡΟΜΟ.
  ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΑΠ ΑΥΤΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΡΑ Η ΜΑΣΑ ΤΕΛΟΣ (τουλάχιστον η πολλή)

  ΥΓ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΖΩΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.
  -ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΠΑΡΑ ΑΡΕΣΤΟΣ.
  -ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΑΦΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ.
  - ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΣΟΥ σε ποιο γρήγορους ρυθμούς (είπαμε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ )

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΡΕ Γ&Δ ΑΚΟΜΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΓΛΥΦΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ (ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ :ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΕΙΔΗΣΗ!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) ΤΟΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΥΧΑΙΟ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ. ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. MH KANETE TO ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΜΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΜΗΤΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ! ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 9.41 ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΣΚΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ/Ε ΥΜΗΤΤΟΥ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ. ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή