ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ?

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την έρευνα της Focus για την ακροαματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών, στην οποία εμφανίζονται μόνο όσοι πληρώνουν για να συμμετέχουν σε αυτή, όπως γίνεται στο σύνολο των μετρήσεων από όλες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Κάποιοι επειδή δεν έβλεπαν τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό στις μετρήσεις θεωρούσαν και θεωρούν ότι δεν τον ακούει κανένας, η αλήθεια όμως είναι ότι αν δεν διαθέσει ένας ραδιοφωνικός σταθμός χρήματα "δεν υπάρχει" στις μετρήσεις.

Το ενδιαφέρον στην τελευταία μέτρηση της Focus ήταν όταν το 24.3% των ακροατών απάντησαν ότι ακούνε άλλους σταθμούς από αυτούς που αναφέρονται στην μέτρηση. Το 24% είναι πολύ σημαντικό ποσοστό αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο πρώτος σε ακροαματικότητα σταθμός έχει καταγράψει ακροαματικότητα 13%. 

Από τους 45 περίπου σταθμούς που εκπέμπουν στα FM οι 26 εμφανίζονται στην λίστα,  ενώ σύμφωνα με την μέτρηση οι 20 υπόλοιποι σταθμοί, ανάμεσα τους ραδιόφωνα της εκκλησίας και τα κρατικά, μοιράζονται το ποσοστό του 24%.

Ανάμεσα σε αυτούς τους 20 ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι και ο Επικοινωνία 94FM στον οποίο όπως και να έχει αναλογεί σίγουρα κάποιο ποσοστό. Κατά την γνώμη μου το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι από 2 - 6% όσο περίεργη και αν σας φαίνεται αυτή η εκτίμηση.

Φανταστείτε να διαθέτει ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διοικητικά και τεχνικά, (η θέση της κεραίας στο Αιγάλεω, δημιουργεί προβλήματα λήψης σε κάποιες περιοχές και δήμους που κάποιοι από αυτούς είναι πυκνοκατοικημένοι), ένα σημαντικό ποσοστό ακροαματικότητας, και οι διοικούντες να το αγνοούν και μάλιστα να θέλουν να τον κλείσουν. 

Σίγουρα η προσωπική μου εκτίμηση είναι εικασία, αλλά όπως και να έχει μετά από την μέτρηση της Focus έχει ενδιαφέρον να μπει επιτέλους ο Επικοινωνία 94FM σε επόμενες μετρήσεις για να δούμε τελικά αν έχω εγώ δίκιο για το ποσοστό ακροαματικότητας ή αν έχει δίκιο η διοίκηση και όσοι θεωρούν ότι το δημοτικό μας ραδιόφωνο δε το ακούει κανένας. 

Ακολουθεί το άρθρο με τα ποσοστά ακροαματικότητας που κατέγραψε η εταιρία Focus 

Απώλειες καταγράφει ο Real. Στην τελευταία μέτρηση ακροαματικότητας από τις 2 Ιουλίου ως τις 14 Οκτωβρίου, ο σταθμός διατηρεί την πρώτη θέση με 13%, αλλά έχει χάσει 2 ½ ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ρεκόρ της του 15,6% κατά το διάστημα 26.03-01.07.2012, όταν και διενεργήθηκαν οι δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Το ενδιαφέρον της μέτρησης που διενεργεί η Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ είναι ο μεγάλος ο αριθμός των ακροατών που ακούν άλλους σταθμούς, δηλαδή όσους δεν περιλαμβάνονται στη μέτρηση που φτάνει, στο 24,3%.

Ο Σκάι παραμένει δεύτερος με 11,1% (11,2%) χωρίς να καταγράφει άλλες απώλειες, ενώ ο Μελωδία συνεχίζει ανοδικά με 9,6% (8,9%). Στο 8,1% (7,1%) ανέβηκε ο Δίεση , στο 7,8% ο Ρυθμός (8,5%) και με 7,2% ο Athens Radio DJ. Στο 7,1% (6,5%) ο RED, με 7% οNovaΣπορ FM και με 6,9% ο Kiss FM. Στον υπόλοιπο ανταγωνισμό, ο Sfera και ο Rock FM έχουν από 6,1% ο καθένας, ο Δρόμος 5,9%, η Λάμψη 5,7%, ο Galaxy 5,4%, ο Best 5,1% ο V FM 4,9% , ο Love 4,5% , ο Εν Λευκώ 4,2% ο Music 4,1% και το MAD Radio 4% . Ο Peper ανεβαίνει σταδιακά και βρίσκεται στο 3,5%, όπως και ο Oasis 3,5%,Play FM που πέρασε στον έλεγχο της οικογένειας Δασκαλοπούλου, από τον όμιλο Σκάι στο 2,8%, ο Alpha 2,4% όπως και οEnergy, ο Orange 1,3% και ο Αθήνα 984 στο 1%.