ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

Κατά καιρούς εμφανίζονται στις διοικήσεις του δήμου, πρόσωπα που στην καλύτερη περίπτωση, κάποτε είχαν κάποια σχέση με το Ηράκλειο, είτε επαγγελματικά ή κατοικούσαν στην πόλη μας, σήμερα έχουν μόνο τα εκλογικά τους δικαιώματα στο Ηράκλειο ενώ κατοικούν σε άλλους δήμους.

Εφόσον κάποιος κατοικεί σε άλλο δήμο, ανεξάρτητα αν κάποτε κατοικούσε στο Ηράκλειο, για πιο λόγο να θέλει να εμπλακεί στα κοινά ενός δήμου που ως κάτοικος δεν έχει σχέση και επί της ουσίας δε τον αφορά η λειτουργία του.
Μπορεί να έχει άποψη για την καθαριότητα του δήμου στον οποίο κατοικεί, γιατί αποτελεί καθημερινή σχέση του με την υπηρεσία και τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά ελάχιστη εικόνα για τον δήμο που διοικεί, μπορεί να μην διασχίζει καν τους δρόμους της πόλης που εξελέγην.
Ακόμα και τα δημοτικά τέλη που πληρώνει εισπράττονται στον δήμο που κατοικεί και όχι στον δήμο που εκλέχθηκε.

Σίγουρα κάποιοι θα πουν ότι είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και οι Ηρακλειώτες τον επέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Αυτό είναι γεγονός και δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την νομιμότητα της εκλογής, παρόλο που στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκαν αιρετοί με περίπου 200 ψήφους από τους 20.854 Ηρακλειώτες που ψήφισαν.

Η απορία αφορά κυρίως τους λόγους για τους οποίους κάποιος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενδιαφέρεται τόσο πολύ να συμμετέχει σε κάτι που του είναι αδιάφορο στην καθημερινότητα του, πόσο μάλλον όταν η ψήφος του μετράει διπλή στο δημοτικό συμβούλιο.