ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Τελικά ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου μας, μπορεί να είναι προβληματικός ως επιχείρηση, αλλά στην ουσία είναι ένα υγειές στοιχείο για τον δήμο.

Όποιος ασχολείται με το ραδιόφωνο αναγκάζεται να ρίξει τις μάσκες!

Στην περίοδο δημαρχίας Γεωργόπουλου, ενώ ο πρώην δήμαρχος προσπαθούσε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στους δημότες – πελάτες, με το που ξεκίνησε την κόντρα με το ραδιόφωνο, αποκάλυψε την πραγματική του εικόνα ή επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες που είχαν αρκετοί για τον χαρακτήρα του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο νυν δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος είχε το προφίλ του καλού παιδιού, επί σειρά ετών συνδικαλιστής, μάλιστα ένας από τους λόγους που παραιτήθηκε από την διοίκηση του Γεωργόπουλου ήταν το σχέδιο της διοίκησης να προχωρήσει τότε σε απολύσεις, ανάμεσα σε αυτές αφορούσαν και τους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Δε τον άφηνες ρε Παντελή τότε τον Γεωργόπουλο να το κάνει, να έχεις σήμερα το κεφάλι σου ήσυχο?

Ο νυν δήμαρχος παρουσιάζει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τον Στ. Γεωργόπουλο, όπως οι σπασμωδικές κινήσεις, η απαλλαγή της όποια ευθύνης ακόμα και αν ο ίδιος είπε κάτι και μετά το ξε-είπε, η ανησυχία του για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που του χαλάνε την εικόνα στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Οπότε να υποθέσουμε ότι όλο το παιχνίδι για έναν δήμαρχο είναι η εικόνα του, και ότι πολλά εξαρτώνται από αυτήν… Πολύ ουσιαστικό!

Ο πρώην συνδικαλιστής και νυν δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος αρνήθηκε να παραβρεθεί σε συνάντηση με τα κλαδικά σωματεία που εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού!

Ο πρώην συνδικαλιστής και νυν δήμαρχος, ενοχλείται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι 8 μήνες, αυτό που είχε να τους πει ήταν «με τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθείτε» Όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος καταδίκαζε τη στάση της δημοτικής αρχής του Σταύρου Γεωργόπουλου, η οποία, όπως τόνιζε, πέρα από ασυνεπής αποδεικνύεται αφερέγγυα και αδιάλλακτη απέναντι στους εργαζόμενους, αφού αρνείται μέχρι και την επικοινωνία μαζί τους περιοριζόμενη σε έκδοση ουδέτερων και αντιφατικών ανακοινώσεων.

«Απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ακόμη και τώρα οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν ενώ δυσκολεύονται να πιστέψουν οποιαδήποτε υπόσχεση, καθώς οι δηλώσεις «ήξεις αφίξεις» περισσεύουν στη δημοτική αρχή. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της Ραδιοφωνίας και ζητούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσει ο εμπαιγμός τους και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση «ΑΚΕΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», αυτά είχε πει μετά την συνάντηση του με τους εργαζόμενους όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος...

Αν ο νυν δήμαρχος ήταν ως συνδικαλιστής στην θέση που είναι σήμερα οι εργαζόμενοι του Επικοινωνία 94FM τι θα έκανε ή τι είχε κάνει σε ανάλογη περίπτωση ως εκπρόσωπος εργαζομένων?

Είμαι ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα, ή ήταν κακός συνδικαλιστής και αντί να εκπροσωπεί τα δίκαια των συναδέλφων του, φρόντισε να έχει καλές σχέσεις με διοικήσεις και πρόσωπα που θα του ήταν χρήσιμες για τις μελλοντικές του πολιτικές βλέψεις, ή με το που ανέλαβε δήμαρχος αποποιήθηκε την επί σειρά ετών συνδικαλιστική του δράση διαπιστώνοντας ότι τελικά οι διοικήσεις έχουν περισσότερες δυσκολίες από τους εργαζομένους και αδίκως οι εργαζόμενοι δε τις αναγνωρίζουν.

Όπως και να το εξετάσεις, υπάρχει ένας παραλογισμός που ακόμα και οι εικασίες είναι μάταιες.

Θα επανέλθω αργότερα στον δήμαρχο, θα ήθελα να ασχοληθώ με τον πρόεδρο της επιχείρησης τον Γρηγόρη Παπαδάτο ακρο-αριστερών πεποιθήσεων, ο ίδιος δήλωνε ΚΚΕ, δε γνωρίζω αν το δηλώνει ακόμα!!

Ο πρόεδρος της επιχείρησης δημοτικής ραδιοφωνίας Ηρακλείου, από τις πρώτες εβδομάδες που ανέλαβε καθήκοντα το μόνο που έλεγε ήταν η πρόθεση του να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση.
Σας παραπέμπω σε μια ανάρτηση του blog που έγινε 02 Ιουλίου 2012 στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων και το παρακάτω:
«Ο πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Γρ. Παπαδάτος από τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στην επιχείρηση με την πρώτη ευκαιρία διαλαλεί το κλείσιμο της.» 

http://irakleionews.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html

Ο κος Παπαδάτος στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης είπε:
«ποτέ δεν έγινε λόγος για οριστική απόφαση κλεισίματος του ραδιοφώνου και απλά έγινε μια επαφή με τους εργαζόμενους, ώστε να διαπιστωθούν οι προθέσεις τους αν προχωρήσει το σενάριο κλεισίματος.» 

Εκτός από αυτό την προηγούμενη Τρίτη, ο πρόεδρος της επιχείρησης με τον Γ.Γ του δήμου σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εργαζόμενους του σταθμού, τους ενημέρωναν ότι η διοίκηση έχει αποφασίσει να κλείσει το ραδιόφωνο. Μάλιστα την επόμενη μέρα στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης αποφάσισαν ομόφωνα να κλείσει το ραδιόφωνο.

Από αυτά τα γεγονότα έχει περάσει περίπου μία εβδομάδα, πολύ σύντομο διάστημα για να μην θυμάται τι είχε γίνει και τι ειπώθηκε, ο κος Παπαδάτος, ο οποίος χωρίς κανένα σεβασμό και χωρίς τσίπα παρουσίασε την κατάσταση στρογγυλοποιημένη στο κορυφαίο όργανο της τοπικής κοινωνίας, το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκθέτει την διοίκηση ο εν λόγω πρόεδρος, εκτός από τις πολλές φορές που το έχει κάνει, κουβαλάει και την ευθύνη για το τίποτα που δεν έγινε στο ραδιόφωνο από την ημέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα.

Παρόλα αυτά παραμένει στην διοίκηση, προφανώς μέσω ειδικών συνθηκών, συνεπώς οι δημότες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές να τον στείλουμε στο σπίτι του, εφόσον δε το κάνει ο Βλασσόπουλος, ο οποίος ούτε καν σκέφτεται ότι θα έχει την ίδια αντιμετώπιση από το εκλογικό σώμα όπως ο φίλος του Γ. Παπαδάτος.

Επίσης παράδοξη μου φαίνεται η στάση της αντιπολίτευσης που ενώ γνώριζε τις εξελίξεις, επέτρεψε στον πρόεδρο της επιχείρησης να παρουσιάσει τα γεγονότα βελούδινα.

Να θυμίσω και στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι τα δημοτικά συμβούλια είναι ιερά και κρίσιμα για τον δήμο και τους δημότες και θα έπρεπε να απαιτούν μεγαλύτερη σοβαρότητα από την διοίκηση στο πως παρουσιάζουν τις θέσεις τους και τα γεγονότα.

Επανέρχομαι στον δήμαρχο Π. Βλασσόπουλο, ο οποίος θέλει να ενημερώσει σε διάφορες συναντήσεις με τους δημότες, για τις συνέπειες της κρίσης και τους ορατούς πλέον κινδύνους που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τι θα πει ο δήμαρχος, όταν οι δημότες πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών στην ΔΕΗ και περιμένουν από τον δήμο να λειτουργήσει ανταποδοτικά. Θα τους πει ότι μειώθηκαν οι ΚΑΠ κατά 30%, κάτι που είναι λογικό αφού οι μειώσεις στις αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων είναι πλέον μειωμένες στο αντίστοιχο ποσοστό?

Θα τους πει ότι φταίει το ραδιόφωνο το οποίο έχει πληρωθεί 3 μήνες για το 2012 οπότε θα παρουσιάσει ένα πλασματικό ποσό που είναι το κόστος του, το οποίο τελικά δεν επιβαρύνει το ταμείο του δήμου αφού δεν έχει χρήματα να το πληρώσει.

Θα πει στους δημότες ότι κάνει ότι μπορεί για να πληρώσει προμηθευτές τους οποίους τους πληρώνει από την ημέρα που ανέλαβε και ακόμα οι οφειλές δεν έχουν τελειώσει?

Θα τους μιλήσει για την Τρόικα, θα τους εξηγήσει ότι τελικά το φεστιβάλ μπύρας δεν τα πήγε όπως υπολόγιζε, και ενώ δε θα επιβαρύνονταν ο δήμος τελικά κόστισε?
Ή μήπως θα πει ότι τελικά δεν επιβαρύνθηκε ο δήμος και ότι το όποιο κόστος θα το πληρώσει η ΚΕΑΕΔΗΑ?

Μήπως θα επιχειρήσει να ρίξει αλλού ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος μας σήμερα σε προηγούμενες διοικήσεις, ενώ προεκλογικά μίλαγε για ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, αλλά προκειμένου να μην βγουν φιλαράκια του στην σέντρα απέφυγε να ζητήσει οποιοδήποτε έλεγχο για την διαχείριση του παρελθόντος?

Είναι πλέον αργά δήμαρχε.

Ο κόσμος πληρώνει και δε μπορεί να κάνει αλλιώς, τα δημοτικά τέλη, και περιμένει από τον δήμο αυτά τα χρήματα να πιάσουν τόπο.
Αυτό που βλέπει ο κόσμος είναι ότι όχι μόνο τόπο δε πιάνουν τα χρήματα του, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει και δεν υπάρχει κάποιος που να αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση.

Πάντα φταίει κάποιος άλλος εκτός από την νυν διοίκηση!

Σήμερα φταίνε πολλοί, εκτός από τις προηγούμενες διοικήσεις, φταίνε τα μνημόνια, φταίει η τρόικα, φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φταίμε όλοι αφού μαζί τα φάγαμε και πάει λέγοντας…

Ο κόσμος αυτά που είναι να πληρώσει τα πληρώνει, και μάλιστα πληρώνει περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια, και το αποτέλεσμα είναι χειρότερο.
Οι Ηρακλειώτες δεν απαιτούν να γίνουν έργα στο Ηράκλειο, αλλά τα αυτονόητα που όσο περνάει ο καιρός, μοιάζουν πολυτέλεια.

Θα ήταν πιο ενδιαφέρον σε αυτές τις συναντήσεις με τους δημότες ο δήμαρχος να απολογηθεί για εκείνα που δεν έκανε όταν έπρεπε, για εκείνους που κάλυψε σε βάρος του δημόσιου χρήματος και δημόσιας ευθύνης, από το να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί για τα χειρότερα που θα αντιμετωπίσουν οι δημότες στο μέλλον.

Προφανώς ο δήμαρχος κοιμάται ήσυχος, όπως για τους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού που είναι απλήρωτοι 8 μήνες, όπως ο ίδιος είπε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.