Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2012

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Σε υπόθεση «περίεργων» και παράνομων μεταθέσεων εμπλέκεται ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Υπάλληλοι που εργάζονταν επί θητείας του στον δήμο, με αφορμή κάποιες μεταθέσεις υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκαν, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας τόσο τον πρώην δήμαρχο όσο και τον τότε γενικό γραμματέα του δήμου, κ. Ηλία Θεοδώρου, για παράβαση καθήκοντος τον πρώτο και για άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος τον δεύτερο.

Μάλιστα, η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Κακλαμάνη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Οι… περίεργες μεταθέσεις

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο του 2007. Τότε, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Διαμερισμάτων, κυρία Κυριακούλα Δήμα, πληροφορήθηκε από συναδέλφους της ότι με απόφαση του δημάρχου έγιναν υπηρεσιακές μετακινήσεις προσωπικού και δη προϊσταμένων Διευθύνσεων Οργανικών Μονάδων.

Μεταξύ των ονομάτων των υπαλλήλων που μετακινήθηκαν υπήρχε και αυτό της κυρίας Δήμα, η οποία απομακρύνθηκε από τη θέση της και τοποθετήθηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του δήμου.

Μετακίνηση η οποία όμως, σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν. 3584/2007, είναι παράνομη και δεν προβλέπεται για διευθυντές Οργανικών Μονάδων. «Μετακίνηση υπαλλήλου από μία οργανική μονάδα του ιδίου Ο.Τ.Α. πραγματοποιείται με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμού οργάνου… Μετακίνηση προϊσταμένου οργανικής μονάδας γίνεται μόνο σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας αντίστοιχου επιπέδου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο νόμος.

Από τη στιγμή που στο γραφείο του γενικού γραμματέα του δήμου δεν προβλέπεται οργανική θέση προϊσταμένου διευθύνσεως, αλλά στελέχωσή της μόνο με διάθεση υπαλλήλων όλων των βαθμών και κλάδων, ήταν φανερό ότι η μετακίνηση ήταν παράνομη, με αποτέλεσμα η υπάλληλος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να δικαιωθεί.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι η κυρία Δήμα δεν είναι η μόνη υπάλληλος η οποία μετακινήθηκε παράνομα. Το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση ενός προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, ονόματι Σ. Κ., ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του και κλήθηκε, επίσης, να υπηρετήσει στο γραφείο του γενικού γραμματέα.

Μετά όμως την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, ο υπάλληλος δικαιώθηκε, καθώς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε την απόφαση του τότε δημάρχου, κρίνοντάς την παράνομη.

Υπάρχει δόλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές, στον κ. Κακλαμάνη αλλά και στον συγκατηγορούμενό του αποδίδεται δόλος. Παρότι η κυρία Δήμα ζήτησε την ανάκληση της απόφασης τόσο από τον δήμο όσο και από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, εκείνη δεν ακυρώθηκε αλλά παρέμεινε ενεργή.

Τελικώς, οι εισαγγελικές Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος και άσκησε ποινική δίωξη τόσο κατά του κ. Κακλαμάνη όσο και του κ. Θεοδώρου.

«Υπό τα πραγματικά αυτά περιστατικά και δεδομένα υφίστανται επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής διώξεως για την καταγγελθείσα πράξη της παράβασης καθήκοντος εις βάρος του δημάρχου Αθηναίων και για άμεση συνέργεια εις βάρος του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων. Δεχόμαστε την προσφυγή και παραγγέλλουμε την άσκηση ποινικής διώξεως» καταλήγει ο εισαγγελέας.

Δείτε τα έγγραφα


Άξιον αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι, μολονότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη διαφαινόμενη διάπραξη του αδικήματος, η δίκη του πρώην δημάρχου δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η δικάσιμος είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί πέρυσι, ωστόσο αναβλήθηκε. Πριν από λίγες ημέρες αναμενόταν να γίνει η εκδίκασή της, όμως δόθηκε εκ νέου αναβολή, καθώς ο κ. Κακλαμάνης καλύπτεται πλέον από τη βουλευτική ασυλία.

Από το www.zougla.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

13 σχόλια:

 1. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΌ Γ.Γ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ...

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ (?)?

  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΕΑΕΔΗΑ ???

  ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και να θέλουν να κρυφτούν δεν υπάρχει πλέον τρόπος και μέρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ.
  ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;;;;;;;;;;
  ΤΟ ΤΟΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ :
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ, ΟΛΩΝ (ή ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
  Οπότε μην ………………..

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG ΜΑΚΑΚΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

  Η ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΚΩΛΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό πάντως το έβγαλε ο Μάκης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παυ σε ρε Σταυρο ......τουλαχιστον εσυ ησουν πιο μαγκας .....

  Που να το φανταζομασταν οτι θα τον αποζητουσαμε.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. http://www.tsantiri.gr/oikonomia/xekinoun-elegchi-se-51-dimosious-foris-me-aplirotes-ipochreosis.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κυριοι διαχειριστης του blog ειναι πλεον σιγουρα ο Κος Κυριακακης . Αληθεια τι του εκαναν και εχει αρχισει τετοια πραγματα . Μαλλον η Κα Γαλακτοπουλου του κανει νερα . Σαν ανθρωπος μεσα απο τον δημο ενα εχω να πω "Κωστα οτι φας και τα αλλα χωστα " (ατακα χωριατικη) . Παντως ο Θεοδωρου (κυριος δεν εχει , παςι σε αυτους που εχουν εστω και λιγη τσιπα ) δεν θα φυγει νυχτα . Μεσημερακι και θα παρασυρει και τον Βλασσοπουλου (ισχυει το παραπανω για το κυριος) .
  Τα βαλε πλατη τελειωσαν τωρα εχει παρε σανιδα βρεγμενη , αλλα ο Βλασσοπουλος δεν εχει πλεον την πιγμη να εμφανιστει στα καφε του παλαιου ηρακλειου θα φαει φτυσιμο και θα τρεχει σαν τον Βεγγο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΤΕ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΔΙΟΡΘΩΣΗ
  ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΤΕ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ρε Γ&Δ θα πεις χαιρετισματα στην μανα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. νόμος 3852/10 (καλλικράτης)
  άρθρο 58
  αρμοδιότητες του Δημάρχου
  ......
  δ) Eίναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του δήμου. Ως προϊστάμενος όλου του προσωπικού του δήμου εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισμό, τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου.

  Να πάψουν κάποιοι να ξεπλένουν τις ευθύνες του Δήμαρχου, στοχοποιώντας μόνο τον γενικό.
  Ο Θεοδώρου έχει τεράστιες ευθύνες αλλά τις μεγαλύτερες τις έχει ο Δήμαρχος. Και εδώ και στην Αθήνα.
  Και όσοι θέλουν στ αλήθεια να σπάσει το απόστημα, να στοχοποιήσουν όλο το σάπιο σύστημα, όχι ό, τι τους βολεύει στις μελλοντικές "συνεργασίες" και αλλαξοκ...λιές μεταξύ πρωην και νυν διοικούντων, που αλλάζουν ταμπέλες αλλά δεν αλλάζουν αντιλήψεις και πρακτικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή