ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον δήμο μας, με την δημοτική αρχή να δίνει ρεσιτάλ κωλοτούμπας.

Την προηγούμενη Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή παρουσίασε σχέδιο εξυγίανσης για την λήψη δανείου 7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στη λίστα των μέτρων-δράσεων για την τόνωση των εσόδων και περιορισμό των εξόδων συμπεριλαμβανόταν και το δημοτικό ραδιόφωνο Επικοινωνία FM.

Αρχικά στην εισήγηση γινόταν λόγος για κλείσιμο του μέσου, κάτι που διορθώθηκε με τη λέξη εξυγίανση με παρέμβαση του Δήμαρχου που έκανε λόγο για “τυπογραφικό λάθος”. Ο Δήμαρχος την προηγούμενη Τρίτη είπε πως η διοίκηση εμμένει στην πρόταση της για δυνατότητα απορρόφησης των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι μόνο από τον οικείο ΟΤΑ. Διαφορετικά όπως είπε θα μπει πλαφόν στους μισθούς των εργαζομένων και μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν γίνει συζητήσεις, όπως είπε, με εκπροσώπους του σωματείου τους. “Ποτέ δεν μιλήσαμε για κλείσιμο” δήλωσε ο κ. Βλασσόπουλος που φάνηκε πάντως να μην πείθει κάποιους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης όπως την κα Κατσινοπούλου που άφησαν αιχμές στις τοποθετήσεις του για το θέμα και τις προθέσεις της διοίκησης.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πιθανόν μετά από μια εβδομάδα διαπίστωσαν ότι δε θα έπρεπε να πειστούν από τα λεγόμενα του δημάρχου Π. Βλασσόπουλου, καθώς ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης με τον Γ.Γ. του δήμου, κάλεσαν κατ΄ ιδίαν τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσαν ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για το κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφώνου και ότι θα πρέπει να επιλέξουν αν συμφωνούν να μεταφερθούν στον δήμο ή να πάνε σπίτια τους.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε η δημοτική ομάδα με θέμα το δημοτικό ραδιόφωνο, τελικά κατέληξαν στο να αποφασίσουν να το κλείσουν. Η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας έγινε 2 μέρες μετά την συνάντηση της διοίκησης με τους εργαζόμενους όταν ο Γ.Γ. του δήμου μιλούσε για ειλημμένη απόφαση, και ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δε γνώριζαν τίποτα για καμία απόφαση. Φυσικά αυτό όπως φάνηκε δεν απασχόλησε κανέναν από τους δημοτικούς συμβούλους και σύσσωμη η δημοτική ομάδα συμφώνησε στην ειλημμένη απόφαση που είχε παρθεί έτσι και αλλιώς πριν από την συνεδρίαση!

Η απάτη της διοίκησης στην πρόταση που παρουσίασε την Τρίτη ο Γ.Γ. του δήμου αλλά και στο σχέδιο για την λύση της επιχείρησης είναι ότι η δημοτική αρχή παρουσιάζει ότι μπορεί να μεταφέρει τους εργαζόμενους που συμφωνούν, στον δήμο με συμβάσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σήμερα οι εργαζόμενοι του Επικοινωνία 94FM μοίρασαν έγγραφο που είχε αποσταλεί από την περιφέρεια στον δήμο Φυλής, στο οποίο ο δήμος Φυλής επιδίωξε την μεταφορά των εργαζομένων του δικού του Ρ/Σ στον δήμο, και η περιφέρεια έκρινε ότι δε μπορεί και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο!

Εκτός από το να προσπαθεί η δημοτική αρχή να ξεγελάσει την αντιπολίτευση, επινοεί κούφιες προτάσεις για τους εργαζόμενους, δήθεν για να τους εξασφαλίσει και να μη τους πετάξει στον δρόμο.

Με την χθεσινή απόφαση της δημοτικής ομάδας, θα χάσουμε σαν δήμος ένας περιουσιακό μας στοιχείο και θα «απολύσει» ο δήμος τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο! Αυτό ψήφισε χθες σύσσωμη η δημοτική ομάδα, που αρκετοί από αυτούς μάθανε τελευταίοι ότι είχε προαποφασιστεί χωρίς να ρωτηθούν ή να συζητηθεί η λύση της επιχείρησης!!!!

Το εντυπωσιακό είναι, ότι υπέρ του κλεισίματος του ραδιοφώνου τάχθηκαν και οι αριστεροί σύμβουλοι της πλευράς του Βλαντή και ο ίδιος ο Γ. Βλαντής!

Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή είναι απόλυτα συντονισμένη με την λογική της τρόικας, ότι πρέπει να γίνουν θυσίες για να εξοικονομηθούν χρήματα, και να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές με γνώμονα τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους ή την κοινωνία, κατά τα άλλα η δημοτική αρχή είναι κατά του μνημονίου, όταν θέλει να το εφαρμόσει πριν το επιβάλλει η όποια τρόικα!

Η χθεσινή επικίνδυνη απόφαση της δημοτικής ομάδας, δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό η λύση της επιχείρησης του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού να είναι η απαρχή και για περαιτέρω «διαρθρωτικές αλλαγές» όπως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, η ιδιωτικοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων υπηρεσιών που ανήκουν στον δήμο.

Έχει εγκατασταθεί παράρτημα της τρόικας στον δήμο Ηρακλείου?
Ψηφίσαν οι Ηρακλειώτες τροικανή διοίκηση και δε το γνωρίζουν?
Ψήφισαν δήμαρχο που αντί να διαχειριστεί και να εξυγιάνει, θα ιδιωτικοποιεί και θα βάζει λουκέτο στην περιουσία του δήμου?
Ψήφισαν οι Ηρακλειώτες δημοτικούς συμβούλους μαριονέτες, που χωρίς καμία προσωπική κρίση ή ευθύνη πειθαρχούν στις αποφάσεις μιας παρεούλας?