ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Το δόγμα της εποχής είναι η εξασφάλιση χρημάτων με όποιο κόστος.
Ένα παραμύθι που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην ανέχεια και την μιζέρια.

2 χρόνια έχουν περάσει από την εφαρμογή του δόγματος στην χώρα μας, μειώθηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι σπατάλες… και το αποτέλεσμα πιο είναι?

Οι πολιτικοί είτε είναι εθνικοί ή τοπικοί, αφοσιωμένοι στο δόγμα της αποτυχίας, προσπαθούν να κερδίσουν την υποστήριξη μας σε αποφάσεις και ενέργειες που είναι βέβαιο ότι θα μας καταδικάσουν οικονομικά και κοινωνικά.

Βασισμένοι στο γνωστό παραμύθι του «παραλάβαμε χάος» και με την γνωστή ανευθυνότητα του να απαλλαγούν από «αγκάθια» που χρειάζονται κότσια για να αντιμετωπιστούν, είναι ικανοί να διαστρεβλώσουν όποια αλήθεια και το χειρότερο να καλύψουν προκατόχους τους που συντέλεσαν και ευθύνονται για το «αδιέξοδο», θυσιάζοντας ανθρώπους και οικογένειες ακόμα και την ίδια την κοινωνία που τους εξέλεξε.

Υπάρχουν βέβαια δημότες ή πολίτες που τσιμπάνε στις διάφορες τυποποιημένες δικαιολογίες των πολιτικάντηδων ή ακόμα και στην τρομοκρατία που προσπαθούν να δημιουργήσουν για να χρεώσουν ότι δε μπορούν να διαχειριστούν σε μια μαύρη προοπτική που δεν έχει όνομα, δεν έχει πρόσωπο.

«Αν δεν πάρουμε την δόση μέχρι τον Νοέμβριο, είμαστε τελειωμένοι»
«Τον επόμενο μήνα δεν ξέρουμε αν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου θα αρκέσουν για να πληρωθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι»
«Αν δεν έρθουν τα χρήματα από την ΔΕΗ μπορεί ο δήμος να βάλει λουκέτο»…
είναι μερικές από τις συχνές ατάκες που ακούς από τους αιρετούς οι οποίοι περιμένουν… περιμένουν… περιμένουν… το μάννα εξ ουρανού για να κάνουν διοίκηση.

Και σα να μη φτάνει αυτό, φροντίζουν, για πολιτικούς λόγους?, από βλακεία? εξαιτίας της ανικανότητας να δώσουν λύση? επειδή ζουν στην κοσμάρα τους? να ακολουθήσουν την αποτυχημένη τακτική των τελευταίων χρόνων, «να κλείσουμε το μαγαζί για να εξασφαλίσουμε χρήματα»!

Έχετε ακούσει κανέναν από δαύτους να μιλάει για αναζήτηση και απόδοση ευθυνών? έχετε ακούσει κάποιον να μιλάει για απόδοση της δικαιοσύνης?

Αντίθετα, παπαρολογούν και προσπαθούν να χρεώσουν τις ευθύνες στην κακιά ώρα ή στην δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, λες και δημιουργήθηκε μόνη της, και ακόμα χειρότερο προσπαθούν να χρεώσουν ευθύνες σε όμηρους εργαζόμενους, λες και αυτοί ήταν που ασκούσαν διοίκηση και έπαιρναν αποφάσεις και ήρθε η ώρα να πληρώσουν.

Και κερατάς και δαρμένος ο εργαζόμενος που έχει να πληρωθεί 8 μήνες και κατά τα άλλα κοστίζει!
πως γίνεται να κοστίζει κάποιος που δεν πληρώνεται δε το έχω καταλάβει, είναι φαίνεται το καινούργιο μοντέλο οικονομίας, όπως οι δόσεις που «λαμβάνει» η χώρα και που πάνε στις τράπεζες αλλά τις χρεώνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι, είναι σαν αυτά που φάγαμε όλοι μαζί…

Είναι σα να διαβάζει κάποιος ένα παραμύθι πριν αποκοιμηθείς και ξυπνάς από εφιάλτη.

2 χρόνια βασισμένοι σε αυτό το παραμύθι περιμένουμε πότε επιτέλους θα πιάσουμε πάτο.

Δεν ξέρω πόσο τυχαίο ήταν, ότι ο δήμαρχος μας, το έπαιζε αντιμνημονιακός, μέχρι που ανέβηκε η ΝΔ και ο Σαμαράς στην εξουσία.

Δεν ξέρω πόσο τυχαίο ήταν το ορθογραφικό λάθος που αντί για «εξυγίανση» έγραφε «κλείσιμο» στο σχέδιο για την αξιοποίηση του νέου δανείου.

Δεν ξέρω τι ρόλο παίζει ο δήμαρχος μας και η διοίκηση του δήμου και κατά πόσο τους ενδιαφέρει η λειτουργία του δήμου ή το να βάλουν πλάτη στην αντικοινωνική λαίλαπα των υπαλλήλων της τρόικας συντρόφων τους.

Τους φάγαμε στην μάπα, τους χορτάσαμε, μας ξεσκίσανε και δε σταμάτανε…