ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΔΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΡΧΕΣ


Μάλλον αναμενόμενο ήταν ότι θα συνέβαινε και αυτό. Καφετέρια στην οδό Ικάρων αξιοποίησε ένα πολύ μικρό ελεύθερο χώρο για να τοποθετήσει τραπεζοκαθήσματα. Η δημοτική αρχή πως θα μπορούσε να το αρνηθεί εφόσον το ίδιο έγινε με παρακείμενη καφετέρια πριν από 2 χρόνια περίπου. 

Αν δεν έχετε επισκεφτεί την καφετέρια πιθανόν να μην έχετε αντιληφθεί το γεγονός, που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αδυναμία της διοίκησης σε αυτό το θέμα. 

Το παράδοξο είναι ότι οι καφετέριες και τα εδεσματοπωλεία της πλατείας τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει κατάληψη σχεδόν και στο τελευταίο τετραγωνικό ελεύθερων χώρων, παρόλα αυτά τα οφειλόμενα στον δήμο δε φαίνεται να έχουν αλλάξει. Όπως είπε σε δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος οικονομικών τα μαγαζιά της πλατείας καλούνται να πληρώσουν 100.000 ευρώ ετησίως όταν τα τέλη από τις λαϊκές αγορές είναι 60.000 ευρώ ετησίως!!!!

Προφανώς κάτι δε πηγαίνει καλά με το θέμα των εσόδων που αφορούν τα καταστήματα στην κεντρική πλατεία κυρίως. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει αδιαφάνεια για το πόσα πρέπει να εισπράττει ο δήμος μας και πόσα τελικά εισπράττει και αν τα εισπράττει. 

Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία εκτός από αιρετούς θα προβλέπει και την τυχαία επιλογή δημοτών η οποία θα ελέγχει το πόσα τετραγωνικά ή πόσα τραπεζοκαθήσματα έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους, το πόσο που οφείλει ο κάθε επιχειρηματίας στον δήμο, και φυσικά αν εισπράττονται αυτά τα ποσά από τον δήμο. 

Δε μπορεί από την μία να κλαίγονται οι επιχειρηματίες ότι δεν έχουν δουλειά και από την άλλη να κάνουν επέκταση σε κοινόχρηστους χώρους. Τι νόημα έχει κάποιος να τοποθετήσει επιπλέον τραπεζοκαθήσματα όταν, υποτίθεται, δεν έχει πελάτες?