ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Η σημερινή Δημοτική Αρχή στο Ηράκλειο Αττικής κατάφερε να εκλεγεί επειδή σε πολύ μεγάλο βαθμό έπεισε τους πολίτες ότι έρχεται για να ανατρέψει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου.

Δημιούργησε την εντύπωση ότι έρχεται για να επαναφέρει την ομαδικότητα στην άσκηση της εξουσίας και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαχείριση της καθημερινότητας τους, ιδιαίτερα δε μετά από μια τετραετία η οποία όπως έδειξε και το αποτέλεσμα των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών του 2010, μόνο ως «μαύρο κεφάλαιο» στον τόμο της σύγχρονής πολιτικής ιστορίας της πόλης αυτής, μπορεί να περιγραφεί.

Εγγυήθηκε επωνύμως και εγγράφως ότι θα δημιουργήσει στο βαθμό του δυνατού ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου και ότι θα βάλει σε ροή ανόδου όλες τις υπηρεσίες του, μεταξύ των οποίων είναι και το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94.0 fm».

Σήμερα, δύο χρόνια σχεδόν μετά την εντολή των πολιτών, η σύμπραξη -μόνο και μόνο- για την ανάληψη της εξουσίας & το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων προς χάριν των ούτως ή άλλως εύθραυστων πολιτικών ισορροπιών της «ΑΚΕΠ» με την «Ηράκλειο – Επόμενη Μέρα» έρχεται να ξεπεράσει σε αναποτελεσματικότητα και διοικητική ανεπάρκεια την τετραετία του «Ναβουχοδονόσωρ» τόσο σε ζητήματα της ραδιοφωνίας, όσο και σε άλλες πτυχές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Δεν έχει καμία σημασία να στέκεται κανείς σε όσα έχουν ειπωθεί εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αυτής αναφορικά με το λειτουργικό μέλλον του «Επικοινωνία 94.0 fm».

Απλώς γιατί σε επίπεδο διατελεσάντων Δημάρχων αλλά και σε επίπεδο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων έτσι όπως αυτές εκπροσωπούνται στο ανώτατο όργανο της πόλης από το 2006 και μετά, όλοι γνωρίζουν τα πορίσματα των εκθέσεων που έχουν συντάξει ορκωτοί λογιστές για τα έτη από το2008 έως και το 2011 για το λειτουργικό κόστος του συγκεκριμένου ΜΜΕ.

Βεβαίως το γεγονός ότι κατά παραγγελία των διοικήσεων του Δήμου έχουν συναφθεί από ορκωτούς λογιστές μελέτες για την οικονομική βιωσιμότητα του «Επικοινωνία 94.0 fm» δεν λέει τίποτα. Οι ορκωτοί λογιστές είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και μάλιστα (δικαίως) καλά αμειβόμενοι. Και ως ιδιωτικοί υπάλληλοι παρουσιάζουν τα πορίσματα των μελετών που τους έχουν παραγγείλει οι διοικήσεις του Δήμου.

Η σημερινή διοίκηση της Ραδιοφωνίας η οποία έχει προχωρήσει από την αρχή της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε σύναψη συνεργασίας με λογιστή και νομικό σύμβουλο της απολύτου εμπιστοσύνης της (τακτική στην οποία είχαν προχωρήσει όλες οι διοικήσεις του Μέσου από το 1990 και εντεύθεν) συνεχίζει την παρελκυστική τακτική των προκατόχων της.

Δεν τρέχει τίποτα. Το πολιτικό προσωπικό της πόλης αυτής είναι ανακυκλώσιμο. Και ως υλικό προς ανακύκλωση πρέπει να κρατάει τα προσχήματα για να πηγαίνει «Σόι το Βασίλειο» και για να κρατιούνται οι τόνοι σε ευπρεπή επίπεδα στον -όχι και τόσο- «Μυστικό Πόλεμο των Εξουσιών» στο Ηράκλειο Αττικής.

Δεν υπάρχει καμιά διαφορά των όσων ισχύουν σήμερα σε σχέση με το παρελθόν. Όταν και όσο διοικούσε το τιμόνι του Δήμου το σύστημα ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε άλλοτε πιστά και άλλοτε όχι και τόσο πιστά τις επιταγές των Κυβερνώντων. Όταν και όποτε διοικούσε το σύστημα ΝΔ εφάρμοζε πιστότατα της επιταγές των υποστηρικτών του.

Τώρα οι συνεργαζόμενοι πόλοι της Δημοτικής Αρχής προέρχονται κατά ένα μεγάλο μέρος από τη ΝΔκαι κατά ένα μικρότερο μέρος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Οι σημερινοί διοικούντες μέσα από τις πράξεις τους υιοθέτησαν ένα «αντιμνημονιακό» προφίλ γιατί έτσι επιτάσσουν οι καιροί ή απλώς γιατί αυτό «πουλάει» καλύτερα.

Στην πραγματικότητα οι ίδιοι είναι πλήρως υποταγμένοι στις επιταγές της «Τρόϊκας» με τις οποίες είναι πλήρως συνυφασμένοι όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ) της τρικομματικής Κυβέρνησης «Εθνικής Αποτυχίας» που κάποιοι επικοινωνιολόγοι βάφτισαν ως Κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας».

ΥΓ: Κύριες και κύριοι της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής η Δημοτική Ραδιοφωνία ανήκει (μόνο) στους φορολογούμενους δημότες της πόλης αυτής.

ΥΓ1: Εσείς (όπως και όλοι οι προκάτοχοι σας) απλώς έχετε την εντολή από τους Δημότες να διαχειριστείτε τη διοίκηση της και σε εκείνους είστε υποχρεωμένοι να δώσετε λόγο.

ΥΓ2: Η χώρα έχει παραδοθεί στις ορέξεις των δανειστών της και οι διάφοροι «Εθνοσωτήρες» έχουν διαλύσει την αξιοπρέπεια του κάθε Έλληνα φορολογούμενου και στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής ακόμη κρύβουν και τρίβουν…

ΥΓ3: Διπλό στο Μονπελιέ να δω από το Θρύλο και τίποτα στον κόσμο…

ΥΓ 4: Σας χαιρετώ και πάλι μουσικά μέσα από τη δουλειά των Active Member «Της φτιάξης μας τα λάθια» και κάποιους στίχους από το άσμα «Μικρέ μου επίγονε»…
…Μικρέ μου επίγονε σε καλούν να κυβερνήσεις… Είχες εικόνες και χιλιάδες αφηγήσεις… Κρατάει η σκούφια σου από μεγάλο τζάκι… στην πόλη αυτή η εξουσία πάει τρενάκι… Μικρέ μου επίγονε να ξέρεις ο προκάτοχος σου ήταν επίσης εκλεκτός και όχι εχθρός σου…

... Στέκουν οι ψοφημοφάγοι ξανά στις πολεμίστρες
και ο φόβος κρύβει τα βελόνια πάνω στις κουβαρίστρες
μα στην αρματοθήκη μου πίσω απ' το ρεζιλίκι μουέχω ένα ΟΧΙ να το ζώσω φισεκλίκι μου…


Από το Facebook του Κ. Τατούλη
https://www.facebook.com/ktatoulis