ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δημιουργικές συναντήσεις της για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ζεστό χώρο του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης (Κουντουριώτου και Νεότητος).

Η πρώτη συνάντηση για φέτος είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 18.00. Το βιβλίο που θα συζητηθεί είναι “Η πόλη και τα σκυλιά” του νομπελίστα Περουβιανού συγγραφέα Μάριο Βάργκα Λιόσα.

Η περσινή περίοδος λειτουργίας της Λέσχης υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική. Φέτος, πέρα από τη συνέχιση των δράσεών της, η Λέσχη φιλοδοξεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η δράση «Λογοτεχνία και Κινηματογράφος» με σκοπό την προβολή κινηματογραφικών έργων σε συνδυασμό πάντα με τα κείμενα που διαβάζονται και αναλύονται από τα μέλη της και τα οποία έχουν διασκευαστεί και μεταφερθεί με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη.
Σημειώνεται ότι στο δεύτερο μέρος της πρώτης αυτής συνάντησης προσκεκλημένος θα είναι ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος με την ευκαιρία της εκδήλωσης που οργανώνει η Βιβλιοθήκη στη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές των νεοελληνικών γραμμάτων, του Νικηφόρου Βρεττάκου (1912-1991) στα πλαίσια του «Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου», όπως έχει ανακηρυχθεί το 2012 από το Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή τη συμπλήρωση100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το έργο του πάνω σε ποίηση του αγαπημένου του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου.

Από το www.xtypos.gr