Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Αγαπητοί εργαζόμενοι, συνάδελφοι, με την ψήφιση του νέου μεσοπρόθεσμου η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια καθολική και συστηματική επίθεση με σκοπό την απαξίωση του θεσμού που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Η επίθεση αυτή στρέφεται κατά των αιρετών, δυσχεραίνοντας την δουλειά και την αξιοπρεπή λειτουργία τους, κατά των εργαζόμενων καταρρακώνοντας τους μισθούς τους, απολύοντας εργαζομένους, θέτοντας σε επισφάλεια τις θέσεις αυτών που παραμένουν, κατά των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν το τελευταίο χαράκωμα του κοινωνικού κράτους λόγω της οικονομικής ασφυξίας των ΟΤΑ και τέλος κατά του ίδιο του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιχειρώντας να καταργήσουν την Συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της.

Η συστηματική δυσφήμιση της Τ.Α. η οποία καλλιεργείται και με την ανοχή ή και την συνενοχή των Μ.Μ.Ε. επιδιώκει να αναδείξει τους Δήμους ως κέντρα διαφθοράς και Αναξιοκρατίας ως συστατικούς παράγοντες του Δημόσιου Χρέους. Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Οι ΟΤΑ είναι από τους πιο αυστηρά ελεγχόμενους φορείς Κυβέρνησης με πάνω από 12 εποπτικούς μηχανισμούς να ασκούν έλεγχο σε κάθε τους πράξη.

Το συνολικό χρέος των Δήμων ανέρχεται σε 2,6 δις € εκ’ των οποίων 1,7 δις € είναι δανειακές υποχρεώσεις και 0,835 δις € είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το χρέος αυτό αναλογεί στο 0,8% του συνολικού δημόσιου χρέους. Αντιστοιχεί στο μικρότερο ποσοστιαία χρέος σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι οι Δήμοι δεν είναι αυτοί που δημιούργησαν το χρέος. Ας πάψουν πλέον να συκοφαντούν την Αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί δε, ότι ακόμη και με τους υπολογισμούς της Κυβέρνησης που σαφώς υπολείπονται της πραγματικότητας, η Κυβέρνηση οφείλει στους ΟΤΑ 1,7 δις € από παρανόμως παρακρατηθέντες πόρους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση που κλήθηκε από την 1-1-2011 να εφαρμόσει το Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», στο μέσο της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν αντιμετώπισε μόνο τις τεράστιες περικοπές των πόρων για τη λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και την τραγική μείωση προσωπικού εξαιτίας της συνταξιοδότησης πολύ μεγάλου αριθμού τακτικών υπαλλήλων χωρίς αντικατάστασή τους και πάνω από το 60% υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι στους Δήμους είναι αυστηρά απαραίτητοι.

Αρμοδιότητες πολύ σημαντικές ασκούνται εκ των ενόντων ή δεν ασκούνται καν από πολλούς Δήμους αλλά από τις πρωτεύουσες των νομών στις οποίες μετετάγει περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ενώ μεγάλος αριθμός νησιωτικών και μικρών ορεινών Δήμων στηρίζονται αποκλειστικά στο πολιτικό προσωπικό τους αφού κάποιοι δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο! Και όλα τα παραπάνω τη στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το κοινωνικό κράτος μέσα από τις δομές και τις δράσεις της καθώς και για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη.

Σαν να μην έφταναν αυτές οι αξεπέραστες δυσκολίες και ενώ από 1-1-2013 περισσότερες από 200 νέες αρμοδιότητες που αγκαλιάζουν όλο το παραγωγικό φάσμα και τη λειτουργία του κράτους περιέρχονται στους Δήμους, το ίδιο χρονικό διάστημα βρίσκει εφαρμογή το καθεστώς της Διαθεσιμότητας, όπως προβλέπεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο.

Οι ενδεχόμενες όμως απολύσεις δημιουργούν μιαν εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες στους Δήμους, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς τους, και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει. Αντίθετα η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και δεν μας βρίσκει αντίθετους.

Η επίθεση αυτή λοιπόν εξηγείται μόνο από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μη έχοντας την πολιτική βούληση να παρέμβει και να αναδιαρθρώσει το ``Βαθύ Κράτος’’ επιλέγει τον εύκολο στόχο που πάντα ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση οφείλουμε πρώτα από όλα στους δημότες αλλά και στους εργαζόμενους του Δήμου να μην καταθέσουμε τα όπλα. Να μην αποδεχτούμε στωϊκά την κατάλυση των συνταγματικών θεσμών, του δικαιώματος της εργασίας, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Μέσα στη συνολική ηθική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, είμαστε ο θεσμός που εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους πολιτών, αποτελούμε το στήριγμα των αδυνάμων και του κοινωνικού κράτους. Αυτό το ζούμε καθημερινά, άσχετα με μεθοδευμένες κινήσεις αμαύρωσης των Αυτοδιοικητικών θεσμών στα ΜΜΕ και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Έχουμε λοιπόν η σημερινή γενιά αιρετών στους ώμους μας τη μεγάλη ευθύνη να υπερασπιστούμε τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς , τα συμφέροντα των κατοίκων, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης.

Δεν είναι μόνο οι απολύσεις ο άμεσος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε. Πάλι σε λίγες μέρες δεν θα βγαίνουν οι μισθοδοσίες σε πολλούς Δήμους. Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ ήδη 71 από τους 325 ΟΤΑ αδυνατούν να καλύψουν την μισθοδοσία του προσωπικού τους. Αγωνιούμε όλοι αν θα έχουμε πετρέλαιο για τα σχολεία και τους σταθμούς, αν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα στοιχειώδη προγράμματα κοινωνικής στήριξης απόρων οικογενειών τα Χριστούγεννα και τον χειμώνα που έρχεται.

Θέλω να τονίσω ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα η πιθανή αναδιάταξη εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, το να μετακινηθούν δηλαδή κάποιοι υπάλληλοι από τον ένα Δήμο σε έναν άλλο όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Η κυβέρνηση επιχειρεί να συνδέσει τα δυο ζητήματα, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα.

Αν είναι να μετακινηθεί ένας εργαζόμενος η προβλεπόμενη διαδικασία υπάρχει και λέγεται μετάταξη, όχι διαθεσιμότητα. Και μάλιστα, με βάση το Μνημόνιο 3 οι μετατάξεις μπορούν να γίνονται πια υποχρεωτικά. Άρα τι χρειάζεται η διαθεσιμότητα για μια μετακίνηση;

Σ’ αυτό το σημείο οφείλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στο Δήμο Ηρακλείου σε σχέση με τις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου.

Ο Δήμος μας απασχολεί συνολικά 174 άτομα με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) και 199 άτομα με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου. Εκ των απασχολουμένων με συμβάσεις ΙΔΑΧ, στους κλάδους/ειδικότητες που αναφέρονται υπηρετούν 40 άτομα επί του συνόλου προσωπικού 93 ατόμων. Ως εκ τούτου δεν εμπίπτουμε στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου και ουδείς πρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αντίστοιχα στο ΝΠΔΔ υπηρετούν μόλις 3 ΙΔΑΧ στις εν λόγω ειδικότητες οπότε επίσης δεν εμπίπτουν στην εφαρμογή του νόμου.

Το γεγονός αυτό μας ευχαριστεί αλλά δεν μας καθησυχάζει. Είναι σαφές για εμάς ότι επιχειρείται να ανοίξει η κερκόπορτα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Σήμερα η διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ, αύριο η κατάργηση οργανικών θέσεων και την επόμενη η ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, των Παιδικών Σταθμών, της Κοινωνικής Πολιτικής και ποίος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει.

Παράλληλα στο Δήμο μας που ήδη αγωνιούμε κάθε μέρα για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, η επιπλέον μείωση της επιχορήγησης των ΚΑΠ μας οδηγεί νομοτελειακά σε αδυναμία πληρωμών.

Αναλογιζόμαστε λοιπών τι σημαίνει αυτό για τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος; Τι σημαίνει αυτό για τους εκατοντάδες συνδημότες μας που εξαρτάται η αξιοπρεπής διαβίωση και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και η επιβίωση τους από την λειτουργία αυτών των προγραμμάτων.

Τι σημαίνει αδυναμία πληρωμών των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Δήμο;

Από πού θα μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή την διαφορά ; Από τους κατοίκους του Δήμου μας, που ήδη αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του απέναντι στις Τράπεζες και στις ΔΕΚΟ; Έχοντας οι περισσότεροι χάσει το μισό τους εισόδημα ενώ ταυτόχρονα διπλασιάστηκαν οι φόροι που πληρώνουν;

Από τους χιλιάδες ανέργους συμπολίτες μας; Από τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που στρέφονται σε εμάς για βοήθεια;

ΟΧΙ, Κύριοι συνάδελφοι. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Οι πολίτες αυτής της πόλης και αυτής της χώρας πληρώνουν φόρους και είναι συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο το ποσοστό αυτών των φόρων που αναλογούν στην Τ.Α. για τις αρμοδιότητες που ασκεί και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε ενωμένοι μαζί με τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους αυτού του Δήμου απέναντι στην καταστρατήγηση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α, απέναντι στην άκριτη και παράλογη λεηλάτηση των οικονομικών της πόρων και την απαξίωση και εξαθλίωση των ανθρώπινων πόρων της, απέναντι στην κατάλυση της Δημοκρατίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Να διεκδικήσουμε λοιπόν όλα αυτά που δικαιούμαστε, με το θέμα της υπεράσπισης όλων των θέσεων εργασίας σε κεντρική θέση, όλοι μαζί, το σύνολο των Δήμων, των εργαζόμενων και των κατοίκων που στηρίζονται στους Δήμους για την καθημερινή εξυπηρέτηση τους. Ελπίζω ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και την προσωπική πίεση που γνωρίζω ότι όλοι υφιστάμεθα, θα αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και θα τιμήσουμε την μεγάλη ευθύνη που έχουμε αναλάβει με την εκλογή μας προς τους συμπολίτες μας και προς τους εργαζόμενους του Δήμου μας.

Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Αιρετοί, εργαζόμενοι και κάτοικοι της πόλης πρέπει να σταθούμε στο ίδιο μετερίζι σταθερά και ανυποχώρητοι.

Ας παρακάμψουμε για λίγο τα προσωπικά μας συμφέροντα και ας κατανοήσουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι για το σήμερα και για κάποιους, αλλά για το αύριο και για όλους μας.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

14 σχόλια:

 1. tin radiofonia tin plironeis malaka

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι μαλάκα,
  όπως για το χρέος του κράτους θεωρούν τους δήμους υπεύθυνους,
  κάτι μαλάκες σαν και εσένα θεωρούν το ραδιόφωνο υπεύθυνο για τα χρέη του δήμου

  ΜΑΛΑΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και ο Τσοχατζοπουλος δεν τα ειχε φαει αλλα τελικα μεσα ειναι!Να μην ακουμε για ελενκτικους μηχανισμους και παπαριες!Για ψαξτε να δειτε ποσο κοστιζε καθε χρονο η γυμναστραδα και μετα θα καταλαβετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το συγκεκριμενο κειμενο διαβαστηκε απο τον Βλασσοπουλο στο Δημ.Συμ.Το θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι που κοπτονται τωρα για τις απολυσεις στο Δημο και αναφερομαι στα πολιτικα προσωπα στηριζαν με τη παρουσια τους υποψηφιους βουλευτες της Ν.Δ τον περασμενο μαιο-ιουνιο(Βλασσοπουλος,Κεσκινιδης,Φαρμακης,Λεζγης),ο π απαδημητριου εκανε περιοδεια με καποιν απο αυτους στο Ηρακλειο και ο μεγαλος συνδικαλιστης Ζομπολας ηταν υποψηφιος με τη ΔΗΜΑΡ με τις ευλογιες των δηθεν αριστερων Βλαντη,Μπουκη κ.λ.π.Η λεξη ΝΤΡΟΠΗ ειναι απο τις πιο ηπιες που μπορουν χρησιμοποιηθουν για τη σταση τους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους, πυρ στην αλαμανα και φωτια στον γοργοποταμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΩ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
  1. ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ πχ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ,
  2. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ , ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΛΠ)
  3. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΛΠ)

  ΣΤΟΥΣ 1 ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, ΧΟΡΗΓΩΝ ΚΛΠ .
  ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

  ΣΤΟΥΣ 2 ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ)
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3
  ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ , ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ.
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ,
  ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
  ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ Ο ΖΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΑΣ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΗ (ΜΟΝΟ ΠΙΕΣΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
  ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΤΕ ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ…………………..

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "μετά την ψήφιση του μεσοπροθεσμου..."
  Ποιοι το ψήφισαν; τσιμουδια στην ανακοινωση
  "η αυτοδιοικηση δέχεται επίθεση"
  Απο ποιούς ; τσιμουδια στην ανακοινωση
  "Να μην αποδεχτούμε στωϊκά την κατάλυση των συνταγματικών θεσμών, του δικαιώματος της εργασίας, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους."
  ποιοι καταλύουν τους συνταγματικους θεμους, το δικαιωμα της εργασίας κλπ κλπ Τσιμουδιά στην ανακοινωση.
  Και φυσικα "η Κυβέρνηση μη έχοντας την πολιτική βούληση να παρέμβει και να αναδιαρθρώσει το ``Βαθύ Κράτος’’ επιλέγει τον εύκολο στόχο που πάντα ήταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση"
  Άρα ας απολυσουν απο το υπόλοιπο δημόσιο, για να μη μπαίνει ο Παντελής σε δύσκολη θέση.
  Και ΟΧΙ ΒΛΑ ΒΛΑ και ΗΡΑΚΛΕΠ, δεν απαξιώνεται συνολικά το πολιτικό σύστημα.Αππαξιώνεται το δικομματικό κατεστημένο ΠΑΣΟΚ ΝΔ που αγόραζε ψήφους με διορισμους και τωρα έχει βρει θλιβερό στήριγμα τη ΡΗΜΑΔ.
  Το ίδιο κατεστημένο και η ίδια τρόικα που θα φανει σε λίγο και στο Δήμο, μόλις χαθεί η πλειοψηφία του ΔΣ από την επόμενη ανεξαρτητοποίηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ....Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ? ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ Η ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ? ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ENA FANERO. GIA TA TOSA ALLA KRYFA POY EXEI? 8A MILHSEI KANEIS?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σχόλιο Γ&Δ.
  Ανώνυμος
  15 Νοεμβρίου 2012 7:53 μ.μ. Φίλε, με κάλυψες σε όλα. Δυστυχώς όμως, αυτοί που θα φύγουν θα είναι αυτοί που δουλεύουν. Και θα φροντίσουν κάποιοι σαν το Ζόμπολα, την Καραγιώργου, τη Μάγκα κλπ τεμπέληδες, για αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. προς σχόλιο Γ&Δ : όπως γράφεις κατ επανάληψη πρέπει να γνωρίζεις αρκετά " εντός " του Δήμου. πρέπει να γνωρίζεις όμως πως τη νύφη δεν την πληρώνουν πάντα οι ένοχοι . κατά την διάρκεια της θητείας ΑΚΕΠ 2011 και μετά , έχουν διεξαχθεί αρκετές ΕΔΕ όπως για την κλοπή οχημάτων , άρνηση εργασίας ύστερα από επίταξη ( Νοέμβριο 2011 ) , "παράτυπες" νυχτερινές αμοιβές , κλπ . μπορείς να μου πεις αγαπητέ μου , τα αποτελέσματα όλων αυτών ; μα φυσικά ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ .αν ήθελαν να βρουν τις πταίει , θα μπορούσαν να καλέσουν ορκωτούς λογιστές , όπως έγινε στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης , Μοσχάτου - Ταύρου και αλλού κυρίως όπου υπήρχε Καλλίκράτης το 2010 εκλογές ) . εδώ τι έγινε ; ΤΙΠΟΤΑ . όπως και ο Γεωργόπουλος στο πρώτο Δημ . Συμβούλιο του 2007 το είχε αναφέρει αλλά μετά .... γαργάρα . το θέμα είναι τι μπορούμε ΕΜΕΙΣ να κάνουμε . να περιμένουμε ΞΑΝΑ τις επόμενες εκλογές να απαλλαγούμε από άλλη 1 κακή παράταξη ; να ακούμε την κλασική ατάκα " παράλλαβα καμμένη γη , αλλά με την προσωπική δουλειά συμαζεύεται η κατάσταση- οικονομικά " ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΜΩΤΟ ;
  πάντως δεν είναι όλοι τεμπε΄ληδες και λαμόγια ούτε στα γραφεία , ούτε στο Περιβάλλον ούτε σε κάποια συγκεκριμένη Υπηρεσία . δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα . δυστυχώς παντού και σε όλους τους χώρους υπάρχουν . εσύ πιστεύεις πως έτσι σάπιο που είναι το σύστημα ενταύθα του δήμου , με τις αρθρόες προσλήψεις του Μαστοράκου , την ατιμωρησία , τη νοοτροπία "τσιφλίκι" ματά από τόσα χρόνια , στις προμήθειες να βρίσκονται οι ΙΔΙΟΙ πάντα , κλπ κλπ, πως μπορεί ένας αιρετός να αλλάξει την κατάσταση ; αν μπορείς βοήθησε με και μένα και όποιον άλλον έχει τους ίδιους συλλογισμούς .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 5:47 μ.μ

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ 2011 ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ).
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2011 ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ), ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΑΛΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ “είναι όλοι τεμπε΄ληδες και λαμόγια” .
  ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ , ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΛΠ ) ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ (ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥΣ ΔΕΜΕΝΟ).
  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
  ΜΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΡΜΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΙΨΙΑ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ – ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ).

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 5:47 μ.μ

  “πως μπορεί ένας αιρετός να αλλάξει την κατάσταση ; αν μπορείς βοήθησε με και μένα και όποιον άλλον έχει τους ίδιους συλλογισμούς .”

  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΠΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ), ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. (εγω δεν θα φυγω ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ)

  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
  ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΘΑ ΚΛΩΤΣΑΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ..
  ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ 60 ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΕΓΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ.

  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΑΣΕΣ (ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΟΥΝ)

  ΥΓ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ
  Τ Ι Π Ο Τ Α Α Λ Λ Ο

  Γ&Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. http://thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16261%3Adhmoi-anakriths&catid=43%3Amunicipality&Itemid=30

  se mas pote tha erthoun?

  ΑπάντησηΔιαγραφή