Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ... ΔΑΝΕΙΚΑ


Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της παρέλαβε οικονομικές υποχρεώσεις 27 εκ. ευρώ περίπου οι οποίες είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/9/2012 αποφάσισε για την εγγραφή και λήψη δανείου ύψους 7.091.906 €, ποσό που αντιστοιχεί σε οφειλές του Δήμου προς ιδιώτες προμηθευτές που τους οφείλονται χρήματα από το 1996 και μετά , προκειμένου να μπορέσει να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός του 2012. Η σύναψη δανείου για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία η οποία προβλέπει όμως και την σύνταξη από πλευράς του Δήμου Σχεδίου Οικονομικής Υποστήριξης μέσω του οποίου πρέπει να απεικονίσει τον τρόπο που ο Δήμος θα οδηγηθεί σε οικονομική εξυγίανση. Το σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης την λήψη δανείου ελέγχει και εγκρίνει ή όχι η Ελεγκτική Επιτροπή που έχει συσταθεί για αυτό ακριβώς τον λόγο στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ελεγκτική Επιτροπή του Υπουργείου συνεδρίασε χθες 15 Νοεμβρίου και εξέτασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για την λήψη δανείου καθώς και την πρόταση Οικονομικής Υποστήριξης. Για τον λόγο αυτό κάλεσε και τον Δήμαρχο κ. Π. Βλασσόπουλο να παρευρεθεί και να υποστηρίξει τις θέσεις του Δήμου. Ο Δήμαρχος παρευρέθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σ. Λεσγή και υποστήριξαν την θέση της Δημοτικής Αρχής για την λήψη του Δανείου καθώς και τον σχεδιασμό μέσω του οποίου ο Δήμος θα επιτύχει την οικονομική του ανάπτυξη.

Η Ελεγκτική Επιτροπή του Υπουργείου θεώρησε τις προτάσεις του Δήμου πλήρως εμπεριστατωμένες και ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και ενέκρινε άμεσα την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και την λήψη δανείου ύψους 7.091.906 €. Η άμεση έγκριση είναι πρωτόγνωρη και δείχνει την πειστικότητα του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής.
Η απόφαση αυτή είναι μια δικαίωση για την πολιτική και την χρηστή διαχείριση που ασκεί η Δημοτική Αρχή τα δύο τελευταία χρόνια. Η λήψη του δανείου μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα που θα έλθουν εντός του 2013 παρά το πολύ δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, θα δώσουν ανάσα ζωής στην τοπική αγορά και θα βοηθήσει την Διοίκηση του Δήμου να σχεδιάσει με καλύτερες προοπτικές το μέλλον της πόλης.


Σχόλιο του  Blogger
Αυτό με τα 27 εκ. ευρώ έχει αρχίσει να μη μου αρέσει καθόλου.
Μου θυμίζει πολύ Γεωργόπουλο, είχε γίνει το σλόγκαν σε κάθε συζήτηση και συνέντευξη του.
Ας πούμε ότι όντως το χρέος είναι 27 εκ. ευρώ, δε πρέπει να μάθουμε επιτέλους οι δημότες τι αφορούν αυτά τα 27 εκ. που ακούγεται ότι χρωστάει ο δήμος τα τελευταία 6 χρόνια?
Πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος, μόνο του δημιουργήθηκε?

Είναι άτιμο να παρουσιάζεις ένα πρόβλημα (χρέος) που έχει προκαλέσει δυσλειτουργία σε έναν ολόκληρο δήμο και αφορά 100.000 δημότες, και να μην εμφανίζεις έστω έναν υπεύθυνο γι' αυτό...
Το επικαλείσαι μόνο για άλλοθι, γι' αυτά που δεν κάνεις ή που δε θα κάνεις, και στο τέλος θα έχεις την τύχη του Στ. Γεωργόπουλου με το 15%.... δοκιμασμένη συνταγή. 

Τα 7 εκ. ευρώ που θα πάρει σαν δάνειο ο δήμος είναι το 1/4 του χρέος που λέει η διοίκηση ότι έχει ο δήμος Ηρακλείου. Σίγουρα αυτά τα χρήματα είναι μια ανάσα για την δύσκολη οικονομική περίοδο, αλλά και δίκοπο μαχαίρι για την δημοτική αρχή.
Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δείξουν ότι διοχετεύτηκαν σε ανάγκες του δήμου που το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό από τους δημότες.

Είμαι σίγουρος ότι μετά την λήψη του δανείου, στους επόμενους μήνες θα ακούμε την ίδια γκρίνια από την διοίκηση για τα οικονομικά, και τότε είναι που θα αναρωτιόμαστε "καλά τι έγιναν τα λεφτά του δανείου?"

Μακάρι να βγω λάθος σε αυτή την πρόβλεψη, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε φτάνουν μόνο τα λεφτά και τα εργαλεία, πιο κρίσιμη είναι η διαχείριση, για την οποία δεν έχουμε καλά δείγματα μέχρι σήμερα από την δημοτική αρχή. 

Είναι υποχρεωμένη η δημοτική αρχή, να δώσει αναλυτικά στοιχεία για το χρέος των 27 εκ. ευρώ, ανάλυση για τα δάνεια που τρέχουν και τους όρους που υπογράφηκαν.

Διαφορετικά τα 27 εκ. ευρώ τα έχουν βγάλει από το μυαλό τους και δε υπάρχει κανένα τέτοιο χρέος στον δήμο, όπως το χρέος των 20 εκ. ευρώ που είχε επινοήσει ο Γεωργόπουλος το 2007.
Να θυμίσω ότι ο Γεωργόπουλος την 2η χρονιά που ήταν δήμαρχος, είχε παραποιήσει ένα δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ που εμφάνιζε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είχε χρέος 20 εκ. ευρώ και ήταν στους δέκα πρώτους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με το πραγματικό δημοσίευμα ο δήμος Ηρακλείου δεν ήταν καν στην πρώτη δεκάδα, και μάλιστα ο 10ος πιο χρεωμένος δήμος ήταν ο δήμος Βύρωνα με χρέος 5.7 εκ. ευρώ.
Συμπεραίνουμε ότι ο δήμος Ηρακλείου τότε είχε χρέος τουλάχιστο μικρότερο από 5.7 εκ. ευρώ.

Άλλο 20 εκ. ευρώ (πέτσινα) και άλλο (ίσως) 5.6 εκ. ευρώ. Αν ο Γεωργόπουλος άφησε 27 εκ. ευρώ χρέος κληρονομιά, τότε έβαλε τον δήμο τουλάχιστο 20 εκ. ευρώ μέσα...
με απλά λόγια έγινε πάρτι!!!!!!

Κάποια στιγμή λοιπόν πρέπει να το μάθουμε....

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

12 σχόλια:

 1. Επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της σημερινής διοίκησης ( αλλά και των παλαιών ) όπως φαίνεται και από το κείμενο του blogger , θα ήθελαν και οι Δημότες να δημοσιεύσει ο Βλασσόπουλος τα χρέη του Δήμου αναλυτικά, και σε ποιες περιόδους και πώς δημιουργήθηκαν.
  Να παρουσιάσει αναλυτικά τα χρέη των 27 εκατομμυρίων Ευρώ που παρέλαβε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Μαστοράκος, ο Γεωργόπουλος, που ήταν η ηγεσία τα προηγούμενα 20 χρόνια ( 16+4) , εκεί είναι και ο Μήνας, ο αρμόδιος οικονομικών του Γεωργόπουλου, και ο σημερινός Λεσγής, όλοι είναι εκεί. Καλό είναι να μάθουν και όλοι οι Δημότες.
  Υπάρχει το διαδίκτυο, υπάρχει και η ιστοσελίδα του Δήμου να τα δημοσιεύσει αναλυτικά, ή μπορεί να τα αξιοποιήσει και η ΕΚΦΡΑΣΗ για α βοηθήσει καλύτερα την παράταξη, και να τα δημοσιεύσει όλα αναλυτικά.
  Ίσως φροντίσει και ο Κος Ζόμπολας η φωνή των εργαζομένων, για να εξασφαλίσει και τις θέσεις εργασίας . Όχι με ασυδοσία, με ουσία.
  Επίσης , να δημοσιευθεί το σχέδιο που παρουσιάστηκε από το Δήμο στο Υπουργείο Εσωτερικών και εγκρίθηκε από την αρμόδια Ελεγκτική Επιτροπή που απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος θα οδηγηθεί σε οικονομική εξυγίανση, που είχε σαν αποτέλεσμα να του εγκριθεί το δάνειο των 7.091.906 Ευρώ. Θα έχει ενδιαφέρον να παρουσιασθεί ( μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πρότυπο και από άλλους Δήμους) , στη λεπτομέρειά του, για να δούμε πως δανείζει η Ελεγκτική Επιτροπή, σε μια εποχή που κόβονται όλα αυτά που κόβονται από τον κόσμο.
  Τα στοιχεία αυτά δεν φαίνεται να τα γνωρίζουν ούτε οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, και μετά ο Βλασσόπουλος που είχε υποσχεθεί πλήρη διαφάνεια κατηγορεί τον γιατρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ.
  Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΦΥΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΟΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ 20.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΤΑ 17.000.000.
  ΜΕΤΑ ΗΛΘΕ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΑΧΝΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΧΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ. ΗΤΑΝ ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.
  ΤΟ 2011 Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ Εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού 2012 ΕΛΕΓΕ :
  1. “Ενδεικτικά και μόνο θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποια βασικά στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου όπως διαμορφώνεται στο τέλος του 2011:
  2. Δανειακές Υποχρεώσεις προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: 8.186.934,69 ευρώ, το αντίστοιχο αυτό ποσό για το 2010 ανέρχονταν σε 9.681.295,55 ευρώ ήτοι πραγματοποιήθηκε μείωση ύψους 1.494.360,86 ευρώ ενώ η ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση που ανέρχεται στα 2.673.748,2 ευρώ ετησίως.( συμπεριλαμβανομένων και 406.231,46 ευρώ της ΚΕΚΟΙΠΗΑ)
  3. Άμεσα απαιτητές Δικαστικές Υποχρεώσεις (τελεσίδικες) του Δήμου: 1.175.685,90 ευρώ
  4. Λοιπές Δικαστικές Διεκδικήσεις (μη τελεσίδικες) : πλέον των 3.476.408,94 ευρώ
  5. Υποχρεώσεις προς τρίτους και δανειακές των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων που πέρασαν στον Δήμο : πλέον των 500.000 ευρώ και ανάληψης οφειλών ΚΕΚΟΙΠΗΑ 2.545.195,75
  6. Αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τις κρυφές υποχρεώσεις από τα «συνεχιζόμενα» έργα και προμήθειες που ανέρχονται στο ποσό των 1.200.000,00 ευρώ”
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ 27.000.000 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.
  ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ή ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΣΤΕ.

  ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΝΕΑ ΜΑΙΜΟΥΔΙΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΣ STEP BY STEP;;;;;;;;;;;;;;;
  ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΗΛΙΕΣ. ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΝΤΟΡΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ.
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ, ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.

  Υγ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ κλπ) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από εδώ και πέρα την ανεπάρκεια των Δημάρχων θα την πληρώνουν άμεσα οι Δημότες . Και παλιά οι Δημότες την πλήρωναν όμως δεν φαίνονταν διότι οι Δήμαρχοι έκαναν τα ρουσφέτια τους και τα χρέωναν στο κεντρικό κράτος που δανείζονταν για να πληρώνει τον λογαριασμό, για κομματικές εξυπηρετήσεις , αφού η κεντρική διοίκηση εξυπηρετούσε βασικά τους «φιλικούς» Δήμους. Η ευθύνη όμως χάνονταν.
  Τώρα οι Δημότες θα πληρώνουν άμεσα οι ίδιοι τα ελλείμματα. Οπότε πρέπει να προσέχουν ποιον ψηφίζουν. Αν έχει τις δυνατότητες να κάνει τη δουλειά , που είναι κάτι παραπάνω από υποτιθέμενο «καλό παιδί».
  Όπως παρουσίασε σήμερα στον ΑΝΤΕΝΑ ο Παπαδάκης, σύμφωνα με τα μνημόνια οι Δήμοι που δεν θα ανταποκρίνονται στα οικονομικά τους , δεν θα αυξάνεται η κρατική επιχορήγηση, αλλά θα ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ο Δημοτικός Φόρος. Του Δήμου Ηρακλείου δηλαδή που είναι 1,32 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, θα μπορεί να γίνει 13,2 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ; Δεν ξεκαθαρίζει για την ώρα. Ενώ οι πλούσιοι Δήμοι που έχουν φόρο 0,18-0,30 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρθα μπορεί να γίνει μόνο 3,00 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ;
  Οι Δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Ηρακλείου έχουν προ-εξοφλήσει τις αυξήσεις από χρόνια.
  Αποκλείεται ο Βλασσόπουλος να τολμήσει να αυξήσει τα Δημοτικά τέλη περισσότερο, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Και επιμένει να κρύβει για τους δικούς του λόγους και να μην εξηγεί στους Δημότες ακριβώς και να μην δημοσιεύει από που και πως και πότε έγιναν τα ελλείμματα που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν, σε ποιους χρωστάει ο Δήμος , και παίρνει δάνεια που αυξάνουν παραπάνω το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Δήμου. Αδιέξοδο.
  Κατά τα άλλα κατηγορεί τους συμβούλους που δεν συμφωνούν μαζί του και ανεξαρτοποιούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Άδωνης ο σταθερός και σχεδόν μοναδικός υπερασπιστής του Κυβερνητικού έργου ( κάπου κάπου εμφανίζονται και οι Γιακουμάτος, Βορίδης , ) δήλωσε ότι οι Δημότες που δεν προσέχουν και βγάζουν ακατάλληλους Δημάρχους για να τους κάνουν τα ρουσφέτια τους, είναι λογικό να πληρώνουν και τα ελλείμματα που δημιουργούν οι Δήμαρχοι αυτοί .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΟΝ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΛΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για Βασιλάκη ΚΑΙΛΑ άκουγα τον Λοβέρδο ( που και αυτός υπεράσπιζε τα μνημόνια κλαίγοντας για να τον ....προτιμήσουν ) ή κάτι έχασα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://paganeli.wordpress.com/2012/11/22/%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%b4%ce%af%ce%bd%cf%89-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Υπάρχουν και τοπικοί Καΐλες... Αμέσως αμέσως μπορώ να σου αναφέρω έναν εκδότη και έναν τοπικό άρχοντα...
  Για σκέψου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σε τοπικό επίπεδο ο Βλασσόπουλος είναι εναντίον του μνημονίου , κλαίει αλλά Καίλα , αλλά τι να κάνει το εφαρμόζει . Δεν τον ακούνε φαίνεται στην παράταξή του, και θα βγει και ακατάλληλος Δήμαρχος .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και μετά το δάνειο που αν το πάρει ο Δήμος που έχει πτωχεύσει θα ανεβάσει το κόστος λειτουργίας του, ο Βλασσόπουλος θα εφαρμόσει το PLAN B : ΚΑΛΑΝΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. H φιλοσοφία της γερμανικής πολιτικής αποσκοπεί στο να περιέλθει σταδιακά ο έλεγχος της οικονομικής πολιτικής όλων των κρατών της Ευρωζώνης στους Γερμανούς υπό το φύλλο συκής της ΕΕ και των μηχανισμών της, ώστε να είναι αδύνατον πλέον οι υποτελείς χώρες να δημιουργούν χρέη ή να έχουν ελλείμματα. Αυτή η πολιτική θα προκαλεί ατελείωτη δυστυχία και μιζέρια στους λαούς, αλλά φυσικά αυτό αφήνει αδιάφορους τους Γερμανούς. Χρειάζεται αντίδραση με ικανούς μπροστά και όχι αυτούς που έχουμε σε κεντρικό και ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σέρνεται η κατάσταση για τη μικροθεσούλα τους επειδή είναι μικρής απόδοσης και χαμηλού δυναμικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΡΒΕΛΕΡ-ALERT!....ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜBΡΙΟ ΤΟΥ 2013
  ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΞΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ

  http://www.youtube.com/watch?v=7KhgBiFiJkA&feature=share

  ΑπάντησηΔιαγραφή