ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Τη δυνατότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κομποστοποίησης απορριμμάτων σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τη Δημοτική Αρχή ο πρώην Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιώργος Μαστοράκος ο οποίος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Ο κ. Μαστοράκος εξήγησε πως είναι ένα πρότυπο επιδοτούμενο πρόγραμμα που αφορά την επεξεργασία οργανικών αποβλήτων σε οικιακό επίπεδο με την χρησιμοποίηση ειδικών κάδων που μετατρέπουν τα σκουπίδια σε κομποστ. Συνεχίζοντας ανέφερε πως το πρόγραμμα ξεκινάει να υλοποιείται στο Δήμο Κηφισιάς ο οποίος θα τοποθετήσει 4000 κάδους σε γειτονιές της πόλης. Αφού υπογράμμισε τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος από την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος (μείωση παραγόμενων απορριμμάτων, δρομολογίων, εργατοωρών και κατ' επέκταση κόστους) ο πρώην Δήμαρχος προθυμοποιήθηκε να συμβάλει προς την κατεύθυνση της συμμετοχής και του Δήμο ως μέλος του ΕΔΣΝΑ.

Ανοιχτά προγράμματα για έργα
Πέρα από το πρόγραμμα κομποστοποίησης, όμως, ο κ. Μαστοράκος αναφέρθηκε και σε άλλα δύο ζητήματα που αφορούν έργα υποδομής. Ειδικότερα ενημέρωσε πως είναι ακόμα ανοιχτό το πρόγραμμα για ένταξη αντιπλημμυρικών έργων ενώ θα ανοίξει σύντομα το πρόγραμμα για την κατασκευή παιδικών σταθμών καθώς υπάρχουν μεγάλα ποσά που δεν έχουν διατεθεί. “Επειδή έχουμε ώριμες μελέτες δεν πρέπει να το χάσουμε” ήταν η σύστασή του προς τη διοίκηση. Κλείνοντας ο κ. Μαστοράκος είπε πως περιμένει απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή για τα ανωτέρω θέματα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το www.xtypos.gr