Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2012

ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι ευοδώθηκαν οι προσπάθειες πολλών ετών και η λειτουργία του Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο μας είναι γεγονός.

Απευθυνόμενοι στους συμπολίτες μας, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι το Πρόγραμμα προβλέπεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο (Νόμος 4039/2012) για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει:

1) Την περισυλλογή, τη σήμανση, την καταγραφή, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία, την υιοθεσία και την επανένταξη, καθώς και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η πλήρης καταγραφή των αδέσποτων ζώων και γίνεται μια «επιθετική» καμπάνια προώθησης των υιοθεσιών μέσω της λειτουργίας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.
2) Την ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας για τον έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων που αφορούν τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων.
3) Την προώθηση της φιλοζωίας με την πραγματοποίηση επισκέψεων σε σχολεία και τη διοργάνωση ημερίδων από αρμόδιους φορείς και επιστήμονες.
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από την πλευρά μας ως φιλοζωικό σωματείο θα φροντίσουμε ώστε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου και οι όμοροι Δήμοι να εφαρμόσουν τη σχετική υφιστάμενη νομοθεσία.
Επειδή πιστεύουμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι υπόθεση όλων μας και ότι τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με ομαδική δουλειά και με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή, καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ή θέλουν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνήσουν με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία είτε με τον Δήμο Ν. Ηρακλείου.
Στην προσπάθεια αυτή του Δήμου μας εμείς θα σταθούμε αρωγοί.
Βούλησή μας είναι η πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Χαιρετίζουμε λοιπόν την προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο μας.

Ο Πρόεδρος
Παλαιοδήμος Ευάγγελος (Τηλέφωνο 6973219174)
Η Αντιπρόεδρος
Πασχάλη Ουρανία (τηλέφωνο 6986135952)

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

1 σχόλιο:

  1. Σταθερό για να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο δεν υπάρχει;απλά ψάχνουμε τον πρόεδρο και ότι γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή