ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Αιχμές για τη στάση του αποχωρίσαντος Συμβούλου της πλειοψηφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Γιώργου Οικονομίδη άφησε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Είχε προηγηθεί η ανάγνωση της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του κ. Οικονομίδη (την οποία έχουμε παρουσιάσει στο www.xtypos.gr) ο οποίος αποχώρησε από την κυβερνώσα παράταξη καταγγέλλοντας την πολιτική της.

Ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή αλλά και το παράπονο του πως ουδέποτε ο κ. Οικονομίδης είχε ενημερώσει για τις διαφωνίες του τη διοίκηση και τον ίδιο. Μάλιστα ανέφερε πως έμαθε την παραίτηση του πρώην συνεργάτη του πρώτα από τον τοπικό τύπο.
Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα προς τον κ. Οικονομίδη, το οποίο βέβαια έχει και άλλους αποδέκτες: “Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές σήμερα και η Δημοτική Αρχή οφείλει να συνεχίσει. Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα να εκφράζεται και να λέει την άποψη του. Από τη στιγμή όμως που διαφωνεί με το συνδυασμό του οφείλει να παραιτηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο για προσωπικό συμφέρον...στην προηγούμενη θητεία έδειξα το σημαίνει πολιτική και ηθική. Όταν διαφώνησα παραιτήθηκα και δεν δημιούργησαν κανέναν πρόβλημα στην παράταξη και στο Δήμο. Κάποιοι άλλοι εννοούν διαφορετικά το ήθος. Πρέπει να παραιτηθείς αγαπητέ συνάδελφε”.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα στη συζήτηση που θα γίνει επί του προϋπολογισμού του 2013.Πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Οικονομίδης δεν ήταν παρών εκείνη την ώρα στη συνεδρίαση (προσήλθε αργότερα). Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.xtypos.gr ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος βρίσκεται πολύ κοντά σε παράταξη της Αντιπολίτευσης.

Από το www.xtypos.gr