Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ


Στη λίστα των δημάρχων που ζητούν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης υπέβαλε για τις προμήθειες που αφορούν τα σχολεία της πόλης εντάχθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα σήμερα σε πέντε Υπουργεία.

Η σχετική αίτηση που υπέβαλε ο κ. Βλασσόπουλος απευθύνεται στα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σε αυτήν αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Η ψήφιση της τροπολογίας για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνηση αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από τα 60 στα 330 ευρώ ανά 1000 λίτρα. Η αύξηση αυτή δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης των σχολείων και επομένως της ομαλής λειτουργίας τους. Δεδομένης δε της μείωσης της χρηματοδότησης των θεσμοθετημένων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι και 60% και των σχολικών επιτροπών κατά 50% για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών το σχολικών μονάδων, η αύξηση αυτή γίνεται δυσβάσταχτη για την προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων. 

Ήδη ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας, Γ. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Χανίων, Μ. Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δ. Γιάννου, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Θ. Κοτσαμπάς, και ο ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης έχουν αναδείξει το θέμα, με επιστολές και διαβήματα προς τους αρμόδιους φορείς. Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, προσυπογράφει και υποστηρίζει το αίτημα για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων και των παιδικών σταθμών στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων και η διενέργεια των μαθημάτων με τις ελάχιστες συνθήκες πολιτισμού και υγιεινής για τα παιδιά μας, δηλαδή σε αίθουσες με θέρμανση.
Ας σημειωθεί ότι ήδη υπεγράφη απόφαση για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες για το έτος 2012. Επίσης υπάρχει ρητή και δημόσια δέσμευση κατόπιν σχετικής επερώτησης, του Υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, για καταβολή 15.000.000 ευρώ στους Δήμους, για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων.
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και συνυπολογίζοντας την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αλλά και της εισροής χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Ηρακλείου Αττικής και εφόσον δεν συντρέχει κίνδυνος φοροδιαφυγής από το δήμο και τα νομικά του πρόσωπα ζητάμε να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης για τις προμήθειες πετρελαίου που αφορούν σχολικές μονάδες του Δήμου μας.»

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

10 σχόλια:

 1. Ήταν αναμενόμενο ο Βλασσόπουλος να είναι υπερ του λαού. Δεν του έμεινε και τίποτα άλλο. Τελικά δεν μας είπε, είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, ή τα έχασε με τις μεταμορφώσεις των πολιτικών του προϊσταμένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ
  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΛΛΑ
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ
  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΑΛΛΑ
  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ
  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ (ΠΡΩΗΝ ΝΤΟΡΑΣ)
  ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
  ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΛΛΑ
  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αρκεί να μένει στην καρέκλα ........που δεν τον συμφέρει όπως και τους άλλους της παρέας Λεσγής, Κεσκινίδης ,Γαλακτοπούλου, Βλαντής κλπ. ,.αλλά θυσιάζονται για το λαό του Ηρακλείου, γιατι που θα βρεθούν άλλοι τόσο σημαντικοί, όπως και στο κεντρικό πολιτικό σύστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς άδειες, χωρίς χαρτιά, χωρίς πινακίδες!

  Εικόνα – κόλαφο για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές η παρουσίαση αναλυτικών στοιχείων από τη δημοτική αρχή. Στοιχεία που προκαλούν θλίψη για την προχειρότητα – τουλάχιστον- που είχε αντιμετωπιστεί και η καθαριότητα."
  Αναφέρει η εφημερίδα της περιοχής ‘Εκφραση , δείχνοντας σε φωτογραφία τους κκ Λεσγή και Κεσκινίδη.
  Το ερώτημα είναι τι κάνανε σχετικά με αυτά 22 μήνες που είναι Δημοτική αρχή οι κκ Λεσγής Κεσκινίδης , Βλασσόπουλος κλπ. Χρειάστηκαν 22 μήνες για να ανακαλύψουν ότι ανακάλυψαν ; Και τι κάνανε και 4 χρόνια που ήταν πάλι Δημοτική αρχή με τον Γεωργόπουλο; Ή πάνε κατ’ ευθείαν παραπίσω στον Μαστοράκο , και κατά προτίμηση όχι στο Μαστοράκο, αλλά στους Κουτρούλη και Μπάμπαλο ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σύμφωνα με τις Δ/ξεις του άρθρου 75 παρ. 6 του Ν.3852/2010 σας προσκαλούμε σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Συνεδρίαση που θα γίνει στις 7-11-2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,
  λόγω του ότι δεν επαρκεί το χρονικό διάστημα, για την τήρηση των νομίμων διαδικασιών διεξαγωγής του πλειοδοτικού διαγωνισμού, δεδομένου ότι το θεματικό πάρκο ως αναφέρεται στην εισήγηση του δευτέρου θέματος πρέπει να αναπτυχθεί την περίοδο των Χριστουγέννων με τα παρακάτω κατεπείγοντα θέματα:

  1.Ανάκληση της υπ’αριθμ. 69/31-10-2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

  2.Χωροθέτηση χώρου επί της πλατείας 25ης Μαρτίου- « Θ.Κολοκοτρώνης» για την λειτουργία παγοδρομίου και συνοδευτικών κατασκευών κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατά πλειοψηφία, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, την παραχώρηση χώρου της κεντρικής πλατείας για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από ιδιώτη.

  • Τι δεν θα γίνει στην πλατεία
  Ως συνήθως, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, έκανε την εισήγησή του θέματος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, γιατί δεν προχώρησε η πρόταση για το παγοδρόμιο: “Δεχτήκαμε από μία ιδιωτική εταιρεία πρόταση να οργανώσει στην κεντρική πλατεία την λειτουργία παγοδρομίου για διάστημα 1,5 - 2 μήνες. Για να το κάνουν αυτό μας ζήτησαν την παροχή τριφασικού ρεύματος που χρειάζεται για να λειτουργήσει το παγοδρόμιο, του οποίου η μετατροπή έχει κόστος 6.000 ευρώ και επιπλέον θα χρειάζονταν να δώσουμε ακόμα 6.000 ευρώ για να καλύψουμε το ρεύμα που θα χρειάζονταν αυτό το χρονικό διάστημα. Ευχάριστο θα ήταν και για τον δήμο και τους πολίτες να υπάρξει ένα παγοδρόμιο στο κέντρο της πόλης, όμως ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να αναλάβει τέτοια κόστη, αυτήν την εποχή κι έτσι αποκλείστηκε.”

  • Τι θα γίνει στην πλατεία
  Συμπληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε στο τι θα γίνει τελικά ενόψει των γιορτών: “Η ίδια εταιρεία πρότεινε ότι μπορεί να στήσει στην πλατεία παράλληλα ή και ξεχωριστά καρουζέλ, τραινάκι και water world για τα οποία δεν χρειάζεται κάποια μετατροπή στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση και μας προσφέρει 500 ευρώ και 500 δωρεάν εισιτήρια που θα τα διαθέσει ο δήμος στα σχολεία και μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σε οικονομικά ασθενείς. Το ύψος του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ, όμως ακόμη δεν έχει καθοριστεί το αντίτιμο για το water world. Η σκέψη μας είναι να υπάρξει και ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό και γενικότερα να δημιουργηθεί μία κίνηση και για τα παιδιά και για το τοπικό εμπόριο και γενικότερα για την πόλη μας. Θεωρώ ότι θα δώσει μία ζωντάνια και για αυτό θα πρέπει να το υποστηρίξουμε και να το αποδεχτούμε.”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παγοδρόμια,καρουζέλ,Χριστουγεννιάτικα χωριά...
  Τι έγινε ρε παιδιά Ελβετία έγινε η γειτονιά μας!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παλιά μας κυβερνούσαν τα τζάκια. Τώρα τα κούτσουρά τους. Όμως βρεγμένα κούτσουρα δεν ανάβουν με τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Νταλάρας που τραγουδούσε για να περάσουν τα μέτρα το γυρίζει αντιμνημονιακός. Μοιράζει και CD δικό του αντιμνημονιακή εφημερίδα, και δίνει και συνέντευξη δηλώνοντας αριστερός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΙΞΕ ΠΡΟΣΤΗΜΟ.
  ΤΩΡΑ:
  7/11/2012 Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΤΑ ΤΗΝ 99η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ
  ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/11/2012 ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ 31/10/2012.

  ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ
  ΣΤΗΝ ……..

  ΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή